za 1. cca v utery zvuk zacal bych sliset vcelku dost a to i pri 100km rychlosti i kdyz nejvice byl sliset pri rozjezdech a atd. do rychlost stupne 3.
za 2. vecer jsem si pod autem vsimnul kdyz jsem jen zpet do Prahy male skvrny vazne ale male skvrnky od oleje bylo to pod lev. kolem. I tak jsem vyrazim zpet do Prahy.
za 3. rano ve stredu jsem po prichodu k autu zjistil ze uz to neni mala skrvnka ale vcelku velka jak pod lev.kolem tak lehce i po cele delce lebveho boku auta jsem mel olejovej film na dverich atd. cim jsem usoudil ze tento "olej" tekl celou cestu na dalnici kdyz jsem jen dmu a vecer jsem si toho nevsimnul. Zavolal jsem do servisu a tam me chytrej pan rekl at zkontroluju olej v motoru... ten BYL na nejnizsi hranici meraku ale cast motoru zevnitr byla cela postrikana od oleje a take jsem si vsimnul ze podle meho lajckeho oka neco schazi v motoru.. "neco jako by se vysroubovalo a upadlo" Tak me pak rekl ale jo to klidne vyrazte a kdyby neco volejte znova..

za 4. ujel jsem cca 10-15km zacalo lehce smrdet auto tak jsem zastav. otevrel haubnu a zjistil ze olej uz neni.. motor byl jak prase. Podotikam ze zadna kontrolka na palubce nasvitila a ani neblikla. za celou dobu co mam FF nic krom benzinu

za 5. auto me odtahla asistencni sluzba do meho domovskeho servisu a tam vse zacalo...
panove na me koukali jak z jara.. coze to mam s autem ? za 4 mesice tolik najeto... hmm to je divne.. a co ze to dela .. k tomu jsem jim jeste vyjmenoval 2 zavady a to spatnej chod prevodovky hlavne zpatecka vypadavala a take ze elektronika nejak zlobi .. rano prijdu k autu a je vyresetovane .. seknuti steracu atd. no pripadal jsem si tam jak BLB ne jen ze tomu nerozmim ale jeste k tomu ze jsem uz na zacatku citil nejake trable.
za 6. dospelo to k tomu ze jsem panum musel ukazat ze vubec neco zbyzelo s motoru tim mistlim ten sroub kdy ze 4 jeden schazel oni si toho .. nevsimli pri prebirani vozu.
za 7. toto vse bylo ve stredu do dneska jsem se dozvedel jedine a to ze to dali na pocitac a nezjsitili ze bych ja motor nejak rpetacel ci tak nejak ustne me bylo zdeleno ze museli do motoru nalejt 4l aby vubec mohli provest testy to me rekli ve ctvrtek a ze to vypada ze je vylagrovanej motor atd. ze cekaji na posouzeni hlavniho technika z Ford camp. rekl jsme ok.. v patek jsem jim volal abych zjistil co dal.. no to me uz garancni technik ze servisl rekl " no pade asi to vypada ale enchci vas strasit - hlavni technik chce abychom rozdelali motor ze to asi je palivem ze se stim uz asi... setkal ze me to neuznaj na zaruku! " po teto vete jsem se vazne nasral a to trva az do ted. Pozadoval jsme po nich zpravu kde je popsano co se stalo proc atd. rekli me ze pristi tyden bude hotova....
-----------
Omlouvamn se za tak dlouhe psani ale vazne nevim co a ajak ted. Mate nekdo nejakou radnu nebo nedej boze stejnou zkusenost???
Me to prijde jako vcelku drze mazani medu kolem huby ze to tak napisu.
Abych nezapomel to co vyteklo pry byl olej z prevodovky a to co chybelo v motoru byl " JEN " servisni ... neco.
Panove dekuju predem za rady