Přátelé a kamarádi ....
Tak klima funguje a stálo mě to 3200,- Kč.
Byla to uniklá chladící kapalina z děravé hadice. Ta, samotná stála 1700,-.
Anabase byla ale katastrofální. To co tomu předcházelo se mi nechtělo ani uvěřit, že je to v dnešní době ani možné.
V první fázi jsem zajel k firmě, která se zabývá klimatizacemi. Tam zjistili, že to mám prázdný a po natlakování dusíkem "hošan" ukázal na kovové koleno, že tam dole je v hadici díra. To zjistil po natlakování tím dusíkem tak, že si "strčil" zahradní hadici do ucha a poslechem místo identifikoval. Už to mě připadlo podivné, ale nerozumím tomu, tak jsem tomu nepřilkádal žádný význam.
Říkám klučinovi, "tak mi tu hadici vyměňte", ale jeho odpověď byla, že musím do Ford servisu.
Ptám se tedy co jsem dlužný a jeho šéf mi řekl, že nic, až že jak přijedu pro náplň. Poděkoval jsem a hned frčel do Fordu. Tam mi přijímací pracovník řekl, že to není problém, ale musí tu hadici objednat a že to bude trvat cca 2-3 dny. Říkám, že to není problém, že bez klimy vpohodě vydžím.
Pak mi řekl, abych to auto tam nechal, že to hodí na hever, aby objednali přesně tu konkrétní hadici a né jinou. Odpověděl jsem, že bez problému, že hoďku bez auta vydžím .... i když mě auto živí.
Zavolali až za šest hodin s tím, že musím zajet zpět do firmy, kde určili špatnou hadici, aby děravé místo označili barvou a oni poté viděli kterou tu hadici objednat. Povídám tomu ford servisákovi, aby to tedy natlakovali oni a zjistili si tu hadici sami. Servisák mi odpověděl, že oni jsou až čtvrtou pobočkou firmy a že přístroj na tlakování a naplňování nemají a že využívají služeb jiného soukromníka. Tak mu říkám, ... tak ať to teda udělá on. Odpověděl mi, že už teď nepracuje a že když mám otevřený účet u firmy, kde jsem byl poprvé, tak prý ať zajedu tam a pak ať přijedu zpátky. Přitom žádný otevřený účet jsem tam nenechal.
No, ..... můžu vám říct, že jsem z toho byl v šoku. Servis Ford a přitom toto. Nechápal jsem.
Na druhý den se mi podařilo zkontaktovat známého, krerý opravuje auta, ale nevěděl jsem, že je schopen řešit i klimy.
Zajel jsem za ním, za chvíli mi kontrastní látkou napuštěnou v klimě ukazuje dírečky (byly dvě) a za deset minut už po telefonu objednal inkriminovanou hadici. Za dva dny volal, ať naklušu s autem, že má hadici. Výsledek je takový, že jsem od něho za hoďku a půl odjížděl a klima funguje.
Zdůrazňuji, že známý není značkovým servisem.
Tak ...... a teď jsem zvědav, co si o tomto myslíte vy, přátelé a kamarádi forďáci
Rozhodně, ale nebudu servis Ford jmenovat. Zas takový průser to není. Spíš jsem z toho nechápavě kroutil hlavou.
Mějte se všichni fajn, a ať to jezdí
Vaci