Občas nestartuje FO II benzin Vyřešeno!
-
- Nováček
Ahoa Pánové a Dámy. Podělím se s váma o zajímavou závadu jindy bezporuchového benzinového Focuse 1,6 16v 74kw 2007 motor Shda najeto cca 150tkm.Třeba to někomu ulehčí od bolení hlavy.Předesílám že jsem mechanik a Fordy běžně dělám i jedním jezdím ale na tohle jsem docela koukal .Přijel ke mě zoufalý zákazník s touto závadou:Ráno někdy chytne na brnk a jindy neodjede,přes den startuje 50x bez problému na drc pak jde např. na oběd a už neodjede,za jízdy necuká táhne jak má volnoběh vyrovnaný a že už to pár servisú rěšilo.Pochopitelně když chtěl předvést nedělalo to ani jemu ani mě.Tak jsem do auta sedl a den s ním jezdil a ejhle Fakt.Po asi 20 bezchybných startech bez ohledu na vlhkost, teplotu motoru i okoli, nebo množství paliva či polohu auta motor najednou točil 3min jako blázen,imo zhaslo, pumpa po otočení klíčku zřetelně zavrčela,jiskra přítomna, ovšem motor ani neškytl a hlavně diagnostika zcela bez závad.Tak jsem poprosil kolemjdouci o roztlačení a ejhle opět na brnk.Při daším totálním failu jsem zkusil start spray a opět na čtvrt otáčky chytl.Po selhání když naskočil a hned jsem ho chcípl už zas pracoval normalně. Tak jsem se do toho dal,jenže kam jsem sahl tam už někdo byl,čidla klika i vačka nové,země očištené,klapka jak sklo,nová cívka kabely svíčky,relátka,redukční ventil palivové lišty.startér i baterka vše nové nebo zalité kontoxem,odvzdušnění nádrže ok.Napojil jsem za jízdy diagnostiku a nakonec i osciloskop a čekal co na sebe prozradí.Pochopitelně nic,A nakonec Tadááá.Opět pri failu jsem vytáhl lištu se vstřikovači a kolega točil a hle,vstriky jen tak slabě prskaly kapičky benzínu a naměřený tlak 0,3 bar a rail poloprázdný.Vysvětlení:při otočení klíčku má pumpa natlakovat lištu na startovací tlak ale během fáze startování pumpa stojí,rozbíhá se na stálo až po sepnutí relé a signálu z ŘJ že motor běží proto na spray chytala.Pumpa nebyla schopna dodat před startem do lišty požadovaný tlak ale při jízdě už to zásobovat stačilo (Zřejmě přidřená-vychozená) .Po výměně komplet Pumpy problém ZCELA ODSTRANĚN auto uz 14 dní jezdí jak vítr.podotýkám ze stará pumpa po demontáži vypadala jak nová sítko prúchodné kontakty čisté a na stole běžela krásně,žádná hadice nepoškozená.Divný ale Pravda. Tak at to jezdí čau.
Naposledy upravil(a) badun dne 24.04.2017 11:54, celkem upraveno 1 x.
- enjoy
- Test driver
Re: Občas nestartuje FO II benzin Vyřešeno!
To se stačilo zeptat, já tohle přesně měl před půl rokem.
Mimochodem, stačí zespodu poklepat do nádrže a nastartuješ
Mimochodem, stačí zespodu poklepat do nádrže a nastartuješ

Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
- miki21
- Test driver
Stejný problém jak u FF1- http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 67&t=13174
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Pokročilý
jj, nic nového pod sluncem.
Mmch. taky to mohl být jen přechoďák v konektoru k čerpadlu (a Pumpa byla další zbytečně měněný bezvadný díl
Mmch. taky to mohl být jen přechoďák v konektoru k čerpadlu (a Pumpa byla další zbytečně měněný bezvadný díl

FF MK1 kombík 1,6 74 kW FYDD 2004, 280 kkm
- Fofan
- Zkušený
Badune nic si z nich nedelej
ja si myslim zes postupoval velice spravne,je videt ze delas auta,i kdyz mam podezreni na cerpadlo protoze uz tu zavadu znam tak stejne overim to co ty nejprve,hlavne ten tlak a ten dokaze nekdy poradne zmast. Mimochodem nekolikrat meneno a kontaktem v konektoru motoru cerpadla to opravdu nebylo

Ford Focus Mk2-07 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Černá Panther (met)
Ex. Ford Focus Mk1 2.0 Zetec

Ex. Ford Focus Mk1 2.0 Zetec

-
- Nováček
Děkuju Fofane,opravdu jsi mě potěšil fakt :bravo22:víš o čem mluvíš .Snažil jsem se jen pomoct ostatním ale myslim že se na to příště vy...u. Tu závadu jsem popsal narozdíl od spousty nic neříkajících příspěvkú zcela detailně a snad srozumitelně i pro laika a samozřejmě jsem prošel tohle forum tam i zpět 26x.Takže pokud mě někdo pošle link s opravdu IDENTICKOU a takhle popsanou závadou(Auto jede ,Pumpa vrčí, 3x za týden nahodile nenaskočí) změním si nick na OSEL.Pokud to dělá někdo po xté jistě múžě dělat ramena že je to stará známá závada,(u Fo1 jistě ale to většinou už ani nehlesne)já na to musel přijít vylučovací metodou sám a chtěl jsem jen ulehčit život technicky méně zdatným kolegúm.Zkrátka u Fo2, a že jsem jich dělal mrak, jsem tohle viděl prvně a jak jsem psal nejen já.A nej vtip je: MĚL SES ZAPTAT
.dostal bych nemlich ten samej vzkaz HLEDEJ a nikam nevedoucí Link,mám tady několik nezodpovězenejch dotazú 5 let zpět a tak dlouho sem fakt čekat nemohl.Uraženej fakt nejsem,spíš mě to pobavilo,když je forum zaplevelený kravinama typu MÁŠ TAM BENZÍN?,NENÍ TO KUNA?NATANKUJ VERVU Apod.
.Přeji všem pěkný den.(prozatím) Badun 

Naposledy upravil(a) badun dne 22.03.2019 20:02, celkem upraveno 1 x.
-
- Nováček
Zdravím. I když je to jistě stará známá závada, prosím o radu ohledně toho klepání.
Nejlépe sem: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... cc5a0b5640
Řeším to sice u SHDC, ale vzhledem k tomu, že jsi nenastínil, o co jde, tak nevím, zda je to relevantní.
Díky, budu vděčen.
Nejlépe sem: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... cc5a0b5640
Řeším to sice u SHDC, ale vzhledem k tomu, že jsi nenastínil, o co jde, tak nevím, zda je to relevantní.
Díky, budu vděčen.