Klepani pri brzdeni od zadniho kotouce
- pivas
- Nováček
Klepani pri brzdeni od zadniho kotouce
Zdravim mistni zkusenejsi kolegy,
nenasel jsem tady odpoved na muj problem. Delsi dobu se mi od leve zadni brzdy ozyval pri brzdeni takovy lehce soupavy zvuk(jakokdyz mate rozcentrovane kolo na silnicce a ono soupe o spalek), rikal jsem si desticky? Sundal jsem kolo, kotouc vypada velmi dobre (vzadu se moc casto nikdo nevozi), desticky jete, ale ne nijak zle. Nebyly ale sjete rovnomerne, tak jsem je prohodil ve vire, ze se to treba spravi. Opak je pravdou a ted je ten zvuk pri brzdeni mnohem horsi, je to spis uz takove klepani. Jakkdyby byl ten kotouc zosmený a soupal o tu jednu desticku. Nevim ale z ceho. Dela to jen jedno kolo.
Diky vsem pritomnym za jakoukoliv radu.
nenasel jsem tady odpoved na muj problem. Delsi dobu se mi od leve zadni brzdy ozyval pri brzdeni takovy lehce soupavy zvuk(jakokdyz mate rozcentrovane kolo na silnicce a ono soupe o spalek), rikal jsem si desticky? Sundal jsem kolo, kotouc vypada velmi dobre (vzadu se moc casto nikdo nevozi), desticky jete, ale ne nijak zle. Nebyly ale sjete rovnomerne, tak jsem je prohodil ve vire, ze se to treba spravi. Opak je pravdou a ted je ten zvuk pri brzdeni mnohem horsi, je to spis uz takove klepani. Jakkdyby byl ten kotouc zosmený a soupal o tu jednu desticku. Nevim ale z ceho. Dela to jen jedno kolo.
Diky vsem pritomnym za jakoukoliv radu.
- driver
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- carlos
- Junior
Měl jsem podobné problémy, stále se to zhoršovalo, až to bylo poznat i na pedálu brzdy. Dělalo mi to na zadním levém kole. (tloušťka kotoučů byla O.K.) Po sundání kotouče, jsme zjistili, že vnitřní destička byla mírně odlepená na okrajích od nosného plechu. Tím docházelo k nerovnoměrnému opotřebení kotouče i destičky. Může se také stát, že při výměně destiček člověk koupí měkké desky oproti kotoučům, nebo naopak. Pak kotouč buď narezne a nebo se zhobluje a zvlní. Já to vyřešil výměnou kotoučů i destiček a teď do jednak brzdí mnohem lépe a hlavně potichu. Koupil jsem kotouče i desky od stejného výrobce. Kotouče se dají samozřejmě přetočit, ale myslím, že se to nevyplatí.
(Také jezdím s poloprázdným autem, zadní část prakticky nezatěžuji)
(Také jezdím s poloprázdným autem, zadní část prakticky nezatěžuji)
- herizn
- Pokročilý
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Pretocit kotouc znamena srovnat plochy kotouce na soustruhu. Tloustka brzdoveho kotouce nesmi byt mensi nez povolena minimalni tloustka.pivas píše:no dekuju za odpovedi, vypada to ze to bude neco podobneho. Nerozumim ale terminu "pretocit" kotouc...to jako zbrousit?
Kazdopadne je to velmi neprijemne a hlucne. Jeste jednou diky za tipy.
- carlos
- Junior
Také řešení s minimem nákladů
to herizn:
Mě se stočení kotoučů nevyplatilo, vyplatí se v případě, že je co brát z materiálu (10mm nový kotouč, 8mm minimum) já byl na 8,5 mm. Problém je spíše s destičkami, protože se stejně musí dát nové. Což se mi na kotouč před koncem životnosti nechtělo dávat. Teď jsem byl navíc na STK, tak jsem to vyměnil vše a je klid, brzdy super.

to herizn:
Mě se stočení kotoučů nevyplatilo, vyplatí se v případě, že je co brát z materiálu (10mm nový kotouč, 8mm minimum) já byl na 8,5 mm. Problém je spíše s destičkami, protože se stejně musí dát nové. Což se mi na kotouč před koncem životnosti nechtělo dávat. Teď jsem byl navíc na STK, tak jsem to vyměnil vše a je klid, brzdy super.

- LANpartyzan
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem menil vpredu, vzadu mam bubny. Zadni desticky by mely jit vymenit stejne dobre jako ty predni. Musis mit nachystany akorat to spravne naradi - torx nebo imbus.LANpartyzan píše:chtěl bych se zeptat, budu měnit zadní destičky (na jednom kole jsou už tak 1mm) bude v tom nějakej problém, mám si na něco dát pozor nebo vše jde hladce podle knihy FF Jak na to?