Problem s FF combi 1,6

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
FFpaj
Nováček
Nováček

Problem s FF combi 1,6

Příspěvek od FFpaj » 03.02.2008 12:29

Dobry den panove, obracim se na Vas s takovou malou otazkou. Mam cca 4mes. stareho milacka FFcombi 1,6 vse bylo v poradku az do nedavne doby pri vcelku prav. kontrolach kdyz jsem dolejval vodu do ostrikovacu atd. jsem kontroloval i olej v motoru. Vse bylo v poradku. je to cca 14 dni co se zacalo s prostrou od motoru ozivat divne klepani... vzdy jen kdyz byl motor v zaprahu nikdy ne na volno beh. Mam na aute nalitano cca 14 500 km a prvni kntrolu jsme mel planovanou pri 20 000km rikal jsem si to je cca par dni a jsem tam takze jsem tomu neprikladal moc velkej duraz. Nahle se minuly tyden stalo par veci ktere vyustily v nepojizden auto... :(
za 1. cca v utery zvuk zacal bych sliset vcelku dost a to i pri 100km rychlosti i kdyz nejvice byl sliset pri rozjezdech a atd. do rychlost stupne 3.
za 2. vecer jsem si pod autem vsimnul kdyz jsem jen zpet do Prahy male skvrny vazne ale male skvrnky od oleje bylo to pod lev. kolem. I tak jsem vyrazim zpet do Prahy.
za 3. rano ve stredu jsem po prichodu k autu zjistil ze uz to neni mala skrvnka ale vcelku velka jak pod lev.kolem tak lehce i po cele delce lebveho boku auta jsem mel olejovej film na dverich atd. cim jsem usoudil ze tento "olej" tekl celou cestu na dalnici kdyz jsem jen dmu a vecer jsem si toho nevsimnul. Zavolal jsem do servisu a tam me chytrej pan rekl at zkontroluju olej v motoru... ten BYL na nejnizsi hranici meraku ale cast motoru zevnitr byla cela postrikana od oleje a take jsem si vsimnul ze podle meho lajckeho oka neco schazi v motoru.. "neco jako by se vysroubovalo a upadlo" Tak me pak rekl ale jo to klidne vyrazte a kdyby neco volejte znova.. :(
za 4. ujel jsem cca 10-15km zacalo lehce smrdet auto tak jsem zastav. otevrel haubnu a zjistil ze olej uz neni.. motor byl jak prase. Podotikam ze zadna kontrolka na palubce nasvitila a ani neblikla. za celou dobu co mam FF nic krom benzinu :)) a standartnich ikon.
za 5. auto me odtahla asistencni sluzba do meho domovskeho servisu a tam vse zacalo...
panove na me koukali jak z jara.. coze to mam s autem ? za 4 mesice tolik najeto... hmm to je divne.. a co ze to dela .. k tomu jsem jim jeste vyjmenoval 2 zavady a to spatnej chod prevodovky hlavne zpatecka vypadavala a take ze elektronika nejak zlobi .. rano prijdu k autu a je vyresetovane .. seknuti steracu atd. no pripadal jsem si tam jak BLB ne jen ze tomu nerozmim ale jeste k tomu ze jsem uz na zacatku citil nejake trable.
za 6. dospelo to k tomu ze jsem panum musel ukazat ze vubec neco zbyzelo s motoru tim mistlim ten sroub kdy ze 4 jeden schazel oni si toho .. nevsimli pri prebirani vozu.
za 7. toto vse bylo ve stredu do dneska jsem se dozvedel jedine a to ze to dali na pocitac a nezjsitili ze bych ja motor nejak rpetacel ci tak nejak ustne me bylo zdeleno ze museli do motoru nalejt 4l aby vubec mohli provest testy to me rekli ve ctvrtek a ze to vypada ze je vylagrovanej motor atd. ze cekaji na posouzeni hlavniho technika z Ford camp. rekl jsme ok.. v patek jsem jim volal abych zjistil co dal.. no to me uz garancni technik ze servisl rekl " no pade asi to vypada ale enchci vas strasit - hlavni technik chce abychom rozdelali motor ze to asi je palivem ze se stim uz asi... setkal ze me to neuznaj na zaruku! " po teto vete jsem se vazne nasral a to trva az do ted. Pozadoval jsme po nich zpravu kde je popsano co se stalo proc atd. rekli me ze pristi tyden bude hotova....
-----------
Omlouvamn se za tak dlouhe psani ale vazne nevim co a ajak ted. Mate nekdo nejakou radnu nebo nedej boze stejnou zkusenost???
Me to prijde jako vcelku drze mazani medu kolem huby ze to tak napisu.
Abych nezapomel to co vyteklo pry byl olej z prevodovky a to co chybelo v motoru byl " JEN " servisni ... neco.
Panove dekuju predem za rady
:cry:

Jiri02
Pokročilý
Pokročilý

Re: Problem s FF combi 1,6

Příspěvek od Jiri02 » 03.02.2008 14:24

Z Tveho popisu jsem trochu zmateny, ale pokud jsem jej dobre pochopil, tak Ti tvrdili, ze olej z motoru nevytekl, vytekl z prevodovky? Tak proc dolevali do 4 l do motoru? Konecne pises, ze tam take chybel...
Takovato zavada IMHO nemuze byt nevhodnym palivem.
Rada: Vsechno zdokumentuj, pokud mas fotky, tak si je schovej. Pokud se se servisem nedomluvis na solidnim reseni, objednej si soudniho znalce, najdes je na portal.justice.cz, vem si pravnika a zazaluj servis. Bude Te to sice stat prachy, ale pokud vyhrajes, vetsinu zaplati servis.
Co to mas za servis?
FoFo II, Combi, 1,6 Ti-VCT Kumulovana spotreba (od zacatku provozu):Obrázek

FFpaj
Nováček
Nováček

Příspěvek od FFpaj » 03.02.2008 18:49

Dekuju za odpoved, udelal jsem to take tak ze jsem to nafotil a pak jim to az predal jen jsem jim nerekl ze jsem to nafotil :))) no mozna jsem to napsal lehce zmatene ale jsem z toho vazne dost Nasr..... no panove totiz uz 2x rekli kazdej neco jendou hlavni technik a pak jejich garancni technik/ Hlavni technik me jen tak na pul ust rekl ze to je jen vyteklej olej z prevodovky a vzapjeti ze museli dolejt olej i do motrou. Proto chci ucelenou zpravu a hlavne chci to co vytahli z ridici jednotky.
Nekde jsem slisel ze v pripade vymeny motoru je to vic jak 50% z ceny auta tak mam narok na vymenu celeho auta. tech veci tam preci je jen vic.. Elektronika, prevodovka a motor....

Jinak se jedna o Auto Moto Beny takze Praha

:idea: edit chmelko,zmazaná zbytočná citacia :idea:

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 03.02.2008 21:07

Klepani behem rozbehu:
Engine management system - connection/wiring
Knock sensor
Manifold absolute pressure (MAP) sensor
Engine control module (ECM)

Systém řízení motoru - spojení/spoje
Senzor klepání
Senzor tlaku v potrubí
Modul ovládání motoru
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

Jiri02
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jiri02 » 03.02.2008 23:34

FFpaj píše:se zacalo s prostrou od motoru ozivat divne klepani... vzdy jen kdyz byl motor v zaprahu nikdy ne na volno beh.
To svedci na nejaky problem s pohonem kola. Kdyz vytekl olej = tak se asi vymlatil kloub poloosy a to tak, ze roztrhal gumovou manzetu a pak vytekl olej ... schvalne, co najdou experti? IMHO to neni zavada motoru, ale pohonu.

FFpaj
Nováček
Nováček

Příspěvek od FFpaj » 05.02.2008 23:10

Jiri02 píše:
FFpaj píše:se zacalo s prostrou od motoru ozivat divne klepani... vzdy jen kdyz byl motor v zaprahu nikdy ne na volno beh.
To svedci na nejaky problem s pohonem kola. Kdyz vytekl olej = tak se asi vymlatil kloub poloosy a to tak, ze roztrhal gumovou manzetu a pak vytekl olej ... schvalne, co najdou experti? IMHO to neni zavada motoru, ale pohonu.
Tak jsem zde opet :)
V pondeli me technik ktery resi zarucni opravy ve ford mote beny predvedl rozlozeny motor a naproste smrtele vazne me rekl "pane je to olejem vydite tady jak je to zpecene" ukazoval me na valci neco.. :(? rekl musite si to ted vyridit na Ford Motor Company. My jsme od hlavniho technika dostaly odpoved ze nebude uznana reklamace.
Tak jsem vcera volal na Ford Company a tak si pad vyzadal udaje a ze mam pockat do dneska.
Dnes me bylo oznameno panem co resi reklamce ve Ford Company ze se nejedna o chybu vozu a ze garancni reklamace se neuznava a duvod " pohonne hmoty " tak nevim nekdo si ze me asi dela prdel.
Zavolal jsem teda zpet do servisu a tam jsem garancnimu technikovy rekl ze bych rad vydel nejake papiry proc to vzniko jake delaly testy, fotky ri rozmontovani motory a log z ridici jednotky. Doufam ze na to mam pravo fakt nevim :( pan me rekl ze me da jedine papir otom ze neuznaly zruku a konec.
Takze zitra jsem rozhodnutej jit do Dekry na nezavisle posouzeni....

Tot vse jsem z topho znechucenej jak....
Mate li nekdo jeste nejakou jinou ranu budu rad. Jinak uz mam pravnika a klidne se budu soudit.
PS; ale stale nemam zadne vyjadreni k tomu co to chybelo v motoru, proc blbla prevodovka a co to take vyteklo a take co je s elektronikou.

Jiri02
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jiri02 » 05.02.2008 23:32

A ucty od tankovani mas? A co se s tim tedy stalo? Az se to vyjasni, dej vedet.

FFpaj
Nováček
Nováček

Příspěvek od FFpaj » 06.02.2008 01:50

Jiri02 píše:A ucty od tankovani mas? A co se s tim tedy stalo? Az se to vyjasni, dej vedet.
JJ ucty mam neb je to auto firemni a do dani. Me prijde ze nevedi sami. Zitra dam vedet.

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 10.02.2008 13:50

To auto je starsi nebo uplne nove?
Kamaradovi se stalo neco podobneho s P405. Po vymene oleje, myslim, ze tam dal plnou syntetiku, uvolnil olej nanesene necistoty v olejovych kanalech - jakesi supinky, ktere mu ucpaly mazani. I kdyz pri klepani, ktere za jizdy zacal slyset hned zastavil a odstavil ho do servisu, Tak musel delat "male GO" motoru - zapecene valce.
Obrázek
Obrázek

FFpaj
Nováček
Nováček

Příspěvek od FFpaj » 11.02.2008 21:49

Takze jsem zase zde :) ted si davam pinpong s Ford Company cz a s Servisem jeden hazi odpovednost na druheho ale ja mam zaplatit cca 100 000,- kc za new motor jinak neni pojizde. Dostal jsem list ve kterem je zamitnuta garancni zaruka protoze se nejedna o konst. vadu vozu. A je tam pripsano je presne to bude az po expertize oleje.... no k tomu mam par vyhrad. Motor je rozmontovat tak nevim kde vezmou olej..:( Jinak ve stredu jdu s soudnim znalcem do servisu.
Ford se odkazduje na http://auto.idnes.cz/v-cesku-se-objevil ... tomoto_fdv

FFpaj píše:
Jiri02 píše:A ucty od tankovani mas? A co se s tim tedy stalo? Az se to vyjasni, dej vedet.
JJ ucty mam neb je to auto firemni a do dani. Me prijde ze nevedi sami. Zitra dam vedet.

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 11.02.2008 23:38

Clanek jsem si precetl.
Maly dotaz: Proc mas potom zavadu na motoru jen ty? Kde jsou ti ostatni, kteri tankovali u stejne benzinky, do ktere prijela nejaka cisterna s vadnym benzinem?
Obrázek
Obrázek

FFpaj
Nováček
Nováček

Příspěvek od FFpaj » 12.02.2008 11:07

No to je to ze urcite ktera benzinka to byla je vlastne nemozne podle me :( nevim zda se tato zavadu stane po ujeti 100km nebo po 3000km :( jinak dalsi stranky ktere jsou o problemech s benzinem jsou zde
http://www.programator.net/wp/?p=5
Jen tak rpo srandu vite jakej je postup pri odebirani oleje a benzini pro pripadnej rozbor ..?? Myslim tim zda u toho musim bej ja nebo staci nezavislej svedek kamera atd.
pelen píše:Clanek jsem si precetl.
Maly dotaz: Proc mas potom zavadu na motoru jen ty? Kde jsou ti ostatni, kteri tankovali u stejne benzinky, do ktere prijela nejaka cisterna s vadnym benzinem?

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 12.02.2008 18:30

Admina, provozujiciho tyto stranky (http://www.programator.net) znam. Vim i o jeho zavade na Octavii Combi.
Obrázek
Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 12.02.2008 18:43

FFpaj:tak vzorky oleja sa daju odobrat aj z rozobrateho motoru, nepotrebuješ žiadne litre na to..určite to ale musi robit certifikovana osoba

FFpaj
Nováček
Nováček

Příspěvek od FFpaj » 12.02.2008 21:13

Ono je v podstate uplne jedno jestli mate uctenky s pumpy nebo ne.. :(
Ford servis totis jednou rekne ze to tak je a staci aby olej obsahoval to co tam nema bejt a je clovek v haji :( neni proti tomu obrana a to me fakt SER..... auto se me prodrazi o 100 000,-

chmelko píše:FFpaj:tak vzorky oleja sa daju odobrat aj z rozobrateho motoru, nepotrebuješ žiadne litre na to..určite to ale musi robit certifikovana osoba

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“