ZaQik píše: 27.12.2021 09:22
smis se s tim, ze podsviceni se bere z cidla na palubce pro digiklimu
Děkuji za odpovědi na obě otázky. Vyvstává tím víc otazníků

.
Pídil jsem se po popisu standardního chování tlačítek rádia (a tedy i nouzovek) - musí se chovat za stejných okolností stejně. To mi nedělají.
Chápu, že když už tlačítka svítí, intenzita je závislá na "kopulce". Ale imho by tlačítka měla v tu dobu svítit se stejnou intenzitou jako všechno v autě (tlačítka na volantu, ovládání oken atp.).
Baterka... Dobitá je pořádně (napětí na svorkách je OK). Vypnout inteligentní dobíjení můžu. Rozhodně stojí za pokus zjistit, co to udělá. Díky

.
Snad lépe popíši dotaz: Jaký úkon má vždy zapnout všechna tlačítka panelu rádia (FF MK3 FL, verze s 9" panelem) ? Já ho nenašel. vždy nastala situace, že se nezapla, nebo alespoň ne všechna. Rozsvícení světel - ne. Stisk eject - ne. A přitom někdy v obou případech ano... BMS x osvětlení tlačítek rádia x stav baterie...? Tam by nějaká vazba být mohla.
btw: čidlo "měří teplotu" jsem nemyslel přímo měřenou veličinu, ale že z intenzity osvětlení nějak inteligentnmě určuje míru přenosu tepla do kabiny a predikuje tak okolnosti podstatné pro nastavení klimy. Ale to nesouvisí s neduhy, které se tu snažím popsat. U FFII bylo čidlo teploty v panelu za vrtulkou, která k němu vzduch tahala, tady nic takového není, proto jsem psal, že nevím, kde čidlo vnitřní teploty je. Opět ZaQikovi děkuji za informaci.
BTW2: kdysi jsem tu četl dotaz, jestli jsou dráty originál vyhřívaného okna přes čidla. Odpověď byla, že ano. U mě ne. Je to sice mimo téma, ale jen to podtrhuje mojí potřebu pochopit většinové chování čehokoliv ve focusu MK3 po FL a znát rozdíly mého kusu.
Jsem se rozepsal. Za délku se omlouvám.