Airbagy
-
- Nováček
Airbagy
Dobrý den,
prosím o radu týkající se airbagu řidiče. Je možné že kryt s logem FORD je měkký a lze jej promáčknout o cca 5 mm a přitom je pod ním ukrytý funkční airbag? Kontrolka a předpínač pásů se zdají být OK, též airbag spolujezdce. Děkuji a jsem s pozdravem
prosím o radu týkající se airbagu řidiče. Je možné že kryt s logem FORD je měkký a lze jej promáčknout o cca 5 mm a přitom je pod ním ukrytý funkční airbag? Kontrolka a předpínač pásů se zdají být OK, též airbag spolujezdce. Děkuji a jsem s pozdravem
- Radeczek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Airbagy
Ve volantu není jen airbag, ale i klakson, ale toho sis určitě všiml 

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to, ze ti dve hodiny nikdo neodpovedel neber jako to, ze ti nikdo neodpovi. Viz pravidla forahankacer píše:

-
- Nováček
Ano, o klaksonu vím. Pro jeho funkci se mačká (posouvá) celý kryt. Já mám na mysli jen "pružné" promáčknutí tohoto krytu, aniž by klakson troubil. Např. u octavie vím, že tento kryt je tuhý.
- Radeczek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Já tě jen zkoušel 

-
- Nováček
Děkuji Radeczku, nicméně bych se zde rád dočkal rozumnějších odpovědí.
-
- Test driver
samozrejme, že sa to da stlačit, ide o to, že ked tu krytku stlačíš a ona sa ako prehne, že tam nieje žiadný odpor je pruser..u teba čo popisuješ to vyzera ok
-
- Nováček
Zdravím na Slovensko,
díky za odpověď. Zkusím to popsat trošku pečlivěji. Pokud zatlačím na kryt kousek pod logem Ford a současně kryt držím po obvodu, aby se nespustil klakson, lze kryt téměř bez odporu stlačit o cca 5mm, až na něco dosedne. Při tomto se podél, pod nápisem Ford vytvoří vrása. To je důsledek stlačení. Nevím zda airbag je umístěn až ve spodní části volantu a přes něj je jen krytka pro ovládání klaksonu nebo se při stlačení pohybuje celý airbag jehož součástí je horní kryt. V druhém případě by pak neměl jít stlačit ani o 1mm a měl by být napěchovaný airbagem. Díky.
díky za odpověď. Zkusím to popsat trošku pečlivěji. Pokud zatlačím na kryt kousek pod logem Ford a současně kryt držím po obvodu, aby se nespustil klakson, lze kryt téměř bez odporu stlačit o cca 5mm, až na něco dosedne. Při tomto se podél, pod nápisem Ford vytvoří vrása. To je důsledek stlačení. Nevím zda airbag je umístěn až ve spodní části volantu a přes něj je jen krytka pro ovládání klaksonu nebo se při stlačení pohybuje celý airbag jehož součástí je horní kryt. V druhém případě by pak neměl jít stlačit ani o 1mm a měl by být napěchovaný airbagem. Díky.
- Radeczek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak já přicházím s rozumnější odpovědí... Vyzkoušel jsem to u svého fíka a musím konstatovat, že znak fordu jde stlačit stejně jako tobě. Ten airbag tam není napěchován tak na drsno, aby vytvořil absolutně tvrdou výplň, která by nešla stlačit. Takže se neboj, podle všeho tam airbag máš 

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ja to zkousel a me jde zmacknout ten znak Ford cca. 1 mm, vic ani ranu. Asi tam mam vetsi pytel nebo proste jenom sutr
Ale mam volant po FL, jestli v tom neni nejaky rozdil, Radeczek ma pred FL a u hankacera nevim.

- Chobby
- Junior