Příspěvek
od alan d » 15.02.2012 13:46
přidávam svůj dotaz, který jsem omylem umístil původně špatně:
můj problém je kolísání otáček při vyřazení na neutrál. děje se tak pouze při jízdě, po zastavení se otáčky srovnají do volnoběžných, a pouze při studeném motoru v zimě. rozsah je asi 800 - 1200ot. v létě se i při studeném motoru nepohybují. spojka na to vliv nemá, chová se to pří zařazené rychlosti a zmačknuté spojce stejně. volnoběžné otáčky jsou bez ohledu na teplotu okolí a motoru vždy stejné, odhadem kolem 850. děje se tak od koupě auta, tedy již 5 let, ale řěším to až nyní, protože jsem se přestěhoval kobylis a při cestě do centra tak prvních 5 minut v podstatě jedu bez motoru z kopce, tedy na volnoběh a asi předevčírem během kolísání mi jen tak bez škubnutí, cuknutí nebo jiného zvuku chcípl motor.
pročítal jsem si celé vlákno a je tu někdo, kdo prý na volnoběh vůbec nejezdí. na to já ale nemám srdce, abych po ledovým motoru ještě vyžadoval brždění, byť by ho to udrželo v otáčkách.
dočetl jsem se tu, že existuje čidlo hlídající rychlost, je možné, aby to způsobovalo ono?
mmchdm, mám týden starou baterku, stará byla ještě původní a letos by slavila 10 let, ale holt mi ztuhla nafta a baterka nerozdychala snahu o startovani..