Zvládnu si tohle vyměnit sám?
-
- Nováček
Zvládnu si tohle vyměnit sám?
Dobrý den přeji všem.Byl jsem na technický a tam mě maník upozornil na tohle.doufám že to bude na fotkách trochu poznat co to je.Jak je poloosa a na ní manžeta tak ta je nasazená na takový plast a hned za ním je to prasklí a lítá mě od tud vazelína.Prosím jak se ten díl jmenuje a zvládnu to vyměnit sám doma?Na té jedné fotce jsem označil kde je to kolem dokola prasklí.Budu rád za všechny rady.Dík.
Ford Focus 1.6 tdci 70kw r.v.2012
- Miki.N
- Nováček
Re: Zvládnu si tohle vyměnit sám?
To jsem řešil před necelým rokem. Taky jsem to tam měl takto oházené vazelínou. Sice moc nevidím co tam je přesně prasklé, ale u mě stačilo dotáhnout ty spony co jsou na těch manžetách.
Měl jsem zrovna jít do servisu na prohlídku a výměnu oleje, takže mě to udělali tam. Jinak, ale pokud by šlo jen o utažení spon, tak by se to dalo doma zvládnout.
Ale pokud je ta mažeta na krajích prasklá, tak nevím jestli bude stačit jen dotažení spon.
Měl jsem zrovna jít do servisu na prohlídku a výměnu oleje, takže mě to udělali tam. Jinak, ale pokud by šlo jen o utažení spon, tak by se to dalo doma zvládnout.
Ale pokud je ta mažeta na krajích prasklá, tak nevím jestli bude stačit jen dotažení spon.
Je: Ford Focus kombi, r.v. 2014, 1.6 EcoBoost 110kW FFV, lunar sky
Byl:Ford Focus kombi, r.v. 2000, 1.6 benzin, Aquamarine Fros
-
- Nováček
s tou manžetou nic není.prasklej je ten asi plastovej bazmek na kterým ta manžeta je nasunutá.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ten plastovej bazmek je zeleznej klub poloosy . pokud si myslis ze je plastovej tak kdyz te tim prastim tak se ti nic nestane ne ? a staci tu pasku vic stahnout , akorat bych asi koupil novou , manzetu naplnil vazelinou a stahnul novou paskou .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- VH123
- Zkušený
tohle mi připomíná "Pane Lorenc, uvezu to?"Zvládnu si tohle vyměnit sám?
Vojta
- spanel
- Pokročilý
No, z fotek to není zřejmé, že je to prasklé. Mě se spíše jeví, že ta vazelína uniká mezi manžetou a přírubou - není to utažené. Pak bych koupil vazelínu a novou sponu sundal bych sponu, manžetu trochu stáhl, abych viděl zda je to, či není prasklé. Pokud by nebylo,tak bych očistil od vazelíny přírubu a lem manžety aby tam nebyl bordel, doplnil bych vazelínu natáhl manžetu a pevně přitáhl novou sponu.
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White
-
- Nováček
byl jsem vlezlej pod autem na té technické a kolem manžety žádná vazelína nebyla.prostě lítala mezi tou přírubou na které je ta manžeta a poloosou.budu to muset líp nafotit a pak to snad s vaší pomocí nějak vyřeším.
- spanel
- Pokročilý
Když už tam polezeš, vezmi si šroubovák a čistou hadru, povol sponu sundej manžetu a otři to co je na přírubě a na manžetě, stáhni tu manžetu a podívej se, zda je tam prasklina, nebo to jen prosakuje mezi manžetou a přírubou. Pokud tam bude prasklina, tak pak se bude řešit prasklina, pokud není, tak manžetu navléknout zpátky a s citem, ale pevně utáhnout sponu a pak to za čas zkontrolovat. A určitě časem doplnit vhodnou vazelínu, protože část je pryč a kdo maže ten jede. 

Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White
- Miki.N
- Nováček
Tak nevím, asi jsem slepý nebo úplně natvrdlý, ale já na těch tvých fotkách vazelínu kolem manžety vidím. Měl jsem to ohazené vazelínou úplně stejně a to i na druhé poloose. Určitě zkus to co ti tu bylo doporučeno. Dopnit vazelínu a dotáhnout nebo vyměnit sponu.
Je: Ford Focus kombi, r.v. 2014, 1.6 EcoBoost 110kW FFV, lunar sky