Dnes jsem narazil na drobný nedostatek na novém voze. Při zapnutí vypínače na vyhřívání čelního okna, začne vyhřívat i zadní okno se zrcátky, ale kontrolka pro zadní okno nesvítí. Venkovní teplota byla -7 stupňů. Po chvilce jsem si vzal na pomoc manual, kde se o tom bohužel nepíše nic podrobnějšího, ale je je tam odstavec, kde je napsáno: jestliže je venkovní teplota pod +5st. a teplota chladící kapaliny pod +65st. sepne se vyhřívání automaticky a také automaticky vypne. Dodatek: pro vozy bez přídavného topení-můj případ.
Bohužel tato funkce nefunguje. Ve Fordu řekli, že se jedná o nesprávný údaj v manuálu, a vyhřívání funguje jak má. Starší vozy tuto funkci měly.
Nějak jsem jim nevěřil, a dnes se na to zaměřil, moje poznatky se potvrdily a informoval jsem znovu servis.
Podle mého názoru je nesprávně zapojený obvod na vyhřívání, protože mě kontrolka zadního okna neinformuje o jeho zapnutí, nebo se jedná o špatnou konfiguraci jednotky pro vyhřívání.
Až bude výsledek dám vědět.
Ford 1.6TDCI 70Kw r.v.2012
Vyhřívání oken
- Cowley
- Zkušený
Re: Vyhřívání oken
Mam stejny auto (sluzebak), pri zapnuti mi kontrolka normalne sviti - bez ohledu na to jestli to zapnu rucne nebo automaticky.
- Anduril
- Test driver
Re: Vyhřívání oken
Mam s tim taky neco na svem aute. Nevim jiste, zda nahodou neni automaticke vyhrivani vypnute, ale zda se mi, ze ne. Kdyz rucne zapnu vyhrivani celniho nebo zadniho skla, tak kontrolka na danem tlacitku sviti. Akorat kdyz nastartuju a je zima, tak bych rekl, ze zadni sklo (tam je to videt) se zacne rozmrazovat, ale zadne kontrolky nesviti.