Hluk v autě
- HenryS
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Hluk v autě
Ahoj, koupil jsem asi před měsícem FoFo II(ne nového) a přijde mi že jakmile se trochu zhorší silnice, je v autě poměrně dost hlučno. Nemyslím uplně na hrozných cestach, to je jasne. Ale na takových těch našich klasických, mezi vesnicemi. Samé lepené a tak. To nemluvím o dlažkách, tam jakmile jedu přes 50km/h tak je to opravdu nepřijemný zvuk až zalehnou uši. Neví někdo čím by to mohlo být? Třeba pneu nebo nevím?
Díky za radu, Henry
Díky za radu, Henry
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- HenryS
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No tazko takto povedat....
Ale anyway, 2 rozne znacky mat obute vyhra nie je, ale to neznamena ze hucia ony(som cakal ci nenapises ze mas pirelly, niektore ich modely vraj dost hucia).
Mne na Megane tiez nieco dost hucalo od kolies, tiez asi od cca 60 km/h. Ako prve sa pozerali kordy na pneu, ci nie su nejake nerovnomerne zodrate ci co, skusali sme prehadzovat spredu dozadu pneu a nic...
Nakoniec to robily čapy na prednej naprave, boli uplne rozhegane a pred smrtou... Vymenili sa a tichucko ako v raji...

Mne na Megane tiez nieco dost hucalo od kolies, tiez asi od cca 60 km/h. Ako prve sa pozerali kordy na pneu, ci nie su nejake nerovnomerne zodrate ci co, skusali sme prehadzovat spredu dozadu pneu a nic...
Nakoniec to robily čapy na prednej naprave, boli uplne rozhegane a pred smrtou... Vymenili sa a tichucko ako v raji...

Naposledy upravil(a) TripleJay dne 20.06.2007 21:28, celkem upraveno 1 x.
- HenryS
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No, vlastne hej, na Megane odisli po 150.000 km... Tak potom vazne asi tie pneu... Skus uplne vytocit kolesa doprava, potom dolava a poriadne si prezri vnutornu stranu kolesa, resp. polovicu ktora smeruje dnu do blatnika, ci nie su nejake deformacie tam, pupak, ci nejake velmi rozdielne opotrebenie oproti "vonkajsej" polke kolies a pod.Ahmed píše:To by urcite nemely, pokud nemas najete 300tis.Mozna muzes jeste zkusit zkontrolovat tlak v pneu. Ale spis bych se priklanel k tomu, ze to bude obutim
Popripade aspon skus prehodit predne za zadne, ci nepomoze...

- HenryS
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
2.5 nie je nejake hroznee prehustenie... Skor by to hucalo keby boli vyrazne podhusteneHenryS píše:Dnes jsem to kontroloval, všechny byly nafoukané na 2,5. Tak jsem stahl zadni na 2,1 a přední 2,2(není to málo?). Myslím, že to nepomohlo. Teda určitě ne na těch dlažkách. Tam to bylo stejné. Na te silnici se mi to zdalo o trochu lepší.

- Ahmed
- Test driver
- kismod
- Nováček
Zdravím Focusákov.
Po prečítaní príspevku od HenrySa sa musím vyjadriť aj ja k danej téme.Takú istú hlučnosť mám aj ja na FF II, a stále neviem prísť na to prečo to je tak.Pokial idem po ceste s hladkým asfaltom je ticho, ale ak prejedm na drsnejší podklad dosť to začne hučať.Už som dal v servise kontrolovať komplet nápravy, ložiská a všetko vyzerá OK, a čo sa týka pneumatík tak naozaj mám na jednej náprave Pirelly 6000, a na druhej Bridgestone. Samozrejme ak by bola možnosť prehodiť kolesá z iného vozidla asi by som bol múdrejší.Zatial som k tomu neprisúpil, ale pokúsim sa niekoho pohladať s rovnakými kolesami a odskúšať to.
Tento problém som riešil aj na fore , ale okrem pneumatík sa nič iné nevymyslelo.
Po prečítaní príspevku od HenrySa sa musím vyjadriť aj ja k danej téme.Takú istú hlučnosť mám aj ja na FF II, a stále neviem prísť na to prečo to je tak.Pokial idem po ceste s hladkým asfaltom je ticho, ale ak prejedm na drsnejší podklad dosť to začne hučať.Už som dal v servise kontrolovať komplet nápravy, ložiská a všetko vyzerá OK, a čo sa týka pneumatík tak naozaj mám na jednej náprave Pirelly 6000, a na druhej Bridgestone. Samozrejme ak by bola možnosť prehodiť kolesá z iného vozidla asi by som bol múdrejší.Zatial som k tomu neprisúpil, ale pokúsim sa niekoho pohladať s rovnakými kolesami a odskúšať to.
Tento problém som riešil aj na fore , ale okrem pneumatík sa nič iné nevymyslelo.
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Jiri02
- Pokročilý
Mne pripada, ze ve FoFo II je tak nejak obecne dost velky kraval. Tedy i od motoru. Nekde jsem na jinem foru cetl stiznosti majitele na hluk. Do te doby jsem si myslel, ze jen ja mam nejak nepovedene auto, coz zatim nemohu vyloucit. Oproti Peugeotu 307 je tam, zkratka, vetsi hluk, ale zvykl jsem si. Ze by FoFo II byl obecne spatne odhlucneny? Nezda se mi to moc pravdepodobne, treba na nejakem srazu poprosim nekoho o zkousku. Gumy mam Pirelli.