Ahojte
chcem sa s Vami podelit o svoje skusenosti pri rieseni problemu s mojim FOFOm
Raz pocas dlhsej jazdy z rovna som isiel do kopca motor nahle stratil vykon a zacala svietit oranzova kontrolka, ktora vypada ako motor.
precital som vsetky dostupne fora a v podstate som sa dozvedel ze to moze byt hocico. Nasledne sa jazdne vlastnosti auta stale zhorsovali:zacali vynechavat valce, zacal byt problem z rozbehom, kde auto akoby poskakovalo, pri stati sa cele triaslo:
kupil som sviecky a kable na sviecky, vymenil filtre. Vobec nepomohlo.
Tak som sa vybral do FORDu na diagnostiku. Vraj cievka. tak mi ju ponukli za 5700SK + praca cca900.
nahrada za original na moje FOFO by stala okolo 3000SK
po prehodnoteni:
cca 2000 diagnostika
cca 3000 nahrada za cievku
takze nakoniec som zobral ponuku od FORD kde mi dali este 10% zlavu,nakoniec som dohodol 5960SK.
Jazdne vlastnosti a ostatne neduhy zmyzli. spotrebu este musim odsledovat.
Skubanie motora, zvysena spotreba, vynechavanie valcov
- rotpar
- Nováček
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- rotpar
- Nováček
sviecky som si odlozil, vsetky vyzerali rovnako ani jedna nevyzerala vyraznejsie poskodena.boli tam NGK platnove, odtrhy aspon podla vyzualneho pohladu boli nezmenene. Skor to vyzera na pokazenu cievku, ked som sa na to pytal a povedal parametre FOFO tak mi jeden pan s nahradnymi suciastkami povedal ze cievky dost casto na tomto type praskali.
- zaba
- Nováček
Re: Skubanie motora, zvysena spotreba, vynechavanie valcov
milford napsal:
Mně to škubalo mírně při přidání plynu při nízkých otáčkách.Pomohla výměna cívky a kabelů.Ještě jsem si nadělil novej zadní díl výfuku a jsem spokojenej jako beruška.Necuká a jde za plynem jak šlak.A spotřeba klesla taky slušně.
Tak mám podobný problém motor nejde za plynem jako dřív,když přidám-nemusím prudce-tak se dusí poklesnou otáčky,pak se chytne.dělá to jen v nízkých otáčkách,když ho držím výš tak je to v poho,ale stejně nemá sílu.Pomohlo by mi to samý?Nebo je to něco jiného?Včera jsem vyměnil prostřední díl výfuku,dal jsem nový svíčky,prohlédl vzd.filtr hadice atd a nic.Jezdilo to normálně a pak tohle.Přišel jsem k autu nastartoval a nejelo to.
Sob Úno 02, 2008 6:21 pm
Prosím prosím smutně koukám
Mně to škubalo mírně při přidání plynu při nízkých otáčkách.Pomohla výměna cívky a kabelů.Ještě jsem si nadělil novej zadní díl výfuku a jsem spokojenej jako beruška.Necuká a jde za plynem jak šlak.A spotřeba klesla taky slušně.
Tak mám podobný problém motor nejde za plynem jako dřív,když přidám-nemusím prudce-tak se dusí poklesnou otáčky,pak se chytne.dělá to jen v nízkých otáčkách,když ho držím výš tak je to v poho,ale stejně nemá sílu.Pomohlo by mi to samý?Nebo je to něco jiného?Včera jsem vyměnil prostřední díl výfuku,dal jsem nový svíčky,prohlédl vzd.filtr hadice atd a nic.Jezdilo to normálně a pak tohle.Přišel jsem k autu nastartoval a nejelo to.
Sob Úno 02, 2008 6:21 pm
Prosím prosím smutně koukám
jirka ff 1999 1.8 16v trend combi black panther