Jen poupravim, rozvody se dělají po 160 tkm nebo 10 letech

Nicméně kdybych auto neprodal, tak bych je po 8 letech a 110 tkm měnil
Jinak cizaa to popsal celkem dobře

Motor je atmosféra, navíc má kovaný písty a přitvrzený ventily, takže ten motor vydrží podle mě 200+ tkm jak nic, toho bych se nebál. Kromě toho, co psal cizaa, tak ještě rezonuje nějaká část výfuku za svodama, jednou mi ve Fordu svařili nějakej držák, že prej byl utrženenej, ale po půl roce to dělalo zas. Ničemu to nevadí, ale zvuk to dělá nepříjemnej mezi 1500 a 2000 rpm
Podvozek v sérii zas tak hrozně tuhej neni, já to měl teda už z DE s H&R pružinama, takže to skutečně tuhý bylo dost, ale zase v zatáčce naprosto bez náklonu, jak motokára, ale díry byly utrpení

Taky je možný, že u ST170 se budou ozívat šílený rány od pravýho kola, když hupsneš do díry - vyměnil jsem tyčku stabilizátoru, čep a tyč řízení a horní uložení tlumiče - stále stejný rány, takže nakonec vyřešeno prodejem

(ale ne kvuli tomu

)
Spojka se setrvákem je fakt drahá věc, tomu se vyhne asi málokdo. Mě to stálo ve Fordu i s prací cca 24 tisíc Kč
Jinak ale musim říct, že jsem s nim byl náramně spokojenej. Najezdil jsem s tim 40 tkm a za tu dobu ani jedna závada, jen opotřebení (možná ten rezonující výfuk, ale s tim už jsem to koupil, mlácení u kola bude nejspíš opotřebovanej nějakej silentblok na rameni a spojka se prostě sjíždí). Bylo to skvělý auto, na dnešní dobu lehoučký, 3dv má cca 1250 kg...
A teď se musim k něčemu přiznat...občas lituju toho, že jsem ho prodal a koupil nový ST. Samozřejmě ST225 je nový auto...ale to s sebou bohužel nese i ty negativa. Když se řekne slovo "ostrý", tak mě napadne ST170...ať se na mě nikdo nezlobí, ale ST225 je těžká kráva s těžkym předkem opoti ST170 a s motokárou nemá už moc společnýho, i když je rychlejší. Zkrátim to - ST170 je daleko lepší auto než se obecně vnímá a upravit ho na Focus ST200, tak v zábavnosti podle mě převálcuje většinu dnešních HotHatchů...