trochu možno zvláštna otázka, no zaujímalo by ma, či je výhodnejší strešný box položený na strešnom nosiči s medzerou medzi strechou a dnom boxu pár centimetrov, alebo je potrebné zachovať určitú výšku medzery, vzhľadom na prúdenie vzduchu. Prípadne aký to môže mať vplyv na jazdu/spotrebu.
Dik
Výška strešného nosiča
- Redford
- Nováček
Výška strešného nosiča
Ford Focus II, 1,6 Duratec Ti-VCT
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výška strešného nosiča
Podle mě ta výška je dána střešním nosičem(zahrádkou),ne?Jinak ten vzduch si určitě nějak poradí.... 

- Redford
- Nováček
to je pravda, ale sú rôzne konštrukcie strešných nosičov (rôzny výrobcovia). Vzduch si síce poradí, ale pri 100km/hod mi akosi prirodzene vychádza že do menšej štrbiny sa ťažšie pretlačí, čo môže spôsobovať zbytočné zvýšený odpor. Možno, neviem. Preto sa pýtam.
- cage
- Pokročilý
koupil jsem rakev,nasadil jsem rakev,ale řešit mezeru tak to by mě fakt nenapadlo
redford nebuď detailista

redford nebuď detailista

Ford Transit Connect Long a Ford Tourneo Courier
- canndale
- Zkušený
vplyv na spotrebu.. cital som niekde ze "rakva" moze sposobit narast 1-2ltr/100km + - podla vetra, povahy cesty kam sa vydavas a ine faktrory..
co sa tyka jazdy, tak je mozne viac pocitovat napory bocneho vetra, ako aj mozno mensiu dynamiku.. taktiez hlucnost je zvysena.. hvizdanie vetra okolo plastu
Ale myslim ze rozdiel vysky nad strechou by nemal urobit ziadny rozdiel.. sak ako casto to mas na aute? par krat do roka sa budes tvarit ze o aerodynamike nic nevies
, a zvysok roka budes jazdit a rakva bude aj tak v garazi 
Ak tam bude prilis mala medzera, tak vzduch pojde bokom, toho by som sa nebal
co sa tyka jazdy, tak je mozne viac pocitovat napory bocneho vetra, ako aj mozno mensiu dynamiku.. taktiez hlucnost je zvysena.. hvizdanie vetra okolo plastu

Ale myslim ze rozdiel vysky nad strechou by nemal urobit ziadny rozdiel.. sak ako casto to mas na aute? par krat do roka sa budes tvarit ze o aerodynamike nic nevies

Ak tam bude prilis mala medzera, tak vzduch pojde bokom, toho by som sa nebal

Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
- NEEO
- Test driver
Někde jsem snad dokonce četl nějaké přípustné rychlosti při jízdě s Rakví atd.Takže s tou rychlostí bych to nepřeháněl. 

- Redford
- Nováček
... detailista
Navrhujem vzduchotechniku, takže preto ma to napadlo