Cvakání v interiéru u zadních dveří or sloupku u řidiče

Interier, sedačky, palubní deska ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Vewehr
Junior
Junior

Cvakání v interiéru u zadních dveří or sloupku u řidiče

Příspěvek od Vewehr » 30.04.2008 07:53

Zdravím všechny,

mám zánovního FoFo 1.8 TDCi kombika 2003 z bazaru a nedávno jsem si všimnul, že při jízdě po nerovnosti (ale občas i svižném rozjezdu) něco občas cvakve někde v oblasti sloupku, co mám za uchem, resp. zadních dveřích. Prostě takové ostré cvaknutí. Možná jenom nesedí plasty. Bohužel si nejsem jistý, jestli to začlo až teď (oteplení???) nebo to dělalo od začátku, jan jsem tomu nevěnoval pozornost. Při zatahání za madlo na těch dveřích to trochu lupalo, ale stačilo nadoraz zavřít okno (nebylo úplně doražené) a bylo to. Ale lupání za jízdy to neovlivnilo. A musím říct, že na okreskách je to na blázinec :wink: . Nemáte někdo tipy? Popř. návod, jak sundat plasty a kouknout se na to? Budu muset ukecat manželku, aby sedla za volant a projela to v bordelu a zkusím to najít.

Díky,

Vewehr
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný

romec
Nováček
Nováček

Re: Cvakání v interiéru u zadních dveří or sloupku u řidiče

Příspěvek od romec » 30.04.2008 09:01

Pri strednom stĺpiku v strope sa zatáča káblik od stropného osvetlenia, mne búchal ten , teraz som to mal rozobrané a môžeš tam mať poulamované tie vnútorné kvačky z krytky z pripútacieho pásu, krytky opatrne strhneš a skontroluj si to.
Ford Focus 1,4 16V, Ambiente 1999 HB

Vewehr
Junior
Junior

Příspěvek od Vewehr » 30.04.2008 09:34

romec píše:Pri strednom stĺpiku v strope sa zatáča káblik od stropného osvetlenia, mne búchal ten , teraz som to mal rozobrané a môžeš tam mať poulamované tie vnútorné kvačky z krytky z pripútacieho pásu, krytky opatrne strhneš a skontroluj si to.
Dík,

dnes odpoledne se asi nudit nebudu :-).

Vewehr
Junior
Junior

Příspěvek od Vewehr » 03.05.2008 09:31

Tak vrchní část obložení sloupku za řidičem šla dolů hravě, ale za ní to není. Při lepším poslechu by to vážně mohl být kabel o plech. Zadní dveře?

Navíc mi začal vrzat kryt airbagu na volantu. Prostě obšas tak nějak zacvrdliká. Někde se zřejmě trochu tře plast krytu airbgu o samotné těleso volantu. Když na kryt položím prst (hlavně vpravo), tak to zmlkne. Je to celkem blbost, ale víte moc dobře, jak to dokáže potrápit :wink: . Nevíte někdo, co s tím? Sundat kryt a zkusit ho znovu nasadit? Předpokládám, že drží na 2 torxech, co jsou vzadu na volantu (při zmáčknutí krytu se taky pohybují).

Díky

Brunky

Příspěvek od Brunky » 05.07.2008 20:19

Ahoj mě to také cvakalo po prejeti nerovnosti a slo to od zadnich sedacek,staci je odklopit je tam takove ocelove ocko a to staci nejak omotat izolepou :D

vasek666
Nováček
Nováček

Příspěvek od vasek666 » 08.09.2008 08:06

Ahoj, mě to dělá úplně to samé...je to na blázinec. vysledoval jsem že by to mohlo být něco hned za horním madlem nad hlavou řidiče. Když si dám ruku na levou stranu toho madla a přejedu nějakou nerovnost tak je to cejtit že tam něco bouchá o plech. A jak je to nad uchem tak je to šílený.... O víkendu se na to pokusim kouknout... už jsem to zkoušel minule ale nedostal jsem se tam, taky sem jen rozebral středovej sloupek.... kdyby něco tak dejte vědět jak na to vyzrát, jinak to snad vystříkám pěnou:-)
Ford Mondeo 2,0 TDCi, 2008

Vewehr
Junior
Junior

Příspěvek od Vewehr » 14.09.2008 20:03

Tak jsem dneska chytil ještě jeden možný původ. Přišlo mi, že to cestou domů dělá trochu víc. A pak, když jsem šel rovnat pravý zadní dveře (jiná pohádka) a nasednul jsem na zadní sedadlo auta na parkovišti, bouchlo to párkrát za sebou. Nejdřív víc a pak to utichalo. Pak mi cvaklo, že jsem cestou domů dolil poprvé po hrdlo. Zatím jsem bral tak 3/4 nádrže. Dělá to ještě někomu? Nafta asi bouchá při zhoupnutí o vršek nádrže. po vystoupení to udělalo zas. Možná se to nese kastlí a proto to slyším ode dveří. Vzadu mi přišlo, že to bouchání jde fakt od nádrže (+/- prostředek sedačky). Navíc by to vysvětlovalo, proč to bouchá na nerovnostech, ale i při rychlejší akceleraci - nafta se setrvačností přelije.

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 14.09.2008 21:21

Vetšinou to bouchání jde slyšet/cítít ve všech autech, ale třeba v mojem autě je to znát jenom když je nádrž plnější (3/4). Ale málokdy je to slyšet za jízdy, já si toho všimnu akorát když zastavím a vypnu motor.
Jestli to máš tak hrozné, tak ti tam třeba něco upadlo :mrgreen: :wink: :lol:
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

Vewehr
Junior
Junior

Příspěvek od Vewehr » 14.09.2008 21:55

Dík, já to opakovaný bouchání chytil jen při stojícím autě a plný nádrži. Asi je tam těsně pod strop (pár kiláků od pumpy). Jinak se to neděje. To bouchání za jízdy budu sledovat. Třeba se vážně mění s plností nádrže. Není to hrozný. Manželka to moc nevnímá, ale jsem holt šťoura a na FoFouše trochu háklivej :wink:. A třeba to s nádrží vážně nesouvisí a nádrží je jen to plácání při plný. Uvidíme, co ostatní.

Vewehr
Junior
Junior

Příspěvek od Vewehr » 22.09.2008 15:03

Tak po sjetí části nádrže už nešplouchá, ale cvakání u sloupku je furt tam..

lijab
Nováček
Nováček

Příspěvek od lijab » 24.09.2008 10:32

Jemné cinkání ve sloupku přímo u ucha mi taky už dlouho pije krev. Dělá to posuvný horní úchyt pásu řidiče - asi pružinka v něm. Už jsem ho zkoušel rozebrat, ale neúspěšně.
Ford Focus Gold Collection, 1,6 / 74 kw, silver moondust, 2007
Obrázek

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 24.09.2008 10:33

reklamovat v záruce :!:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Interier“