Jak demontovat palubku a sloupek ?
-
- Nováček
Jak demontovat palubku a sloupek ?
Resim situaci, kdy mam HandsFree sadu a potrebuji u ni protahnout mikrofon z prostoru od radia. Vsude doporucuji dat ho nad zpetne zrcatko. To vsak pujde asi jen, kdyz bych rozebral (ci nadzvedl) palubku a plast jednoho ze sloupku, abych protahl kablik az nahoru.
Mate s tim nekdo zkusenosti ? Nebo pripadne nejaky obrazek, kde vsude jsou srouby, capliky a jak to rozebrat ? Autoradio umim demontovat to je vcelku trivka, ale to je pro mikrofon malo...
Co jsem sehnal kontakty na spolehlive automontery, co delaji alarmy, HF sady, tak ani jeden z nich jeste nedelal s FoFo III.
A do nekam dal nez v mem meste se mi moc auto nechce davat, protoze bych se nemel jak dostat pryc (predpokladam ze montaz by chvili trvala) a navic nemam zadne spolehlive kontakty.
Zbyva sice original servis od fordu, ale za blbe protazeni kabelu se mi nechce davat X tisic penez, to by prevysilo cenu HF sady.
Takze zbyva svepomoci, avsak jak...
Mate s tim nekdo zkusenosti ? Nebo pripadne nejaky obrazek, kde vsude jsou srouby, capliky a jak to rozebrat ? Autoradio umim demontovat to je vcelku trivka, ale to je pro mikrofon malo...
Co jsem sehnal kontakty na spolehlive automontery, co delaji alarmy, HF sady, tak ani jeden z nich jeste nedelal s FoFo III.
A do nekam dal nez v mem meste se mi moc auto nechce davat, protoze bych se nemel jak dostat pryc (predpokladam ze montaz by chvili trvala) a navic nemam zadne spolehlive kontakty.
Zbyva sice original servis od fordu, ale za blbe protazeni kabelu se mi nechce davat X tisic penez, to by prevysilo cenu HF sady.
Takze zbyva svepomoci, avsak jak...
Mondeo MK5 Combi 2.0 TDCi 2017
FF MK3 Combi 1.6 VTi-CT 2013
FF MK3 Hatch 1.6 VTi-CT 2011
FF MK1 Hatch 1.8i Zetec 2000
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak demontovat palubku a sloupek ?
a odkud jsi ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Nováček
Smazána zbytečná citace! l.j.
Hradec Kralove, prave ze k tobe to mam silne z ruky
Hradec Kralove, prave ze k tobe to mam silne z ruky

-
- Test driver
Nemám zkušenosti z FF3, ale nemyslím si že to bude uplně jinak než ve dvojce
Takže bych demontoval kastlík před spolujezdcem, a snad se tam dá dostat zezadu k rádiu. Pak by se tam dal natáhnout káblík k "A" sloupku spolujezdce. Možná nebude třeba ani sundávat vnitřní plast "A" sloupku, u dvojkového Focuse stačí sundat těsnící gumu kolem rámu dveří. A pak kabel ke zpětnému zrcátku vést pod tapecírunkem střechy

Takže bych demontoval kastlík před spolujezdcem, a snad se tam dá dostat zezadu k rádiu. Pak by se tam dal natáhnout káblík k "A" sloupku spolujezdce. Možná nebude třeba ani sundávat vnitřní plast "A" sloupku, u dvojkového Focuse stačí sundat těsnící gumu kolem rámu dveří. A pak kabel ke zpětnému zrcátku vést pod tapecírunkem střechy

2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW
-
- Nováček
od autoradia se do kastliku dostanu, nejvetsim problemem je dostat se od kastliku k sloupku, vedeni samotnym sloupkem je uz pak v pohode.
-
- Nováček
Hledal, hledal a hledal a nakonec nasel, treba se to bude hodit i dalsim:
http://fordrazborka.zu8.ru/fokus_iii_s_11_
Ci pripadne ke stazeni takto:
http://bit.ly/1N1MUcE <- toto je zkracena verze do google, pac odkaz je ukrutne dlouhy. V google pak prvni odkaz ma prispevek s linkem.
Je to sice rusky, ale fotky jsou vystizny, takze myslim ze super
http://fordrazborka.zu8.ru/fokus_iii_s_11_
Ci pripadne ke stazeni takto:
http://bit.ly/1N1MUcE <- toto je zkracena verze do google, pac odkaz je ukrutne dlouhy. V google pak prvni odkaz ma prispevek s linkem.
Je to sice rusky, ale fotky jsou vystizny, takze myslim ze super

-
- Nováček
Tak jsem se k tomu dnes dostal.
Montaz mikrofonu naprosta trivialita, o to vic by me to bolelo to davat do servisu a platit za tuto trivku 13 kil.
Jak sem na to sel:
demontaz kryciho panelu autoradia (navodu po netu se vali tuna, napr youtube)
demontaz radia
trosku sundat gumy dveri co jsou na karoserii, spodni aby odkryla ten bocni kryt, horni aby odkryla cely A sloupek
demontaz praveho bocniho krytu co ma tvar trosku podobny trojuhelniku (byva na nem samolepka s airbagem)
pak uz z prostoru kde je radio, bylo videt skrz naskrz do mista, kde byl ten bocni kryt se samolepkou
plastovy kryt A sloupku neni vubec treba demontovat
kastlik take neni treba vubec demontovat
Takze umisteni mikrofonu na zrcatko, zasoukat kabel pod tapecirung - pouzil jsem takovou placatou plastovou spachtli, protahl kablik pod plastem A sloupku a ve finale protahl kablik nad kastlikem, kablik mam v prostoru radia.
Zapojit HF sadu - mel jsem ji z puvodniho focuse, ktery nyni stoji v bazaru, takze jsem doslova jen rozpojil kabel od autoradia, do autoradia zacvakl kabelaz HF a druhou cast kabelaze do kabelu co puvodne vedl do radia.
Z HF sady uz vede display, ktery jsem umistil (nalepil na oboustranne lepici pasku) vedle displaye hodin.
Zacvaknout bocni kryt, zadelat gumy, a vratit panel autoradia.
Pokud odpojite uplne autoradio a mezitim zapnete klicek jen s HF sadou, tak jako ja na test zda funguje, tak nebyt prekvapeny, ze po zapojeni autoradia nejde radio zapnout. Nasel jsem pojistky a ty byly ok, takze start motoru to spravil autoradio i HF sada hraje.
Montaz mikrofonu naprosta trivialita, o to vic by me to bolelo to davat do servisu a platit za tuto trivku 13 kil.
Jak sem na to sel:
demontaz kryciho panelu autoradia (navodu po netu se vali tuna, napr youtube)
demontaz radia
trosku sundat gumy dveri co jsou na karoserii, spodni aby odkryla ten bocni kryt, horni aby odkryla cely A sloupek
demontaz praveho bocniho krytu co ma tvar trosku podobny trojuhelniku (byva na nem samolepka s airbagem)
pak uz z prostoru kde je radio, bylo videt skrz naskrz do mista, kde byl ten bocni kryt se samolepkou
plastovy kryt A sloupku neni vubec treba demontovat
kastlik take neni treba vubec demontovat
Takze umisteni mikrofonu na zrcatko, zasoukat kabel pod tapecirung - pouzil jsem takovou placatou plastovou spachtli, protahl kablik pod plastem A sloupku a ve finale protahl kablik nad kastlikem, kablik mam v prostoru radia.
Zapojit HF sadu - mel jsem ji z puvodniho focuse, ktery nyni stoji v bazaru, takze jsem doslova jen rozpojil kabel od autoradia, do autoradia zacvakl kabelaz HF a druhou cast kabelaze do kabelu co puvodne vedl do radia.
Z HF sady uz vede display, ktery jsem umistil (nalepil na oboustranne lepici pasku) vedle displaye hodin.
Zacvaknout bocni kryt, zadelat gumy, a vratit panel autoradia.
Pokud odpojite uplne autoradio a mezitim zapnete klicek jen s HF sadou, tak jako ja na test zda funguje, tak nebyt prekvapeny, ze po zapojeni autoradia nejde radio zapnout. Nasel jsem pojistky a ty byly ok, takze start motoru to spravil autoradio i HF sada hraje.
-
- Test driver
Výborně
Jenom teda čumím, že si nemusel demontovat kastlík u spolujezdce