Vrácení auta

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
Luke-Luk
Nováček
Nováček

Vrácení auta

Příspěvek od Luke-Luk » 03.07.2011 20:28

Zdravím,
vím že to není moc technické, ale chtěl bych požádat o radu. Před 3 týdny jsem koupil auto v autobazaru v Písku. Vše bylo v pořádku, řekli mi, že auto bylo bourané, ale jen lehce. Nikde žádné jiné závady. Po ujetí cca 700km se rozsvítila kontrolka motoru a v servisu mi bylo řečeno, že je tomu na vině filtr pevných částic a měl by se celý vyměnit a že to má vliv i na turbo a to bude možná taky v hají páč nefunguje tak jak by mělo. Filtr by měl vydržet 160-180km, tachometr má najeto 85km. V servisu mi bylo zároveň doporučeno auto reklamovat (vrátit).
Tak bych se chtěl zeptat, v případě, že bych žádal o vrácení peněz mám právo i na peníze co jsem do toho vrazil ještě před touto větší závadou? Mám na mysli výměnu oleje, olejového filtru, prachového, pilového, brzdových destiček, diagnostiky které vedli ke zjištění závady apod. V servisu kde jsem toto měnil hned po přivezení auto mi bylo řečeno, že vše bylo třeba vyměnit, protože to bylo pořádně zaneseno a brzdy sjeté na kov. Za tuto opravu (servis) jsem předtím po bazaru peníze nechtěl, protože sem si říkal, že jsou to vesměs věci, které bych dal vyměnit tak či tak (pro můj klid), ikdyby mě řekli, že to měnili.
Děkuji za jakoukoliv reakci.

geish@
Nováček
Nováček

Re: Vrácení auta

Příspěvek od geish@ » 03.07.2011 21:39

To nepotěší, ale podle mě to nebude nic snadného. Hodně bude záležet na kupní smlouvě, jak je postavená. Měl by si mít nárok na reklamaci skrytých vad. Zcela určitě se to nebude vztahovat na brzdové kotouče, desky, olej, svíčky atd. To jsou spotřební věci a o tom se s Tebou nikdo bavit nebude. Osobně bych nepočítal s tím, že ti auto vezmou zpět a vyplatí ti plnou kupní cenu, natož investice do oprav/údržby. To, že by ti vzali auto zpět a vrátili kupní cenu (podle mě Ti spíš ještě srazí něco za ujeté km, určitě nějaké oděrky, bla bla bla ...) je jedna varianta, druhá varianta je, že ti dají slevu z kupní ceny (sleva se bude vypočítávat z ceny oprav). Všechno bude záležet na tom, jak budou "ochotni" se bazarníci dohodnout. Pokud budou dělat potíže, tak si myslím, že Tě čeká dlouhá cesta, kde Tě to bude stát hodně peněz. A i když by třeba soud rozhodl ve Tvůj prospěch, tak nepochybuj o tom, že budou povinní insolventní. Ty budeš mít sice papír, že ti dluží to a to, ale ve finále oni nebudou mít žádný majetek a budou ti splácet třeba 300,- Kč měsíčně. Stojí to dneska za dvě věci ... A omlouvám se za takový pesimismus, ale raději se připravím na tu horší variantu, a pak jsem příjemně překvapený než naopak.
S-MAX 2.5T Titanium `07, 162kW, 320Nm, K&N, RS sparkplugs, RS clutch

tym
Test driver
Test driver

Příspěvek od tym » 03.07.2011 21:51

Možná by to chtělo zjistit skutečné km, možná to bylo stočené, jinak je divné, že by ten filtr odešel tak brzy... Pak by se jednalo trochu jinak s bazarem, kdybys jim ukázal výpis skutečných km a zeptal se jich, jak je to možné a možná by byli přístupnější na nějakou domluvu ohledně kompenzace vad a případné spoluúčasti na ceně za opravy... :roll: Vrácení auta - to vidím docela složitě, záleží samozřejmě na kupní smlouvě a bazaru...

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 03.07.2011 21:59

no ono to muze byt jen nedoplnene aditivum , pak jde udelat pokus o regeneraci . zalezi co pise diagnostika .

dalsi je to ze by ta zavada musela byt v dobe prodeje a oni by ti ji musely zatajit , pokud se projevila po prodeji tak to muze byt vada opotrebenim a ty jsi si vybral cerneho petra . obavam se ze na tohle jim to vratit nepujde a i kdyby se zjistilo ze je to stocene tak predpokladam maji ve smlouve stav tachometru a ne skutecny stav .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“