bouchání do brzdového pedálu
- Jose75
- Nováček
bouchání do brzdového pedálu
AHOJ, MÁM DOTAZ. KDYŽ SE ROZJEDU ZAČNOU OBČAS VIBROVAT VŠECHNY PEDÁLY A CÍTÍM NĚJAKÉ HUČENÍ OD KOL, PO CHVÍLI TO PŘESTANE A PAK ZASE. KDYŽ JEMNĚ ŠLÁPNU NA PEDÁL BRZDY TAK SE ZAČNE OZÍVAT BOUCHÁNÍ. S KÁMOŠEM JSME VYMĚNILI KOTOUČE A DESKY A DĚLÁ TO POŘÁD. NEVÍ NĚKDO ČÍM TO JE? DĚKUJU ZA PŘÍPADNOU RADU.[/b]
- Fokal
- .
- Kontaktovat uživatele:
- Zakus
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Jose75
- Nováček
jsou tam originály a předtím to nedělalo, zitra to dáme nad kanál a mrknem na to zespodu. prý máme zkusit prohodit kotouče, ale tomu nevěřím...zatím je to záhada. ono jak začnou vibrovat ty pedály, tak stačí jemně šlápnout na brzdu a slyšíš jak to začne mlátit....pak pustím brzdu a za chvilku to přejde.Zakus píše:Dával jsi origo desky a kotouče. Dělalo to i před tím?
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
-
- Test driver
- Jose75
- Nováček
kotouče a desky jsou dnes nové, kontrola ABS je zitra v planu, dnes zkoušel kamoš hýbat s čidlem nebo co a nic...jinak kontrolka ABS po nastartování vždy zhasne.PedroH píše:Zkusil bych pohledat závadu v systému ABS. Ten totiž dává takové rány do pedálů, když je v činnosti. Teda pokud budou desky a kotouče vpořádku...
-
- Test driver
do ABS velmi nešahajte, pretože čidla su strašne citlive, to že ste do nich buchali a nič sa nestalo je obrovske štastie...
2 možnosti:
1/ tipujem, že si na nich prešiel max 100km, to znamená že si ešte možu sadnut,
2/ fakt si myslím, že dostičky spravne nedosadaju na kotuč z akehokolvek dovodu a rozobral by som to, skontoloval povrch kotuča a usadenie dostičiek..
2 možnosti:
1/ tipujem, že si na nich prešiel max 100km, to znamená že si ešte možu sadnut,
2/ fakt si myslím, že dostičky spravne nedosadaju na kotuč z akehokolvek dovodu a rozobral by som to, skontoloval povrch kotuča a usadenie dostičiek..
- herizn
- Pokročilý
s něčím podobným jsme se s kamarádem setkali před časem,několikrát jsme měnili kotouče,desky a nic,pak jsem dlouho,dlouho váhal a vzal do práce náboje kol,a pomocí indikátoru jsem zjistil,že je křivá dosedací plocha o kterou se opírá kotouč,takže se přerovnalo čelo náboje a bylo po problému,ale neříkám,že to může být v Tvém případě stejné 

- Jose75
- Nováček
ahoj, nemusí to být můj případ, ale přesně tato myšlenka s těmi náboji napadla i kolegu...dnes se ještě uvidíme a proberem tuto možnost, díkherizn píše:s něčím podobným jsme se s kamarádem setkali před časem,několikrát jsme měnili kotouče,desky a nic,pak jsem dlouho,dlouho váhal a vzal do práce náboje kol,a pomocí indikátoru jsem zjistil,že je křivá dosedací plocha o kterou se opírá kotouč,takže se přerovnalo čelo náboje a bylo po problému,ale neříkám,že to může být v Tvém případě stejné
- windowsek
- Nováček
Re: bouchání do brzdového pedálu
Ahojte.stejný problém řeším už týden. Začalo to vrnět v pedálech a při přibrždění to mlátilo jako by ABS. Ale začalo to sundání zadních bubnů.Jen jsem je sundal, očistil a nastříkal a měl jsem vystaráno. Asi dva dny svítila kontrolka ABS a vše utichlo. Pak zhasla vše začalo na novo.
Už jsi to vyřešil? V čem si měl problém?
Už jsi to vyřešil? V čem si měl problém?
- windowsek
- Nováček
Re: bouchání do brzdového pedálu
Zajel jsem dnes na diagnostiku a tam zjistili vadný snímač pravého předního kola.Cena 2400 Kč + práce. Čekal jsem to i s prací tak do 1500Kč. Ale nic jiného mi nezbyde. Díky za ochotu a čas. Hodně kilometrů přeje WIN.
ČUS
ČUS