rada s koupí FOFO
-
- Nováček
rada s koupí FOFO
Dobrý den,
sháním nové auto,jako náhradu za mou dosluhující Felicii. Bohužel jsem úplný laik ve vybírání auta. Proto bych potřeboval radu někoho zkušenějšího.
Našel jsem FOFO 1.8 TDDi (66kw), r.v. 2001, najeto cca 162tis. Auto bylo prý zakoupeno v Německu po 4 letém provozu (starší paní - možno i doložit německý TP) Dalších 5 let ho provozoval stávající majitel. Auto vypadá zachovale (z mého pohledu, ale neumím to pořádně posoudit), můžu někam upnout fotky.
Majitel mi řekl, že za dobu provozu bylo auto v servisu kvůli následujícím věcem:
- výměna předních brzd rok 2008
- výměna zadních brzd + lanovody ruční brzdy rok 2009
- ložiska na zadních kolech rok 2009
- test tlumičů a souběh kol rok 2009
dostal jsem i číslo na servis kde bylo auto servisováno kvůli ověření údajů. Auto si můžu prý i půjčit k provedení vlastního posouzení u mého mechanika.
Prodává ho za 85tis.
Prosím o nějaké názory a zkušenosti s tímto autem, opravdu jsem neměl možnost se sním někdy setkat. Budu vděčný za každou radu. Jediné co mě na koupi odrazuje je to stáří a možná i kilometry.
Děkuji za každou radu
PS:Omlouvám se za duplikaci, nevšiml jsem si této části fóra
sháním nové auto,jako náhradu za mou dosluhující Felicii. Bohužel jsem úplný laik ve vybírání auta. Proto bych potřeboval radu někoho zkušenějšího.
Našel jsem FOFO 1.8 TDDi (66kw), r.v. 2001, najeto cca 162tis. Auto bylo prý zakoupeno v Německu po 4 letém provozu (starší paní - možno i doložit německý TP) Dalších 5 let ho provozoval stávající majitel. Auto vypadá zachovale (z mého pohledu, ale neumím to pořádně posoudit), můžu někam upnout fotky.
Majitel mi řekl, že za dobu provozu bylo auto v servisu kvůli následujícím věcem:
- výměna předních brzd rok 2008
- výměna zadních brzd + lanovody ruční brzdy rok 2009
- ložiska na zadních kolech rok 2009
- test tlumičů a souběh kol rok 2009
dostal jsem i číslo na servis kde bylo auto servisováno kvůli ověření údajů. Auto si můžu prý i půjčit k provedení vlastního posouzení u mého mechanika.
Prodává ho za 85tis.
Prosím o nějaké názory a zkušenosti s tímto autem, opravdu jsem neměl možnost se sním někdy setkat. Budu vděčný za každou radu. Jediné co mě na koupi odrazuje je to stáří a možná i kilometry.
Děkuji za každou radu
PS:Omlouvám se za duplikaci, nevšiml jsem si této části fóra
- Ac1D
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: rada s koupí FOFO
Jestli mas moznost urcite bych zapujceni vozidla na prolezeni vozidla vlastnim mechanikem vyuzil.Jestli ve svem okruhu nemas nekoho zkuseneho bud se obrat primo do Forda nebo si dopis bydliste a za drobny uplatek se ti treba odsud nejaky odbornik koukne
Ale minimalne jeste pocitej s investici do rozvodu

Focus kombi TDCI,85KW,2008
Focus kombi TDDI,66KW,2004
- TreboR
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
http://www.tipcar.cz/recenze-ojetin--fo ... i-649.html
Tady je dost uzitecnych informaci - dobra recenze na Focuse, zkusenosti z provozu, rady atd. A konkretne tenhle motor se tam rozebira dost podrobne. Tak to doporucuju projit. Ale jinak, kdyz je to opravdu zachovaly kus a v dobrem stavu na pohled a nabizi klidne zapujceni za ucelem kontroly mechanikem tak ta cena je hodne dobra a pristup je taky dobry. Asi to nebude nejaky "podfuk" i kdyz by to mohl probat asi i trochu draz.
Tady je dost uzitecnych informaci - dobra recenze na Focuse, zkusenosti z provozu, rady atd. A konkretne tenhle motor se tam rozebira dost podrobne. Tak to doporucuju projit. Ale jinak, kdyz je to opravdu zachovaly kus a v dobrem stavu na pohled a nabizi klidne zapujceni za ucelem kontroly mechanikem tak ta cena je hodne dobra a pristup je taky dobry. Asi to nebude nejaky "podfuk" i kdyz by to mohl probat asi i trochu draz.
Focus 1.4 16V 55kW, r.v. 2004
-
- Test driver
z toho clanku bude mit Fakeout pocit, ze TDDi je predpotopni naftak, kterej mu sezere i travu kolem cesty
ale neni to tak. Ten motor je trosku hlucnejsi, to je pravda a myslim, ze tam odchazely cerpadla, coz neni az tak levna zalezitost. To ale kdyz se opravi, tak 300tkm neni problem. Jezdi to celkem svizne a spotreba se da v pohode za 5. Muj nazor je, ze pokud Fakeout nechce investovat vice a vyhovuje mu naftak, je to pro nej rozhodne zajimava volba.
Ale pozor na to cerpadlo a taky bych rekl, ze spojka pujde brzy do kopru.

Ale pozor na to cerpadlo a taky bych rekl, ze spojka pujde brzy do kopru.
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down
Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down
- Ac1D
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
+ tady je dalsi dil http://www.tipcar.cz/kupujeme_ojetinu_f ... -2518.html
ja mam tu 66kW verzi a hlucnejsi trochu je ale co chtit od "ropaka".Jediny muj mechanicky problem za 40 tisic km co sem najezdil (ted mam 168k) byl zadni tlumic ze tekl,stab. tycky a nedavno sem menil predni kotouce u brzd to jsou ale dily ktere by urcite odesly u jakehokoliv FoFo diky stavu silnic u nas a stylu jizdyMa.rt píše:z toho clanku bude mit Fakeout pocit, ze TDDi je predpotopni naftak, kterej mu sezere i travu kolem cesty...

Byla by zajimava nejaka tabulka kolik to postihuje aut protoze to je dost vynaseny problem u dieslu a jediny auto ktere by timhle trpelo sem osobne nepotkal ale nekdo zase muze mit uplne opacnou zkusenost.Taky je pravda ze nebudes psat o necem co ti funguje tak je videt jen auta co jim nejaky dil odesel

- TreboR
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ma.rt:
Ja vim, je to tam obcas moc "subjektivni" na zaklade jen maleho poctu zkusenosti i u jinych modelu, samozrejme, je lepsi se optat primo majitelu tohoto motoru tady na foru, ale stejne nejcastejsi zavady to vystihuje. A pak kazde kus muze trpet trochu necim jinym.
Nebylo by jeste asi od veci, kdyz Fakeout pise, ze je uplny laik, poradit mu aby se rozmyslel, jestli ten diesel fakt chce a jestli se mu vyplati. Jestli planujes jezdit kolem anebo vic jak 30000 Km rocne, tak jo, jinak nevim... Tady jsem videl vlakno venovane porovnani dieselu a benzinu (myslim, ze si tak primo jmenuje - benzin nebo diesel) konkretne u Focus 1.6 a 1.8 TDCI - a zaverem tech "vyzkumnych studii" bylo, ze se TDCI vyplati az pri najeti 38600 Km rocne.
Ja vim, je to tam obcas moc "subjektivni" na zaklade jen maleho poctu zkusenosti i u jinych modelu, samozrejme, je lepsi se optat primo majitelu tohoto motoru tady na foru, ale stejne nejcastejsi zavady to vystihuje. A pak kazde kus muze trpet trochu necim jinym.
Nebylo by jeste asi od veci, kdyz Fakeout pise, ze je uplny laik, poradit mu aby se rozmyslel, jestli ten diesel fakt chce a jestli se mu vyplati. Jestli planujes jezdit kolem anebo vic jak 30000 Km rocne, tak jo, jinak nevim... Tady jsem videl vlakno venovane porovnani dieselu a benzinu (myslim, ze si tak primo jmenuje - benzin nebo diesel) konkretne u Focus 1.6 a 1.8 TDCI - a zaverem tech "vyzkumnych studii" bylo, ze se TDCI vyplati az pri najeti 38600 Km rocne.
-
- Nováček
Děkuji všem za příspěvky, zítra se na něj pojedu podívat osobně a uvidím, ale pořád si nejsem jistý, když je to už 9 let staré a má to nalítáno těch 160tis.
nahrál jsem fotky, jsou uloženy zde: http://falkeout.rajce.idnes.cz/Prodam_F ... ._v._2001/
prosím o nějaké další názozy, děkuji
ještě bych se chtěl zeptat, jaké by byli asi náklady, kdyby odešlo to čerpadlo a případně i turbo?
nahrál jsem fotky, jsou uloženy zde: http://falkeout.rajce.idnes.cz/Prodam_F ... ._v._2001/
prosím o nějaké další názozy, děkuji
ještě bych se chtěl zeptat, jaké by byli asi náklady, kdyby odešlo to čerpadlo a případně i turbo?
-
- Nováček
to TreboR:
máš pravdu, že by se diesel nevyplatil, pokud bych jezdil nějaký šouračky okolo 15Km denně. V průměru najezdím ročně 30tis. km (denně najedu minimálně cca 70km), takže proto bych se raši přikláněl k dieslu. Hlavně teď bude ještě přítelkyně jezdit delší trasy(taky začíná pracovat) do Liberce, takže je to i nutnost aby to auto mělo přeci jen nižší spotřebu než ta moje felda.
máš pravdu, že by se diesel nevyplatil, pokud bych jezdil nějaký šouračky okolo 15Km denně. V průměru najezdím ročně 30tis. km (denně najedu minimálně cca 70km), takže proto bych se raši přikláněl k dieslu. Hlavně teď bude ještě přítelkyně jezdit delší trasy(taky začíná pracovat) do Liberce, takže je to i nutnost aby to auto mělo přeci jen nižší spotřebu než ta moje felda.
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Podle toho, jak to popisuješ jde o soukromou nabídku. Pokud nabízí svezení a proklepnutí tvým mechanikem, je to určitě jen dobře. Nejsem "nafťák", ale k těm kilometrům co říct. Za 85tis. prodal známý stejnou motorizaci v combi r.v. 12/2002 (FFI po faceliftu!!!) s palubním PC, dodělaným triplingem, fóliema, a 5cm tlustou složkou s fakturama, co všechno se na autě dělalo. Najeto bylo 230tis. km!!! a auto v perfektní kondici bez investic.....
- solfan
- Test driver
tak tak, tych km nie je vobec vela, mozno je to jeden s najmensim realnym najazdom z tohto roku
, ak je teda realny 

Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat

Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,

Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat

Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,

- Ac1D
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
ty km bych taky pochyboval pedaly se me zdaji dost oslapane (kdyz to srovnam s tema co mam v aute ja) ale treba jsou jen spinave
Kdyz ti odejde turbo je tu moznost si sehnat na vrakaci jine (s pochybnym puvodem a rizikem ze se ti taky po nekolika km podela) a nebo rozprodanim Fordika na dily vzhledem k porizovaci cene tveho automobilu protoze nove turbo tam opravdu nema cenu davat
TDDI neni nachylny na nizsi kvalitu nafty (jede skoro na vsechno) a diesel vs benzin si najdi vlakno zde na foru a tam najdes dost ale ve vetsine pripadu co usetris v nafte das za jeho drazsi udrzbu.

Kdyz ti odejde turbo je tu moznost si sehnat na vrakaci jine (s pochybnym puvodem a rizikem ze se ti taky po nekolika km podela) a nebo rozprodanim Fordika na dily vzhledem k porizovaci cene tveho automobilu protoze nove turbo tam opravdu nema cenu davat

TDDI neni nachylny na nizsi kvalitu nafty (jede skoro na vsechno) a diesel vs benzin si najdi vlakno zde na foru a tam najdes dost ale ve vetsine pripadu co usetris v nafte das za jeho drazsi udrzbu.
- TreboR
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No, vypada teda hodne dobre musim rict - v hodne dobrem stavu, tim spis na svuj vek. Zvenku. Uvnitr uz je to trochu horsi. Ohledne pedalu nic rict nemuzu -takhle podle fotky to je tezke a ja bych na to moc nekoukal, co ty vis, co mel za boty
nezdala se mi ta spolujezdcova sedacka (moc osoupana) ale s temto potahem (na sauto.cz) to maji vsechny skoro stejne i pri 138tis. Na svuj vek, jak uz bylo psano, ma ujeto minimalne mozne bych rekl. Podle fotek neni, co vytknout. Pozorouhodne spoje (presne) a spary (male a vsude stejne) mezi karosarskymi dily, nejspis ani tuknute nebylo.

-
- Nováček
Dobrý den,
děkuji všem za rady. Včera jsme se byli na auto podívat (vzal jsem i mechanika) Auto na fotkách i na mistě vypadalo pěkně. Bohužel po bližším pohledu už tak pěkné není. Má vyrezlé lemy na předních i zadních blatnících, u kufru na přechodem mezi nárazníkem a samotným kufrem taky dost narezlé(odlupuje se barva) a celkové praskliny vlivem koroze. Na některých mistech byl odřený lak (zrcátka, kapota) U předního nárazníku bylo zřejmé, že se to asi malinko ťuklo (na jednom místě přelakované s vystupující rzí - prý asi někde pod tím prasklé). JInak svezení parádní, nic neklepalo ani nebyly žádné vůle, nebylo co vytknout.
Bohužel ta rez mě odradila, po zkušenosti s vyvetlou feldou už nic rezavého domů nechci.
Ještě jednou všem děkuji, jdu hledat dál:)
děkuji všem za rady. Včera jsme se byli na auto podívat (vzal jsem i mechanika) Auto na fotkách i na mistě vypadalo pěkně. Bohužel po bližším pohledu už tak pěkné není. Má vyrezlé lemy na předních i zadních blatnících, u kufru na přechodem mezi nárazníkem a samotným kufrem taky dost narezlé(odlupuje se barva) a celkové praskliny vlivem koroze. Na některých mistech byl odřený lak (zrcátka, kapota) U předního nárazníku bylo zřejmé, že se to asi malinko ťuklo (na jednom místě přelakované s vystupující rzí - prý asi někde pod tím prasklé). JInak svezení parádní, nic neklepalo ani nebyly žádné vůle, nebylo co vytknout.
Bohužel ta rez mě odradila, po zkušenosti s vyvetlou feldou už nic rezavého domů nechci.
Ještě jednou všem děkuji, jdu hledat dál:)
-
- Test driver
Tak to se nedivim, rez je fakt prusvih. Ja mel rezavy lemy na 2 dverich, to jsem si opravil sam, nikomu se do toho nechtelo. Ze bych ale opravoval pulku auta, to bych ho brzy vyrazil z domu 

Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL
- TreboR
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Na fotkach to na rez vubec nevypadalo. No, tak stastnou ruku a at toho sveho pristiho uspesneho kandidata brzy najdes
Hodne zdaru!