Hlučný motor.
-
- Nováček
Hlučný motor.
Zdravím, mám problém se svým Focusem (1.6 74kw, 2001). Občas se stane, že po nastartování má motor hrubší chod a je hlučnější než obvykle. Ani po zahřátí se nic nezmění a motor je hlučnější v celém pásmu otáček (motor zkrátka vydává trochu jiný hlučnější zvuk, ovšem točí pořád stejné otáčky). Také mám pocit, že se motor hůře sbírá z nízkých otáček. Vliv na výkon to nijak nemá a ani jsem nezaznamenal žádné cukání v průběhu akcelerace. Občas zkrátka funguje motor naprosto normálně a o hodinu později po novém nastartování opět tento hlučný stav. Tento problém už pozoruji delší dobu, přitom je jedno kolik je venku stupňů. Dělalo to jak tohle léto tak tuto zimu. Po výměně svíček a vzduchového filtru problém na chvíli vymizel, ale za cca 14 dní se opět vrátil, ale těžko říci, možná to byla jen náhoda. Na diagnostice všechno v pořádku. Nemáte někdo tušení, čím by to mohlo být ? Předem děkuji všem, kteří budou ochotni řešit tento problém.
-
- Nováček
Re: Hlučný motor.
Jinak hned jakmile bude opět motor hlučný, tak ten zvuk nahraji. Nejvíce to vadí když udržují plynem 90 km/h, normálně motor vůbec neslyším, ale takto je motor slyšet (jako kdyby točil více otáček, což netočí). Jinak motor nežere olej a i spotřeba je normální. Každopádně brzy sem hodím zvukový záznam.
-
- Pokročilý
Koukni na silentbloky motoru, nejdřív prohlídni pravej horní (u nádržky chladiče), po sundání víčka by měl být "nafouklý". Pokud je OK, tak spodní silent u převodovky. I když vypadá OK, tak často už nefunguje správně...
FF MK1 kombík 1,6 74 kW FYDD 2004, 280 kkm
-
- Nováček
Na ty silentbloky se určitě o víkendu kouknu, ale neprojevovalo by se to spíše vibracemi? Ty totiž žádné při jízdě nepozoruji.
- Stehnak
- Test driver
Jsem zvědav na nahraný zvuk.
Mám něco podobného a podezření na kat, ME jsem ale prošel, tak zatím neřeším...
Mám něco podobného a podezření na kat, ME jsem ale prošel, tak zatím neřeším...
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / bylo Ford Mondeo ST 220 2006 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
-
- Nováček
Tak tento víkend auto fungovalo normálně, každopádně až se ten zvuk ozve tak hned pořídím audiozáznam. Jinak silentbloky motoru by měly být v pořádku.
-
- Pokročilý
Silentbloky - ten horní odhadneš podle toho jak je pod víčkem "nafouklej", stav spodního pohledem moc nepoznáš. Ten můj taky zvenku vypadal OK a po výměně jsem byl překvapenej jaký to byl rozdíl.. Ale silentblok by nejspíš zlobil furt a ne jen občas..
Pohroz Fíkovi že půjde do šrotu, třeba přestane

-
- Nováček
Néé, do šrotu né
to by byla Fíka škoda, ani stopa kovomorky na něm není
ty silentbloky můžu zkusit vyměnit,ale moc na ně nevěřím. Dál se pohneme až budu mít nahraný ten zvuk, ale asi se Fík fakt leknul, protože teď několik dní funguje bezchybně 

-
- Pokročilý
Ten můj je technicky v pořádku (ťuk ťuk), ale začíná dost hnít
Jak stará schade... Koukni pod nadkolí na začátek/ konec prahu, možná se podivíš že tam je díra skrz... Nebo spíš tam radši nekoukej
Mně nezbyde než výhledově levně sehnat slušnou kastli (haha) s "motorschaden" a přehodit si motor...
Fíky mám dva a jeden mi přišel na volnoběh od motoru hlučnější + vibrace, tak jsem pokusně hodil spodní silent (Lemforder za ca pětikilo) a tvl ticho a vibrace úplně zmizly. Ale dělalo to furt stejně, za tepla i za studena, časem se to postupně zvětšovalo (v řádu pár desítek tisíc km)

Fíky mám dva a jeden mi přišel na volnoběh od motoru hlučnější + vibrace, tak jsem pokusně hodil spodní silent (Lemforder za ca pětikilo) a tvl ticho a vibrace úplně zmizly. Ale dělalo to furt stejně, za tepla i za studena, časem se to postupně zvětšovalo (v řádu pár desítek tisíc km)
-
- Nováček
Já jsem toho mýho Fíka kupoval dva roky zpátky jako moje první "car". Je dovezenej z Itálie, takže koroze fakt nikde
i technicky to je v pohodě, až tedy občas na ten motor. Třeba někdo bude vědět čím to bude a poradí. Na druhou stranu si říkám že autu už je 15 let, takže na nějaký ty bolístky má právo 

- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Neprestane...uz mu takhle vyhrozuju rok a pokoje si neda

Neprestane...uz mu takhle vyhrozuju rok a pokoje si neda

Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
-
- Nováček
Omlouvám se za delší neaktivitu, ale už asi vím v čem je problém. Na vině byly nejspíše svíčky. Když jsem auto kupoval tak tam byly svíčky už dost opotřebované a můj mechanik tam dal nové svíčky BOSCH. A to se ukázalo jako chyba. Teď na jaře jsem tam dal NGK platinum a zatím motor šlape jak má. Takže se opět potvrdilo, že ZETEC potřebuje pouze svíčky Motorcraft nebo NGK
.

- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ale prd..uz 7 let tam mam obyc NGK a 80 tisic na nich..a fungujou v poho..ale priznavam ze jednou za rok je musim vyndat a trosku stuknout na ten +- 1,5 mm....takze nejake blaboly o svickach motorcraft(ktere jsou stejne Bosch) mne akorat nutej k usmevu... 

-
- Nováček
No však jo, NGK jsou úplně v pohodě
. Měl jsi tam někdy BOSCH svíčky ? Já jo, a stály pěkně za ho*no. Když pominu ten zvuk motoru tak občas motor chytnul na tři válce (asi BOSCH svíčky dělaj ze ZETECU HTP
). Po výměně za NGK úplná pohodka. Téma "svíčky" se řešilo už několikrát a je spousty lidí co s BOSCH svíčky měli problémy. Zkrátka ZETEC je svině a každá svíčka mu nechutná
.

- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
bosch jsem nikdy nemel..teda az na ty motorcraft co v tom byli kdyz jsem to koupil....