Zdravim všechny z tohoto fóra a po nějake době bych potřeboval opět poradit.
Hodně času jsem brouzdal na fóru a hledal odpověď na můj problém. Je tu o cukání a klepání toho hodně, ale nevím co z toho odpovídá mému problému.
Nedávno mi odešelo vstřikování a auto přestalo jet. Z finančních důvodů mi byl proveden repas
dvou vstřiků. Po převzetí auta a asi týdnu jezdení z fokuse nemám vůbec dobrý pocit.
1.Klepání motoru - nejvíce se projevuje při jízdě do táhlého kopce třeba na 2ku při cca 1800 ot.
(popř. při každém lehkém podtáčení při přeřazování na vyšší rychl. stupeň)
2.Cukání - např. jedu na 3ku po rovince a konstantně držím na cca 2200 ot.=> auto cuká jako by
tam šla nepravidelně nafta. Auto celé vibruje. Po snížení nebo zvýšení otáček cukání
přestane.
3.Spotřeba - před repas spotřeba kolem 6l/100km. Po repas sem rad, když lehce spadne pod
8l/100km.
Je pravda, že se zvednul výkon. Před repas bylo auto línější. Možná to bylo tím, že jsem jeden ze vstřiků měl načatý(to odhalila diagnostika před dvěma lety)
Cukání jsem si všiml už při přebírání vozu. A už v tu chvíly jsem z auta neměl dobrý pocit. Ale řekl jsem si, že to chvilku zkusím a uvídím co to bude dělat. Na repas vstřiky by měla být záruka. Byl také měněn palivový(DELPHI) a vzduchový filrtr.
Nejvíce to dávám do souvislosti s repasem vstřiků a už sem chtěl fokuse odvézt tomu co dělal vstřiky ať to celé projde a nevrací mi to dokud nezmizí problémy, které jsem před repasem neměl. Možná to taky bude nějaká maličkost na kterou se při těchto opravách zapomnělo.
Neměl by někdo nějakou radu co s tím?
Repas vstřiků
-
- Nováček
Repas vstřiků
Ford Focus, 1.8 TDCi, 09/2002, white
- Jardak
- Test driver
Re: Repas vstřiků
Taky si myslím,že problém bude ve vstřikách. Zbývající dva vstřiky byly v pořádku? Možná bych zkusil zaslepit EGR ventil,to je tak jediný co můžeš sám zkusit.Spotřeba 8 litrů to je strašně moc,kouří to když mu naložíš?rastik píše:Nejvíce to dávám do souvislosti s repasem vstřiků a už sem chtěl fokuse odvézt tomu co dělal vstřiky ať to celé projde a nevrací mi to dokud nezmizí problémy, které jsem před repasem neměl.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
-
- Nováček
EGR ventil už mám zaslepený. To byla ta chyba kvůli které jsem byl na diagnostice cca před dvěma roky. Bylo mi řečeno, že jeden vstřik byl komplet zrepasovaný a na druhém že měnili jen nějakou špičku. Předpokládám, že dva zbývající byly OK.
Ta spotreba je dost hrozná. Pres víkend se mi vždycky spotřeba zhoršila což je těmi kratšími pojížďkami, ale to jsem vždycky dohnal přes týden, kdy jezdim denně do práce 60 km. Určitě to nebylo 8l/100km.
Co se týká toho kouření, tak nepozoruju nějakou velkou změnu. Myslím, že kouření je v normě. Tak jak před opravou.
Není možné, že by vstřiky byly jen špatně nastavené?
Ještě jsem slyšel názor, že kdyby bylo něco se vstřikama tak to kouří, nestartuje nebo to vůbec nejede.
Myslim, že to startuje líp než před opravou. V těch nedávných mrazech sem startoval tak napotřetí.
Jednou sem ani nevyjel. Po opravě ráno -13 a chytl napoprvé.
Ta spotreba je dost hrozná. Pres víkend se mi vždycky spotřeba zhoršila což je těmi kratšími pojížďkami, ale to jsem vždycky dohnal přes týden, kdy jezdim denně do práce 60 km. Určitě to nebylo 8l/100km.
Co se týká toho kouření, tak nepozoruju nějakou velkou změnu. Myslím, že kouření je v normě. Tak jak před opravou.
Není možné, že by vstřiky byly jen špatně nastavené?
Ještě jsem slyšel názor, že kdyby bylo něco se vstřikama tak to kouří, nestartuje nebo to vůbec nejede.
Myslim, že to startuje líp než před opravou. V těch nedávných mrazech sem startoval tak napotřetí.
Jednou sem ani nevyjel. Po opravě ráno -13 a chytl napoprvé.
- Jardak
- Test driver
Co znamená,že je kouření v normě? U mýho auta jsem si nikdy nevšimnul,že by to nějak viditelně kouřilo.
Podle mého názoru je problém ve vstřikách.Kde ti je repasovali? Udělali vše co je třeba? Po opravě vstřiku je třeba vygenerovat nový kód a zapsat ho do řj.
Kolik má auto najeto km? Je možný že řj nedokáže dorovnat rozdíly nezi novými a původními vstřiky.
Podle mého názoru je problém ve vstřikách.Kde ti je repasovali? Udělali vše co je třeba? Po opravě vstřiku je třeba vygenerovat nový kód a zapsat ho do řj.
Kolik má auto najeto km? Je možný že řj nedokáže dorovnat rozdíly nezi novými a původními vstřiky.
-
- Nováček
Tím, že je kouření auta v normě jsem myslel, že auto nekouří. Určitě ne tak jako když se pokazil EGR ventil a museli ho ucpat.
Nějaké výstupní protokoly jsem ještě nedostal. Takže nevím ani kde vstřiky byly a zda při tom udělali vše co měli. Když s tím nejsem spokojený tak asi ne.
Auto má najeto 190000(na tachometru-
).
No asi není pochyb o tom, že chyba bude způsobena opravou vstřiků?
Já jen jestli to nemůže být něčím jiným. Ať po někom nezačnu řvát že to špatně opravil a pak se zjistí, že to bylo něco jiného.
Nějaké výstupní protokoly jsem ještě nedostal. Takže nevím ani kde vstřiky byly a zda při tom udělali vše co měli. Když s tím nejsem spokojený tak asi ne.

Auto má najeto 190000(na tachometru-

No asi není pochyb o tom, že chyba bude způsobena opravou vstřiků?
Já jen jestli to nemůže být něčím jiným. Ať po někom nezačnu řvát že to špatně opravil a pak se zjistí, že to bylo něco jiného.
- Jardak
- Test driver
Myslím že na někoho hned řvát není dobrý nápad.Normálně tam zajet a říct,případně předvést co je za problém a pokud je to slušný servis tak bude mít ochotu to řešit.
-
- Nováček
To řvaní sem myslel s nadsázkou.
. Zamozřejmě po nikom řvát nebudu. Ale asi tam v nejbližší době zajedu a pořadně se poptam co s tím kdo dělal a budu trvat na odstranění závad. No a pokud se to takle nevyřeší budu muset navštívit někoho dalšího z oboru ať se na to mrkne.