Dobrý den, prosím o radu. Před 14 dny jsem koupila ani ne 4-leté auto za 200 000,-.Klimatizace kdovíjak nechladila, proto jsem ji nechala "dofouknout". Pak to bylo něco jiného...Ale po 3 dnech náplň unikla, proto auto skončilo opět v servisu, kde zjistili dírku v chladiči klimatizace. Doporučili mi kontaktovat bazar, kde jsem auto koupila a uplatňovat reklamaci na skrytou závadu. Oprava tohoto chladiče a nová náplň bude stát asi 6000-7000,-.Bazar po mě chce,abych jim tam auto minimálně na týden nechala a teprve potom mi sdělí, jestli reklamaci uznávají nebo ne. Já jim tam ale odmítám auto nechat, chladič mi opraví můj servis a pošlu jim fakturu za opravu. Mám nárok na náhradu, je prasklý chladič klimatizace skrytá vada? Běžnou prohlídkou jsem na to nemohla přijít, upozorněna bazerem jsem při koupi nebyla, předpokládala jsem, že bude stačit doplnit náplň...Můžu takto postupovat?
Děkuji za odpověď
Reklamace skryté závady
- spanel
- Pokročilý
Re: Reklamace skryté závady
Obávám se, že moc nepochodíte, jedinou cestou bude asi pokus o dohodu. Je potřeba si uvědomit, že odhalení dírky v okruhu v klimatuizaci není bez dostupnosti základní výbavy pro servis autoklimatizací možné, a že nízký výkon klimatizace může být "přirozeným jevem" - například únik přes těsnění. Nebude asi dost dobře možné dokázat, že bazar o této vadě věděl, respektive může se bránit tím, že na slabší výkon klimatizace měl podobný názor jako Vy- že bude stačit doplnit náplň.
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White
- lucky.jack
- Test driver
V podstatě jim jde jen o to, aby získali čas na to aby něco vymysleli. Nebo, a to spíš, aby to vypadalo, že se snaží s tím něco udělat - vymyslet.
Posílat jim fakturu, se obávám, nebude nic platné.
Přesně jak píše spanel. Zkusil bych se s nima nějak dohodnout. Buď na opravě na jejich náklady nebo částečnou kompenzaci - cena za opravu, ne výměnu, chladiče.
Další z mnoha zapeklitých problémů se "skrytou" vadou.
Posílat jim fakturu, se obávám, nebude nic platné.
Přesně jak píše spanel. Zkusil bych se s nima nějak dohodnout. Buď na opravě na jejich náklady nebo částečnou kompenzaci - cena za opravu, ne výměnu, chladiče.
Další z mnoha zapeklitých problémů se "skrytou" vadou.
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 poníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
postup by mel byt takovy ze oni by mely na svoje naklady zavadu odstranit bud opravou nebo pokud to nebude mozne tak vymenou . to ze to opravi nekdo jiny nemusi akcepovat nebo muzou rict ze se budou na oprave podilet nejakou castkou .
moje osobni zkusenost - nedavno jsem prodal jedno auto a za 14dni pan volal ze ma vodu u svicek , tak jsem rekl ze jsou to trysky na ostriky . za tyden volal ze tam je voda zase a ze to odvezl do fordu a tam mu vymenily 2 svicky a dva kabely + diagnostika vse za cca 4000kc . nez jsme se stihly domluvit tak mi zase volal ze to zase odvezl do servisu ze tam je zase voda a ze to jsou mrazovky a ze je potreba vymenit obe a zbyvajici svicky a kabely a ze mrazovky stoji 600kc a svicky s kabelama diagnostikou a prací cca 3500 cili dalsich 4100 , tak jsem mu rekl ze jestli si chce opravit cele auto tak jen na jeho naklady a ze jsem ochoten zaplatit mrazovky (cena 34kc /kus ) dale svičky ( 560kc ) a prispet na kabely a diagnostiku castkou 1900 , cekem 2500 , odsouhlaseno odeslano a je klid .
moje osobni zkusenost - nedavno jsem prodal jedno auto a za 14dni pan volal ze ma vodu u svicek , tak jsem rekl ze jsou to trysky na ostriky . za tyden volal ze tam je voda zase a ze to odvezl do fordu a tam mu vymenily 2 svicky a dva kabely + diagnostika vse za cca 4000kc . nez jsme se stihly domluvit tak mi zase volal ze to zase odvezl do servisu ze tam je zase voda a ze to jsou mrazovky a ze je potreba vymenit obe a zbyvajici svicky a kabely a ze mrazovky stoji 600kc a svicky s kabelama diagnostikou a prací cca 3500 cili dalsich 4100 , tak jsem mu rekl ze jestli si chce opravit cele auto tak jen na jeho naklady a ze jsem ochoten zaplatit mrazovky (cena 34kc /kus ) dale svičky ( 560kc ) a prispet na kabely a diagnostiku castkou 1900 , cekem 2500 , odsouhlaseno odeslano a je klid .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Nechtěl jsem zakladat nove tema mam jen otazku nebo nazor.Kamarad si v neděli koupil Golfa IV najeto 205000km byl proto v bazaru vzdalenem od bydliště 300km po 150 km zpět odešlo Turbo nechal to tak ani to neřešil jen zavolal zpatky a borec z bazaru mu řekl že to nebude řešit že doteď to jezdilo normalně měl udělat něco více jde to nějak ukecat...?!
- kozlow
- .
- Kontaktovat uživatele: