Dotazy ohledně C-maxe
-
- Nováček
Dotazy ohledně C-maxe
Ahoj lidi,
nedávno jsem si pořídil C-maxe a potřeboval bych se zeptat na pár věcí.
Po sepnutí klíčku jak se rozsvítí palubní počítač, tak nepříjemně bzučí. Je to docela nepříjemné. Takže nevím jestli je to normální a má to tak být, ale troufám si, že nikoliv. A dále bych potřeboval vědět jak vypadají a popřípadě kde sehnat takové ty "klíče" na vyndání rádia. To mám takovéto hranaté CD6000 (viz. zde http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 27&t=27033). Doufám, že nebudu muset do forda. Děkuji všem za rady.
nedávno jsem si pořídil C-maxe a potřeboval bych se zeptat na pár věcí.
Po sepnutí klíčku jak se rozsvítí palubní počítač, tak nepříjemně bzučí. Je to docela nepříjemné. Takže nevím jestli je to normální a má to tak být, ale troufám si, že nikoliv. A dále bych potřeboval vědět jak vypadají a popřípadě kde sehnat takové ty "klíče" na vyndání rádia. To mám takovéto hranaté CD6000 (viz. zde http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 27&t=27033). Doufám, že nebudu muset do forda. Děkuji všem za rady.
Ford C-max 1.8TDCi 2008 GHIA
- spanel
- Pokročilý
Re: Dotazy ohledně C-maxe
Co se týká bzučení po zapnutí klíčku, tak něco bude tady ve fórech, tak pohledej. Jinak vidličky (je potřeba 2 sady) lze zakoupit například :
http://www.aunika.com/Prislusenstvi-pro ... utoradia-4
http://www.aunika.com/Prislusenstvi-pro ... utoradia-4
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White
- Mufin01
- Test driver
Na to rádio stačí i dva kuchyňské nože (já použil nůž-rybička) a něco tenkého, třeba kreditku na vysunutí. Stačí s tím nožem opatrně v té díře kvedlat a zjistit tu správnou polohu a jak chytneš ten správný grif, tak pak budeš rádio tahat z palubovky jak králíky z klobouku. Mně to napoprvé trvalo asi 1/4 hodiny
- spanel
- Pokročilý
No, byl bych opatrný, protože ten mechanismus je z poměrně tenkých plíšků a nevědět jakou silou, kam a směr může skončit poškozením jak těch plíšků, tak plastů kolem těch škvírek a ty jsou fakt dost těsné. Navíc vidličky mají zářez, pomocí kterého se rádio vytahuje a nemusí se páčit někde z boku, což opět může vést k poškození.
- Mufin01
- Test driver
Jasně, proto píšu, že se to musí dělat opatrně, ale jak se na to příjde, tak už je to s vhodným nožíkem pohoda. A navíc když je někdo nešika, tak je třeba schopnej si to podřít i s tím originálním inštrumentem 

- spanel
- Pokročilý
Nejvhodnějším nožíkem jsou tedy ty vidličky, protože pojem vhodný nožík je příliš široký.
Ono pokazit něco neodbornou manipulací díky provizornímu "nářadí", to je hned, ale pak se bušit do hlavy, že jsem si něco rozbil a tím poruchu ještě zhoršil není dobré pro duševní zdraví a v tomto případě je to o to horší, že hrozí poškození zjevně viditelné.

Ono pokazit něco neodbornou manipulací díky provizornímu "nářadí", to je hned, ale pak se bušit do hlavy, že jsem si něco rozbil a tím poruchu ještě zhoršil není dobré pro duševní zdraví a v tomto případě je to o to horší, že hrozí poškození zjevně viditelné.
Naposledy upravil(a) spanel dne 07.09.2011 12:31, celkem upraveno 1 x.
-
- Nováček
Zatím děkuji za rady a pokusím se ho vyndat "vhodným nožíkem" 

-
- Nováček
Zdravím,
poslední dobou pozoruji, že když mám studené auto, tak mi jde ztuha řadit stupeň 1 a 2, po ohřátí to jde lépe. Tak se chci zeptat zda by to nemohl způsobovat například převodový olej. Případně jaký olej s jakou specifikací použít a kolik. Nějak se mi to nepodařilo dohledat.
Nebo jestli někdo má i jiný názor co by to mohlo způsobovat. Děkuji všem za ochotu a rady.
poslední dobou pozoruji, že když mám studené auto, tak mi jde ztuha řadit stupeň 1 a 2, po ohřátí to jde lépe. Tak se chci zeptat zda by to nemohl způsobovat například převodový olej. Případně jaký olej s jakou specifikací použít a kolik. Nějak se mi to nepodařilo dohledat.
Nebo jestli někdo má i jiný názor co by to mohlo způsobovat. Děkuji všem za ochotu a rady.