..jééé, ja se dostal (po včerejší noci) na net až teď
..jestli je to k něčemu platné tak na to co píšeš bych pár "tipů" měl...
...kvalita a úroveň grilování, grilovací párty, nespočívá jenom v kulinářském umění toho, co za grilem stojí, ale i jakostí masa, a jeho samotnou kvalitou. Né nadarmo se říká, že kvalitu poznáš podle její ceny. U masa to "většinou" je pravidlem....
..pokud bych griloval já pro své rodiče, a i přesto, že jsou ode mne zvyklí na nějakou tu úroveň gastronomie samotné, šel bych cestou klasiky.
Zastávám názor, že na maso nepatří nic jiného než kousek bylinky, drcený pepř, a olivový olej. Masu zůstane přirozená "máslová" chuť, a nepřebíjí jí žádná "pivní marináda". Podtext pak třeba ( v mém případě) dokreslí sůl " Maldon" která se dá sehnat v různém provedení ve velkých obchodních řetězcích. Není tak "agresivní" k masu a podtrhne jeho chuť tak, že grilování se tím okamžikem stává zážitkem.
Při výběru masa bych byl opatrný, znovu se vrátím k našim a ke klasice, krkovice, roštěná, ať už vysoká v podobě "Rib eye steaku" nebo nízká v podobě " New-york stripu" svíčková jako filet "Mignon", hovězí pupek jako "Flank steak", vepřová panenka, pečená do růžova, atd. vše "naloženo" jen se snítkou bylinky, drceného pepře, a oliv. oleje.
..to jak popisuješ, že maso bylo tuhé, přisuzuji, a v praxi se přisuzuje, věku býka nebo krávy, toho určitého výseku. Avšak pozor, některé masa, pokud jsou udělaná na Well Done, sou tuhá, a "žvejkací", to samé - příprava na styl "Raw", to je ještě méňě než "Rare"...vždy bude žvejkací
S pánví bych si nedělal hlavu, ale samozřejmě, že to bude vždycky lepší na steakové pánvi, nebo na lávovém grilu...
K samotnému nakládání sem skeptický. Maso si bere z "marinády" potřebné "chutě" první hodinu až dvě, podle pokojové teploty, a pak už jen marináda kazí maso jako celek. Vytékání krve do marinády a podobně marinádu kazí, a maso sní. Pokud je možnost, "naložit" maso se snítkou bylinky s kapkou oleje, a drceným pepřem, a zavakuovat.
...tím to se řídím já, jak v práci, tak i na soukromích gril. párty, a jak můžeš slyšet, zřejmě chutná
...ať se grilovačka nebo co to budeš dělat vydaří, a dej vědět