naskytla sa mi možnosť o pár dní si zaobstarať jeden z týchto telefónov. Cena u oboch telefónov je 1euro, takže tým pádom nerozhoduje cena. Ďalej nerozhoduje ani váha, veľkosť
HTC HD2
výhody:
- pekne HTC Sense,
- veľký 4,3" display,
- možnosť prehrávania všetkých formátov videa (.avi, .xvid, .divix, .mkv),
- možnosť portovať Android (pamäťovka zatiaľ, v blízkej budúcnosti aj internal pamäť) ,
- možnosť si ho upraviť podľa svojho gusta (rôzne tweaky, odomknutie RAM na 576 MB)
- jednoduchá synchronizácia
- HD2 má viac business vzhľad ako Galaxy S
nevýhody :
- bojím sa, že WM 6.5 alebo WM 6.5.x sa príchodom WP7 dá do ústrania a bude ešte viac mŕtvym OS akým je teraz, tým pádom app sa prestanú robiť s podporou WM ,
- iba TFT 65k display (obmedzené WM samozrejme)
- videl som videá ako reaguje prístroj s 1GHz procesorom ale i tak sa bojím, že bude spomalený
- malá ROM pamäť a pri rozšírení pamäťovkami si myslím, že sa spomalia reakcie telefónu
- absencia hw klávesnice ( z N97 som si na ňu zvykol veľmi)
Samsung Galaxy S
výhody:
- Super Amoled display
- v budúcnosti je tam 80% šanca podpory "super" androidu 3.x
- podpora xvid, divix
- 8/16 GB ROM
nevýhody:
- menší rozdiel v uhlopriečke displaya
- plastový kryt (hd2 ak má tiež plastový kryt tak potom tento dotaz berme ako bezpredmetný)
- absencia LED (kvôli svieteniu / mal som n97 a tam som LED používal na svietenie)
- absencia hw klávesnice ( ten istý dôvod aký je napísaný pri HD2)
S oboma OS sa stretávam prvý krát , mal som len symbian a "hlúpe telefóny". O WM som sa dočítal o tweakovaní ale o Androide neviem či sa dá upravovať (či ho vlastne treba). Ale rád sa hrám s telefónom, upravujem čo ma napadne a hrabem sa v tom, práve kvôli tomu sa prikláňam skôr k HD2 a aj kvôli rozmeru displaya. Ale zas Galaxy S ma zaujala cenou , tým že je to novinka, kandidát na najlepší smartphone 2010/2011 a v budúcnosti možnou podporou Android 3.x.
Oba telefóny je možnosť brať z TMO-SK. Tento OP blokuje telefóny, i keď mal som už pár neblokovaných kusov iných značiek. Myslíte si, že HD2 alebo Galaxy S môžu byť tiež blokované? Keďže sa jedná o WM a Android. A aká hrozná môže byť customizácia od operátora na tieto druhy OS.
Prosím, skúste mi nejak poradiť, sám som z toho výberu dosť mimo, najradšej by som bral obidva ale to nejde