vibrace motoru
-
- Nováček
vibrace motoru
Zdravím.potřebuji poradit co s vybrujícím motorem na Focusu combi 1.6,r.v. 2001.Pokud auto jede pod plynem,je vše v pořádku,pokud ale vyřadím a auto je ve volnoběhu,tak jsou znát vybrace,které se přenášejí do volantu a palubovky.Už jsem to řešil ruzně po servisech a nikdo mi zatím nedokázal pomoci.Proběhla výměna svíček,kabelů k nim,váha vzduchu,volnoběžného čidla,alternátoru,mikro řemenice k němu a nic se nezměnilo.Nemáte s takovým problémem někdo zkušenost.Byl bych za každou radu vděčný.Děkuji.
- enjoy
- Test driver
Re: vybrace motoru
Volnoběžné otáčky jsou v pořádku?nehoupe volnoběh nebo není pod 800 otáček?
Co silentblok motoru?
Co silentblok motoru?
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
-
- Nováček
vojnoběžné otáčky motoru jsou v pořádku. O tom silentbloku jsme taky přemýšleli,že by to mohl dělat,ale v servisu mi to vyvrátili,že to není tím.Komu se dá ale věřit.Nový silentblok je spousty peněz a oprava pokus omyl,tak do toho už se mi moc nechce.Už jsem takhle ted vyhodil deset tisíc a auto pořád zlobí.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: vibrace motoru
Zkusil bych se podivat na kost mezi prevodvkou a napravnici
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Nováček
Díky za radu.Můžeš mi to trochu posat,kde to přesně najdu a jak kdyžtak poznám že je špatná.Děkuji.
- Melounek
- Nováček
Zdravim, mám taky problém s vibracemi. Ráno nastartuju a nepříjemně vibruje celé auto, jen když je vtahu tak vibrace nejsou, ale dám nohu z plynu a vibruje. Po ujetí několika kilometrů a úplném zahřátí vibrace zmizí docela i na volnoběh. Vůbec nevím čím by to mohlo být. prosím o každou radu
Na horní silenblok motru jsem koukal a zdá se v pořádku...

Ford focus hatchback 1.6 ti-vct 92 KW

- viduka55
- Zkušený
Volnobezne otacky pri zahratem motoru maji byt pod 800. Uvadi se 700 ot/min +-50enjoy píše:Volnoběžné otáčky jsou v pořádku?nehoupe volnoběh nebo není pod 800 otáček?
Co silentblok motoru?
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
Viduka55 - Ford Focus II Duratec HE 2.0, r.v. 2006, 107 KW, GHIA - Galerie

Viduka55 - Ford Focus II Duratec HE 2.0, r.v. 2006, 107 KW, GHIA - Galerie

- HonzaFF
- Nováček
Jj, přesně to jsem měl já - napřed jsem řešil poškozený vrchní silentblok - to vibrovalo i v tahu, zejména v zatáčkách, po jeho výměně se to v tahu uklidnilo a vibrace byly jen na volnoběh. Po výměně "kosti" to perfektně přestalo.foki píše:Zkusil bych se podivat na kost mezi prevodvkou a napravnici
A tenhle díl není tak drahý - ve stovkách.
Teď bez Focusu, BMW E46
Předtím:
DNW FYDC Ghia 2000 (předek po individuálním FL) - předán do dobrých rukou,
Škoda Forman 135L 1992 , Škoda 105L 1988, Trabant 601 lim. 1972 , Škoda Octavia "Barča" 1964 (skončila jako traktor)
Předtím:
DNW FYDC Ghia 2000 (předek po individuálním FL) - předán do dobrých rukou,
Škoda Forman 135L 1992 , Škoda 105L 1988, Trabant 601 lim. 1972 , Škoda Octavia "Barča" 1964 (skončila jako traktor)
- Melounek
- Nováček
Tak dnes jsem zkusil dát hever hned vedle tý kosti u převodovky, o několit milimetrů jsem to přizvedl a nastartoval. Vibrace žádné, po povolení heveru to začalo vibrovat. Takže tu kost jsem objednal a budu ji měnit pak uvidim 

-
- Nováček
Také pozoruji na mém Focusu 1.6 16v (FYDD) r.2002 vibrace, které se nepříjemně přenášejí do volantu a přístrojové desky. Vibrace jsou na volnoběh, u kterého jsem také hledal příčinu. Ta kost ani nevím, že tam něco takového je, věděl jsem jen o tom silentbloku na motoru (ten už to má nejspíš také za sebou, ale cena není zrovna nejmenší - druhovýroba začíná někde na 1200,-). Zkusím, ten fígl s heverem a lehce to přizdvihnu, jestli se něco projeví...
Nicméně to nevyřeší problém s volnoběhem, který dle diagnostiky i budíku osciluje někde mezi 690-720ot./min. Je to dosti málo, co jsem tak zkoušel tak na volnoběh je to nejklidnější při cca 760ot./min. Zkoušel jsem zatím čistit volnoběžný ventil, podtlakové hadice vypadají dobře, nevím jak ten ventilek, zkusím vyndat a vyčistit. Jinak jsem měnil všechny filtry (krom palivového), svéčky nové orig. Ford. Celkově mi připadá, že Focus benzínový, má s otáčkami dost problémů. Měl jsem různá auta, ale otáčky se vžd chovaly tak nějak podobně. Tady pokud člověk za jízdy vyřadí, tak otáčky lehce nadskočí a pak klesnou pod úroveň neutrálu (cca 500ot.) a pak vyletí lehce nad neutrál (cca 1200ot.) a pak se teprv ustálí na volnoběhu, kde ale nejsou úplně v klidu, staší přibrzdit, otočit volantem apod. a otáčky vždy lehce klesnou/stoupnou.
U všech aut co jsem s nimi jezdil nebo měl co dočinění, tak když se vyřadilo kleslo to na neutrál a tam to drýelo ať jsem dělal co jsem dělal a nepociťoval jsem žádné vibrování a kolísání...
Toto mě u Fordu dosti zarazilo a ještě víc, když tady na fóru s tím má problém pomalu každý kdo benzínového Focuse má.
No zkusím tu kost, možná i ten silentblok, ale když čtu jak lidi kvůli volnoběhu už zkusili věechno, tak mám strach abych nevyhodil rance peněz a nebylo to staále dokola to samé.
Ford asi někde udělal chybu a celý ten jeho volnoběžný venti bych vzal a hodil kamsi
Nicméně to nevyřeší problém s volnoběhem, který dle diagnostiky i budíku osciluje někde mezi 690-720ot./min. Je to dosti málo, co jsem tak zkoušel tak na volnoběh je to nejklidnější při cca 760ot./min. Zkoušel jsem zatím čistit volnoběžný ventil, podtlakové hadice vypadají dobře, nevím jak ten ventilek, zkusím vyndat a vyčistit. Jinak jsem měnil všechny filtry (krom palivového), svéčky nové orig. Ford. Celkově mi připadá, že Focus benzínový, má s otáčkami dost problémů. Měl jsem různá auta, ale otáčky se vžd chovaly tak nějak podobně. Tady pokud člověk za jízdy vyřadí, tak otáčky lehce nadskočí a pak klesnou pod úroveň neutrálu (cca 500ot.) a pak vyletí lehce nad neutrál (cca 1200ot.) a pak se teprv ustálí na volnoběhu, kde ale nejsou úplně v klidu, staší přibrzdit, otočit volantem apod. a otáčky vždy lehce klesnou/stoupnou.
U všech aut co jsem s nimi jezdil nebo měl co dočinění, tak když se vyřadilo kleslo to na neutrál a tam to drýelo ať jsem dělal co jsem dělal a nepociťoval jsem žádné vibrování a kolísání...
Toto mě u Fordu dosti zarazilo a ještě víc, když tady na fóru s tím má problém pomalu každý kdo benzínového Focuse má.
No zkusím tu kost, možná i ten silentblok, ale když čtu jak lidi kvůli volnoběhu už zkusili věechno, tak mám strach abych nevyhodil rance peněz a nebylo to staále dokola to samé.
Ford asi někde udělal chybu a celý ten jeho volnoběžný venti bych vzal a hodil kamsi

- Melounek
- Nováček
Ahoj, tak dnes jsem vyměnil spodní silentblok co je u převodovky (kost) a vše je OK. Vibrace zmizely. Je to super 

-
- Nováček
To je bezva zprava, tak at slouzi, ja se na to chystam pristi tyden.
Muzu se zeptat kolik byla cena toho dilu ,,kosti" a treba nejakej odkaz na to? Diky
Muzu se zeptat kolik byla cena toho dilu ,,kosti" a treba nejakej odkaz na to? Diky

- Melounek
- Nováček
Ten díl jsem koupil zde:
http://www.automedik.cz/autodily.html?p ... h[]=560182
cena se liší dle výrobce
http://www.automedik.cz/autodily.html?p ... h[]=560182
cena se liší dle výrobce

-
- Nováček
Díky, jen bych ještě potřeboval vědět, který z těch dvou ND to přesně je...
Na tom webu jsou jeden 4-hranný s těmi 4 dírami a váhou 0,86kg a druhý
takový ten čep s váhou 0,53kg, obojí s názvem "Uložení, ruční převodovka..."
Díky
Na tom webu jsou jeden 4-hranný s těmi 4 dírami a váhou 0,86kg a druhý
takový ten čep s váhou 0,53kg, obojí s názvem "Uložení, ruční převodovka..."
Díky

- Melounek
- Nováček