Steak - kde robia naj, zazitky, vlastne recepty...
Napsal: 13.08.2011 21:19
Helou, zakladam toto vlakno v podstate z nudze, potrebujem helpnut. Ale do buducna sa moze hodit
Moja issue na dnes-zajtra
:
Zajtra sme pozvali rodicov na obed a slubili sme steaky. Nakupil som hovadzie zadne a dnes som spravil testovaci steak a maso bolo sice chutne, ale dost hutne. Jeden som spravil medium a druhy medium well... No oba boli dost tvrde, trebalo ich dlho zut.
Postup : maso som nechal pol dna odlezat pri izbovej teplote, pred polozenim na velmi horucu suchu panvicu som ich ususil a jemne potrel olivovym olejom. Dal som im 3 - 4 min. z kazdej strany a po upeceni nechal par minut odlezat. Potom som ich osolil a okorenil. Myslim ze standardny postup co som pozeral na nete...
Takze chyba bude asi inde. Tipujem to na nekvalitne maso, predsa len prava svieckovica je to jedine na steaky... Este mi jeden kamos vravi ze to nemam robit na obyc. panvici, ale mam skusit steakovu (hrubsie dno a mriezky).
Co myslite, robili ste niekdo uz doma steaky ?
Vopred vdaka za pomoc !!

Moja issue na dnes-zajtra

Zajtra sme pozvali rodicov na obed a slubili sme steaky. Nakupil som hovadzie zadne a dnes som spravil testovaci steak a maso bolo sice chutne, ale dost hutne. Jeden som spravil medium a druhy medium well... No oba boli dost tvrde, trebalo ich dlho zut.
Postup : maso som nechal pol dna odlezat pri izbovej teplote, pred polozenim na velmi horucu suchu panvicu som ich ususil a jemne potrel olivovym olejom. Dal som im 3 - 4 min. z kazdej strany a po upeceni nechal par minut odlezat. Potom som ich osolil a okorenil. Myslim ze standardny postup co som pozeral na nete...
Takze chyba bude asi inde. Tipujem to na nekvalitne maso, predsa len prava svieckovica je to jedine na steaky... Este mi jeden kamos vravi ze to nemam robit na obyc. panvici, ale mam skusit steakovu (hrubsie dno a mriezky).
Co myslite, robili ste niekdo uz doma steaky ?
Vopred vdaka za pomoc !!
