Nazdar, hledal jsem ale nenašel. Mám Focuse s 1.6 s klimatizací z roku 2000. Na chladiči motoru je sahara s dvěma ventilátory a já zjistil, že ten levý (ve směru jízdy) je kaput, po připojení na 12V se netočí, ten druhý ano. Nevíte někdo který ventilátor je který. Vím, že jeden zapíná při dochlazování motoru, druhý se zapíná s klimatizací (ta mi nefunguje), ale nevím který je který.
Btw, najeto 280 000 (koupeno při cca 156 000 od fokiho), STK minulý týden bez poskvrnky (po předchozím servisu zadních brzd a střední části výfuku), autíčko zatím šlape celkem v pohodě, ale už na něj doléhá stáří, začíná kvést a objevují se závady typu klima a ten ventilátor, začíná taky papat olej.
Už koukám po novém, asi to bude zase FoFo (II po faceliftu).
Díky za radu.
1.6 s klimou, který ventilátor
- rades27
- Nováček
1.6 s klimou, který ventilátor
Ford Mondeo mkIV kombi titanium 2.0 TDCi 103 kW, poFL 2010
Ford Focus Kombi 1.6 16V GHIA, silver, 2000 - bylo
Opel Vectra C OPC - zatím ještě je
-
- Člen klubu
Re: 1.6 s klimou, který ventilátor
Oba vetraky idu naraz. Len maju 2 rychlosti.
Podla finisu vo Forde sa predava cela "stena" s oboma vetrakmi. Nie su to samostatne sucasti. Mozno na vrakaci...
Podla finisu vo Forde sa predava cela "stena" s oboma vetrakmi. Nie su to samostatne sucasti. Mozno na vrakaci...
-
- Nováček
Mam mk1 1.8 z '99, odesel mi tam pred lety jeden vetrak a musel jsem ho prepojovat (prepajet) na druhy konektor, protoze se bez klimy moc netoci nebo tam bylo neco divne, u druheho vetraku umrel motor - netocilo se tam pak po nastartovani nic. Teoreticky to mohlo shoret i s nejakou pojistkou, ale nic jsem spalene nenasel. Po prehozeni vrtule na druhou pozici se to chovalo uz normalne. Se pak jeste podivam, ale ta pozicice kde se pak normalne tocil - z pohledu ridice vpravo
Jezdim pouze s jednim uz nekolik let, zatim bez problemu. Modely bez klimatizace mely jen jeden?Ten druhy tam je nejspis vypomocny kvuli klimatizaci, tak muze byt nutny pokud jsi nekde v kolone v tech nejvetsich vedrech a mas jeste zaplou klimu (napr kolona ve vyhni v Chorvatsku) ale na bezne jezdeni asi netreba
Jezdim pouze s jednim uz nekolik let, zatim bez problemu. Modely bez klimatizace mely jen jeden?Ten druhy tam je nejspis vypomocny kvuli klimatizaci, tak muze byt nutny pokud jsi nekde v kolone v tech nejvetsich vedrech a mas jeste zaplou klimu (napr kolona ve vyhni v Chorvatsku) ale na bezne jezdeni asi netreba
Ford Focus III Titanium Sedan, 2015, 1.5 Ecoboost (110 kW) Magnetic Grey
Ford Focus I kombi, 1999, 1.8i, v duchodu (vylety do Hornbachu)

Ford Focus I kombi, 1999, 1.8i, v duchodu (vylety do Hornbachu)

- rades27
- Nováček
Tak dnes jsem koupil za 700 kč celou saharu, která vypadá jako nová nepoužitá (jen zaprášená) v auto-jas v Kladně. Tak uvidím...
Ford Mondeo mkIV kombi titanium 2.0 TDCi 103 kW, poFL 2010