Ztráta tahu motoru . hustý bílý dým
-
- Nováček
Ztráta tahu motoru . hustý bílý dým
V jízdě do kopce ztráta výkonu,nejdříve lehký černý dým pak jsem se vyplazil na dvojku na kopec a následně bílý hustý dým.Pak pokus o nastartování a následně samovolné velké otáčky motoru nešel vypnout klíčkem oblak bílého dýmu,chcípnul jsem to přes kvalt a brzdu.Pak odtahovka.Fort Focus 1.8 TDIC 85 KW 2OO3 Najeto 130000 Zatím nemám ponětí co to může být,čekám na pondělí na servisního technika.Neví někdo co by to mohlo být???
- Jardak
- Test driver
Re: Ztráta tahu motoru . hustý bílý dým
KO turbo. Z jeho ložisek začal unikat olej do sání,proto motor šel neovladatelně do otáček protože jel na olej. Koukni kolik ho v motoru zůstalo. Buď rád,že se ti ho podařilo zastavit přes kvalt,někteří takový štěstí neměli.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
jak pise jardak , cuclo si to olej ( je mozne ze jsi ho tam mel hodne - videl jsem mistra co ho nalil 2cm na max a pak se divil ze se mu rozletl motor pri 10t ot/min ) . zkontrolovat kolik ho tam zustalo , zjistit jestli to bylo turbem nebo jen vysokou hladinou .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- Jardak
- Test driver
Vzhledem ke ztrátě výkonu si tipuju to turbo. Asi bude zadřený a když budeš mít smůlu i rozpadlej rotor a úlomky z něj v sacím potrubí a intecoleru...
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
-
- Nováček

Jardak píše:KO turbo. Z jeho ložisek začal unikat olej do sání,proto motor šel neovladatelně do otáček protože jel na olej. Koukni kolik ho v motoru zůstalo. Buď rád,že se ti ho podařilo zastavit přes kvalt,někteří takový štěstí neměli.
-
- Nováček
Ahoj Jardaku, věškeré tvoje teze se potvrdily.Tedy jasně že to bylo turbo,zlomená osička lopatek,naštěstí se nic neulámalo a nic nikam nevlítlo,zastavil jsem to včas.Tedy sehnal jsem jiné turbo(cca 60tis.km z vrakače cena 4500.-)+práce+olej+filtr a cekové čištění , přišlo mě to na 10500.-KčJardak píše:Vzhledem ke ztrátě výkonu si tipuju to turbo. Asi bude zadřený a když budeš mít smůlu i rozpadlej rotor a úlomky z něj v sacím potrubí a intecoleru...

-
- Nováček
Ahoj Foki, tak olejem to nebylo "kleklo" turbo,zlomena osa už zase jezdím jak píšu ve foru Jardakovi.Dík za radu Ahoj J.foki píše:jak pise jardak , cuclo si to olej ( je mozne ze jsi ho tam mel hodne - videl jsem mistra co ho nalil 2cm na max a pak se divil ze se mu rozletl motor pri 10t ot/min ) . zkontrolovat kolik ho tam zustalo , zjistit jestli to bylo turbem nebo jen vysokou hladinou .

-
- Člen klubu
Bolo to olejom. Z rozpadnuteho turba sa dostal do sania olej. Ktory cucol motor. Prave preto ti vyleteli otacky a motor isiel aj po vypnuti klucika. Ak je auto v pohybe, tak tam zaradit 5-ku a spojkou a brzdou zastavit motor motor.
-
- Nováček
Jasně Stano,je to jak píšeš ale nejprv muselo kleknou turbo a pak to "jelo" na olej,to byl mazec!!!stano. píše:Bolo to olejom. Z rozpadnuteho turba sa dostal do sania olej. Ktory cucol motor. Prave preto ti vyleteli otacky a motor isiel aj po vypnuti klucika. Ak je auto v pohybe, tak tam zaradit 5-ku a spojkou a brzdou zastavit motor motor.