Centrální zamykání

Moderátor:phofy
Odpovědět
luki.xy
Nováček
Nováček

Centrální zamykání

Příspěvek od luki.xy » 02.05.2013 09:02

Čau, tak mam další problém, tentokrát s centrálním zamykáním.

Problém spočívá v tom, že abych otevřel dveře, musím tlačítko na klíči několikrát zmáčknout a většinou až tak na podesátý to vyjde, a většinou už musím stát někde poblíž dveří řidiče (to platí pro zamykání i pro odemykání). Je to docela problém, protože mají mondea to duální zamkání, takže to trvá, než odemknu všechny dveře a taky to vypadá dost blbě, když to furt mačkám. Za další přestal fungovat zámek kufru, původně šel otevírat na dálku, jednoho dne už ne a pak přestalo jít i elektrické manuální otevírání (stisk zámku dovnitř) a teď už funguje opravdu jen manuální (prostě vždycky zastrčit klíč a otočit). Provedl jsem nejjednodužší kontrolu - proměřil, jestli jde napětí to zámku (samozřejmě při stisku tlačítka)- pod pravym světlem je zámek s konektorem. Napětí do něj nejde, takže zámek je OK a chyba je někde před mín. Taky se mi auto samovolně zamyká, někdy to neudělá za celejch sto kilometrů, někdy to udělá 3x na 300 metrech.

Takže po nastudování zdejšího fóra, jsem usoudil, že by pravděpodobně mělo pomoct výměna mikrospínače v řidičově zámku. Sehnal jsem mikrospínač a včera provedl výměnu. (Dodatečně děkuju za parádní návod, bez kterýho bych se do toho určitě nepustil :) ). Bohužel se po výměně nic nezměnilo a všechno funguje jako dřív. Z toho usuzuju, že spínač bylo OK, znovu jsem proměřil i baterku v klíči a napětí je OK.

Chci se vás tu všech zeptat, jestli vás nenapadá nějaký další řešení. Mě napadají jen 2 věci. Buď to bude nějakym přijímačem, který přijímá signály z klíče - nevíte kde je a jestli se dá nějak zkontrolovat nebo vyměnit? v Jak na to jsem ten přijímač nenašel. Druhá možnost je nějaká jednotka, která řídí otevírání dveří (řidící?), tam právě vůbec nevim jak centrální zamykání funguje. Popsali byste mi to nějak jednoduše? jako co komunikuje s čim...

Díky za každej nápad nebo radu :palec_nahoru:
Ford Mondeo 2.5i V6 170PS, r.v. 2000, sedan, Ghia, Panter Black, alu Ford ....... prostě fešák :) Obrázek

luki.xy
Nováček
Nováček

Re: Centrální zamykání

Příspěvek od luki.xy » 02.05.2013 15:21

Tak novinky: V jednom z vláken na FoFo jsem našel návod na spárování klíče s autem, tak jsem to zkusil a myslim že to reaguje trochu líp. Otevírá a zavírá tak na druhý stisknutí a můžu bejt tak metr od auta všemi směry, ale myslim že to pořád není přesně ono.

Kufr nejde, ale všimnul jsem si jedný zajímavý věci. Když jsem seděl zavřenej v autě a zmáčknul otevírání kuftu na klíčku, někde jakoby za kaslíkem bylo slyšet jakoby cvaknutí, takže auto ví, že to mačkám a chtělo by něco dělat. Nějaký nápady?
Ford Mondeo 2.5i V6 170PS, r.v. 2000, sedan, Ghia, Panter Black, alu Ford ....... prostě fešák :) Obrázek

luki.xy
Nováček
Nováček

Re: Centrální zamykání

Příspěvek od luki.xy » 03.05.2013 12:19

Nevim jestli to tady někdo čte, ale kdyby náhodou ....
Vyndal jsem kaslík a vypadá to tam jako na fotce 1, ale cvakání se ozývá jakoby za nima. Tak jsem ještě sundal nějakej kryt nad nohama spolujezdce a tak to vypadá taky zajímavě :D (foto 2) a vůbec netušim co je co. "Jak na to" se o tomhle prostoru vůbec nezmiňuje. Poradí mi někdo??
Přílohy
Foto2.jpg
Foto1.jpg

Jenic123456
Nováček
Nováček

Centrální zamykání

Příspěvek od Jenic123456 » 13.11.2013 10:50

:arrow: sloučeno Dr.Romca

Dobrý den koupil sem ojety mondeo r.v 2003 s nefunkčním DO centrálu , koupil sem baterku zkoušel naprogramovat 4x otočení klíče z polohy I do polohy II a nic tak sem to vzal do autoriz.servisu a tam mi řekli 9000 za novou řídící jednotku, centrál funguje jenom to dálkový ovládání ne. Je to možný 9 tisíc ?

Odpovědět

Zpět na „Interier - Mondeo“