Propojení radia a mobilni navigace
- uku
- Junior
Propojení radia a mobilni navigace
Zdravim,
mam dva dotazy:
a) lze propojit navigaci z mobilního telefonu Nokia E51 (Sygic, Ovi maps, Garmin) s radiem 6000 tak aby pokyny sly z reproduktoru radia? Soucasny stav je takovy, ze klasicke handsfree funguje, ale pri navigovani mobil "mlci". (pri vypnuti radia a tim odpojeni BT mluvit zacne).
b) lze nejak nastavit aby se pres BT "do radia" prenasel napr. i zvuk prehravanych mp3 v mobilu?
Díky.
mam dva dotazy:
a) lze propojit navigaci z mobilního telefonu Nokia E51 (Sygic, Ovi maps, Garmin) s radiem 6000 tak aby pokyny sly z reproduktoru radia? Soucasny stav je takovy, ze klasicke handsfree funguje, ale pri navigovani mobil "mlci". (pri vypnuti radia a tim odpojeni BT mluvit zacne).
b) lze nejak nastavit aby se pres BT "do radia" prenasel napr. i zvuk prehravanych mp3 v mobilu?
Díky.
byl: Ford Focus C-Max, 1,8 92kW, r.v. 2006, seda metaliza
je: Ford C-Max, 1,0 92kW, r.v. 2018, stribrna tectonic
je: Ford C-Max, 1,0 92kW, r.v. 2019, seda magnetic
- ZaQik
- Admin
Re: Propojení radia a mobilni navigace
nevim jak E51, ale nektere telefony musis donastavit, aby i pokyny a hudba sly pres BT smerem z telefonu (standardne byva nastaven jen hovor)
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- uku
- Junior
no ja si myslim, ze mobil funguje spravne (pri pripojeni k Ford Audio uz "nemluvi" a po vypnutí radia hned zacne) - to ten signal do toho radia asi nedorazi... 

-
- Junior
A nebude to spis tim, ze teb BT modul nepodporuje A2DP, pres ktere by sla hudba, popr. pokyny?
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
- uku
- Junior
to bych pochopil pokud by nefungovala jen hudba (neni nahodou profil A2DP urcen pro prenos sterea?), ale u pokynu z navigace bych predpokladal, ze jsou na stejne "urovni" jako prenos zvuku pri telefonovani... ale to je jen muj laicky dohad, protoze tomu nerozumim...
- VH123
- Zkušený
Ty s navigací konverzuješ? Já jí poslouchám, ale neodmlouvám. Proto je zbytečný používat profil pro telefonování (HFP) a používá se A2DP. Proč by nemohl jít mono signál do obou kanálů? Pokud ten profil rádio neumí, tak smolík. Já zas bojuju s Androidem, protože mi zlovolně po odpojení a připojení zapíná oba profily a pak mi Xcarlink přerušuje písničky z changeru když má Sygic něco na srdci.
Vojta
- Adow
- Člen klubu
Já jsem to takhle rozjel v pohodě. Mobil mám s Windows Mobile a rádio Sony. Důležité je, aby rádio podporovalo BT a šlo přepnout na vstup A2DP (což Sony umí, u 6000 to nevím). Nikdy jsem to ale takhle nepoužíval, protože to musí být přepnuté pořád - takže se ti z rádia line ticho prokládané příkazy navigace. To, že by rádio hrálo, pak se ztlumilo, navigace vyslovila příkaz a pak by se opět nahodilo rádio je utopie... Mobil umí jen to, že dokáže přehrávat hudbu a do toho mluvit navigace - musí to ale jít obojí z mobilu ven přes A2DP.
Navigaci ale takto nepoužívám - Sony audio bylo natolik vlezlé, že mi to vždy při připojení mobilu po čase skočilo na přehrávač hudby. Nakonec to dopadlo tak, že jsem si do telefonu uvařil novou ROMku, která A2DP natvrdo neumí
.
Navigaci ale takto nepoužívám - Sony audio bylo natolik vlezlé, že mi to vždy při připojení mobilu po čase skočilo na přehrávač hudby. Nakonec to dopadlo tak, že jsem si do telefonu uvařil novou ROMku, která A2DP natvrdo neumí

Je: Ford S-max II, 2.0 TDCi
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
- uku
- Junior
... Důležité je, aby rádio podporovalo BT a šlo přepnout na vstup A2DP...
kde to tam prepinas? (podivam se jestli to nenajdu i na te 6000...)
problem je v tom, ze nefunguje soucasne halsova navigace a HF - bud jedno nebo druhe (o poslechu hudby z mobilu pres radio ani nemluve)...
zkusim sehnat BT sluchatko a otestovat to s nim...
kde to tam prepinas? (podivam se jestli to nenajdu i na te 6000...)
problem je v tom, ze nefunguje soucasne halsova navigace a HF - bud jedno nebo druhe (o poslechu hudby z mobilu pres radio ani nemluve)...
zkusim sehnat BT sluchatko a otestovat to s nim...
- Adow
- Člen klubu
Přepínám to tlačítkem CD/AUX se dostanu na BT-AUX (mám volby CD-USB-AUX a BT).
Zařízení s BT podporují různé profily. Profil handsfree (nebo headset) funguje jen na hovory, A2DP je potom na přenos hudby (nebo jiných zvuků a třeba i navigace) a je stereo. Pokud si telefon spojím se zařízením, které A2DP podporuje, jsem pak schopen veškeré věci, které se normálně linou z repra telefonu (toho hlasitého) přesměrovat do zařízení BT. Hovory jsem přes A2DP nezkoušel - to se pak asi přepne do jiného profilu a jde to přes klasický profil handsfree. To, že něco má BT ještě neznamená, že to umí provozovat všechny služby (profily), které BT jako takové umí.
Jo, ještě k té navigaci - když mám hovor, tak mi navigace hlasové povely nedává (a nezáleží na tom jestli z repro telefonu nebo jestli přes BT). To už je nevýhoda univerzálních zařízení.. Mám to v současné chvíli tak, že jsem odpáral A2DP a hovory mi jdou normálně přes BT a autorádio a navigace jde z repro telefonu..
EDIT: Tady se řeší podobná věc s Noikí E52.. Odkaz směřuje na odpověď - když si to pročteš trošku dozadu, možná se tam něco dozvíš.
Zařízení s BT podporují různé profily. Profil handsfree (nebo headset) funguje jen na hovory, A2DP je potom na přenos hudby (nebo jiných zvuků a třeba i navigace) a je stereo. Pokud si telefon spojím se zařízením, které A2DP podporuje, jsem pak schopen veškeré věci, které se normálně linou z repra telefonu (toho hlasitého) přesměrovat do zařízení BT. Hovory jsem přes A2DP nezkoušel - to se pak asi přepne do jiného profilu a jde to přes klasický profil handsfree. To, že něco má BT ještě neznamená, že to umí provozovat všechny služby (profily), které BT jako takové umí.
Jo, ještě k té navigaci - když mám hovor, tak mi navigace hlasové povely nedává (a nezáleží na tom jestli z repro telefonu nebo jestli přes BT). To už je nevýhoda univerzálních zařízení.. Mám to v současné chvíli tak, že jsem odpáral A2DP a hovory mi jdou normálně přes BT a autorádio a navigace jde z repro telefonu..
EDIT: Tady se řeší podobná věc s Noikí E52.. Odkaz směřuje na odpověď - když si to pročteš trošku dozadu, možná se tam něco dozvíš.
- uku
- Junior
diky za odkaz
... - když mám hovor, tak mi navigace hlasové povely nedává ... to chapu, ale me to nemluvi vubec (nezavisle na tom, jestli telefonuju nebo ne)
... mám to v současné chvíli tak, že ... hovory mi jdou normálně přes BT a autorádio a navigace jde z repro telefonu... - tak bych to chtel ale jak to nastavit nevim...
... - když mám hovor, tak mi navigace hlasové povely nedává ... to chapu, ale me to nemluvi vubec (nezavisle na tom, jestli telefonuju nebo ne)
... mám to v současné chvíli tak, že ... hovory mi jdou normálně přes BT a autorádio a navigace jde z repro telefonu... - tak bych to chtel ale jak to nastavit nevim...
- Adow
- Člen klubu
Tak pokud ti stačí povely navigace v telefonu, tak pak to nemá nic společného s autem nebo autorádiem, ale jen s telefonem nebo navigačním SW... Tj jeho nastavením, firmware telefonu - nebo prostě jen na tom, jestli to vůbec umí
. Určitě nebude od věci zkusit to s jiným HF..

- ZaQik
- Admin
vzdyt jsem mu to hned na zacatku psal

Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
- uku
- Junior
v telefonu jsem zkousel vsechny mozne varianty pripojeni prislusenstvi, konkretne: headset, sluchatka, bezdrát. sada do auta a hudební modul. Ve vsech fungovalo (po pripojeni k Ford audio) pouze HF, navigace ani v jednom.
Pozn. mobil profil A2DP umi...
Pozn. mobil profil A2DP umi...
-
- Junior
Jestli Ti navigace a hudba staci primo z founu, je to vec founu. Ale hlavne hudba nic moc a i hlasitost nemusi byt zrovna OK. Idealni je pripojit vse pres radio.
Jeste je sance pichnout foun k AUX vstupu radia (jestli ho mas) kabelem. Pak Ti pres radio pujdou vsechny zvuky jako ze sluchatek (navigace i hudba). Nevim jak E51, ale muj foun pri takovem zapojeni pri telefonovani aktivuje BT HF i pri zapojenych sluchatkach, takze radio se prepne do rezimu Phone a vse jede jak ma. Po ukonceni volani prepne zpet na AUX a jede hudba z telefonu dal. Jestli nema auto A2DP, tak to jinak, obavam se, nerozchodis. A stare BT moduly A2DP podle meho nemely, right? Ale to by vedel spis napr. ZaQik. BTW, proc nema ten modul alespon moznost neceho, co funguje jako standardni tlacitko pro aktivaci telefonu na beznych bondovkach do ucha
? Ale to uz je jina pohadka.
Existuje i A2DP/AUX prevodnik, ale to mas zase k telefonu BT pripojeny prevodnik a nemas spojene volani pres HF auta
a vlastne to funguje jen jako bezdratovy kabel za nekolik stovek
.
Jeste je sance pichnout foun k AUX vstupu radia (jestli ho mas) kabelem. Pak Ti pres radio pujdou vsechny zvuky jako ze sluchatek (navigace i hudba). Nevim jak E51, ale muj foun pri takovem zapojeni pri telefonovani aktivuje BT HF i pri zapojenych sluchatkach, takze radio se prepne do rezimu Phone a vse jede jak ma. Po ukonceni volani prepne zpet na AUX a jede hudba z telefonu dal. Jestli nema auto A2DP, tak to jinak, obavam se, nerozchodis. A stare BT moduly A2DP podle meho nemely, right? Ale to by vedel spis napr. ZaQik. BTW, proc nema ten modul alespon moznost neceho, co funguje jako standardni tlacitko pro aktivaci telefonu na beznych bondovkach do ucha

Existuje i A2DP/AUX prevodnik, ale to mas zase k telefonu BT pripojeny prevodnik a nemas spojene volani pres HF auta

Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný