Pro ty komu se to nechce číst:
Špatná zkušenost-bazarník se mi snažil zatajit, že je auto bourané a vymýšlel si (v inzerátu samozřejmě nebourané)
Byl jsem se mrknout na FoFo 1.8 FFV 125PS 2005, stál sice v bazaru rok a půl a už na tom mi bylo něco podezřelé, ale na netu byly na amilocar vesměs pozitivní kritiky, tak jsem si řekl proč ne, je to kousek...
Po příjezdu všichni příjemní jak se patří, celkem příjemné prostředí, ochotný prodejce, který nic nevnucoval, okamžitě se mnou šel k autu a letmo jsme si ho prohlídli. Už v tu chvilku jsem si všiml, že pravý zadní blatník nesedí a je jinak přivařenej než levej. Bazarník na to, že to je z výroby, že "to je ford přece, normálka, ne?"

No nic, sedli jsme do auta a říkám mu, aby mě hodil na nějakou plochu, kde si ho můžu projet, pořádně vyzkoušet brzdy atd., to řekl, že neví kde tady, začal se rozjíždět a vzadu se ozvalo podivný zaskřípění - prej to stálo celou zimu, tak kvuli tomu (ještě tohle jeho tvrzení připomenu) a zavezl mě kousek za zlín na takovou tenkou klikatou cestu (ještě že jsem chtěl na volnou plochu). To hlavní co bych vytknul bylo řazení-hlavně trojku jsem tam nemohl věčně narvat, jinak motor bez žádných zvuků, plynulý pěkný zvuk, jen ještě brzdy, abs a podvozek se mi zdály nějaký divný, ale tím si nejsem jistý, protože projížďka trvala jen pár minut...
Po příjezdu zpátky jsme auto zvedli, tam jsem si nevšiml ničeho špatnýho. Dali jsme ho dolů a já začal zkoumat ten blatník - nesedělo kolem něj snad nic, např zadní dveře o něj drhli (ale "to tak má být"). Po chvilce jsem ho přesvědčil, že opravdu nesedí, vytáhl odněkud měřič tloušťky laku a začal hrát divadlo, že se to právě dozvěděl

ale byl to prý určitě jen ťukáneček... taky neseděl zadní nárazník, ale to už nepřiznal

Zadní okna měly jiný čísla jak přední, to první dělal, že bez brýlí na to nevidí a pak mi řekl, že ale roky sedí-nevím kde je sice vzal, protože tam nesedělo vůbec nic, ale dál už jsem to nekomentoval... Následoval motor, samozřejmě krásně naleštěnej, ale stačilo otočit víčko od expanzní nádobky a čuchnout k víčku od oleje a bylo jasný, že jedu domů tak jak jsem přijel

K tomu, že z oleje jde cítit benzín mi řekl, že je to tím, že s ním jezdili přes zimu, aby nestálo

1) první mi tvrdil, že stálo celou zimu a 2) auto se nemůže pohybovat, aby bylo vše OK? tak ještě že už to vím
PS zapomněl jsem na bílý kouř z výfuku