"škubání" při akceleraci
- denfil
- Nováček
"škubání" při akceleraci
Zdravím všechny.
Měl bych dotaz ohledně MONDEO ST220. Přibližně poslední týden se mi zdá, ře při prudké akceleraci to s autem nejprve jednou či dvakrát trhne, než se pořádně rozjede. Stává se mi to až od třetího rychlostního stupně výše. Nemáte někdo nějakou zkušenost či radu??? Díky za info.
FILIP
Měl bych dotaz ohledně MONDEO ST220. Přibližně poslední týden se mi zdá, ře při prudké akceleraci to s autem nejprve jednou či dvakrát trhne, než se pořádně rozjede. Stává se mi to až od třetího rychlostního stupně výše. Nemáte někdo nějakou zkušenost či radu??? Díky za info.
FILIP
- ZonixX
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: "škubání" při akceleraci
ahoj
tak neco vymyslime.. ..prvne v jakych otackach to skube? Dela to jenom u prudce seslapnuteho plynu, nebo je tam nejaka zavislost na to, jak moc je seslapnuty plyn? Deje se tak jenom u studeneho, zahrateho motoru, nebo je to jedno? Mas pocit snizeneho vykonu? Volnobeh je klidny? Byla delana diagnostika? Nejake upravy? Taky napis kolik to ma najezdeno km... jinak bych zacal od tech zakladnich veci, v jakem stavu je vzduchovy a pal.filter? Svicky, zapalovaci kabely byli meneny?

Fiesta ST180 '16 Stage 4
Honda Civic FK2 '10
ex: Honda Civic EP2 '02, Nissan 350Z '06, Ford Ka '01, Mondeo ST200
Honda Civic FK2 '10
- denfil
- Nováček
Ahoj a předem díky za pomoc. POkusím se odpovědět na dané dotazy. "Škube" to jen při rychlém sešlápnutí, především na čtvrtý a pátý rychlostní stupeň. Co se otáček týče, pokud přeřazuji ve vysokých otáčkách, tak je vše v pořádku, dělá to jen, pokud sešlápnu mezi dvěma třema ticícema otáček. Dříve mi to nedělalo. Pokud se rozjíždím plynnule od nízkých otáček, tak problém nenastává. Vše ostatní bez problémů. Myslím výkon, volnoběh atd. Najeto cca 120tis., bez úprav. Díky
- cizaa
- .
A při prudkém selšlápnutí plynu na I., II. a III. stupeň to nedělá? Radši se ptám, protože většinou dáváš "plnej" až při vyšší rychlosti... Pokud by to dělalo i na nižší stupně, zkontroloval bych svíce.
ST170, ´02, 5D, ATE, TRW, Imperial, projekt postupné restaurace na sérii

Fiesta 1.4 Titanium ´09, 3D, Squeeze
Fiesta 1.3 ´98, 3D, Modrá
GALERIE
EX: Focus 1.6 ´98, 5D, Moondust

Fiesta 1.4 Titanium ´09, 3D, Squeeze
Fiesta 1.3 ´98, 3D, Modrá
GALERIE
EX: Focus 1.6 ´98, 5D, Moondust
- denfil
- Nováček
Na jedničku to nedělá určitě, na dvojku se mi také nezdá, ale zítra to vyzkouším a napíšu to přesněji. Ale především rychlosti čtyři a pět.
Díky
Díky
- ZonixX
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
svicky, zapalovaci kabely - pri tom najezdu jejich vymenou nic nezkazis a mozna to vyresi tvuj problem.. jako polozka udrzby te stejne cekaji.. mozna by taky neco ukazala diagnostika, tak jestli mas moznost nechat si ji udelat, tak do toho 

Fiesta ST180 '16 Stage 4
Honda Civic FK2 '10
Honda Civic FK2 '10
- v.marty
- Pokročilý
Myslim, ze mi to dela uplne to samy, co tobe. Svicky me napadli jako prvni. Mam ted 160tkm, tak je asi brzo vymenim. Cuknuti je to docela lehounky a kratky, radove u 3 tisic otacek. Taky to cejtim hlavne na trojku. Ale treba si toho na jednicku a dvojku nevsimam, pze auto pod plnym plynem cely pracuje, taha za volant a tak..
Zajimalo by me, jestli to ty svicky vyresej.

Ford Mondeo V6 3.0 Ghia 2004 150kW @ 162kW
- denfil
- Nováček
Ja mam najeto cca 130tisic, takze jsem si take rikal, ze jeste chvili pockam. Ale jestli to budou ty svičky, fakt nevím. Zřejmě se podívám do manuálu údržby, co mne čeká a nemine, no a pak do ceníku a půjdu do toho. Jiná varianta řešení tohoto problému zatím nikoho nenapadla. 

- canndale
- Zkušený
ja to idem riesit na mazde, mne to sklbe uz trosku castejsie 
postup som sa docital ze sa najprv skontrolovat kontakty na svieckach, na cievke a vstupny konektor do cievky. nasledne vymena sviecok za nove (u mna sa to uz aj hodi
) a problem moze byt este aj vo VN kabloch k svieckam.
kazdopadne nasiel som v casti focusu zaujimave info o vode pri svieckach, ktora to moze sposobovat, tak otestujem este aj to.. teoreticky to moze byt aj palivove cerpadlo, ktore netlaci dostatok benzinu, ale to dufam nebudem musiet riesit
denfil: skus pripadne pozriet aj sem: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=2678,
je to sidce o focusoch, ale benzinovy motor jak benzinovy motor

postup som sa docital ze sa najprv skontrolovat kontakty na svieckach, na cievke a vstupny konektor do cievky. nasledne vymena sviecok za nove (u mna sa to uz aj hodi

kazdopadne nasiel som v casti focusu zaujimave info o vode pri svieckach, ktora to moze sposobovat, tak otestujem este aj to.. teoreticky to moze byt aj palivove cerpadlo, ktore netlaci dostatok benzinu, ale to dufam nebudem musiet riesit

denfil: skus pripadne pozriet aj sem: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=2678,
je to sidce o focusoch, ale benzinovy motor jak benzinovy motor

Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
- denfil
- Nováček
Dekuji za informace, hned se na to podívám. Osobně jsem to zatím moc neřešil, jelikož mi to udělá tak jednou či dvakrát za měsíc, takže zatím pohoda. Ale raději se chci informovat dopředu, ať to můžu začít řešit. Každopádně DÍKY!!!!!! 

-
- Test driver
Nevim, jestli je to ještě aktuální. Podle mě na 90% kabely ke svíčkám a pak svíčky ... Nejlépe dát pouze originál Motorcraft jak kabely tak svíčky a vyměnit je současně. Zlá svíčka může pokazit kabel a opačně 

Ford Focus 2005 2,0 TDCi
- n8w
- Nováček
taky se pripojim...zacal sem pozorovat jakoby zaduseni(netahne tak na 5 vterin):
-zahratej motor
-zatim sem to cejtil jen na trojce treba od 3000-4000
-najeto 112000
-kabely vypadaj skoro jak novy,svicky nevim ani nevim kdy se to menilo
-error code na selftestu zadnej
Kdyz se to stane,tak trochu povolim plyn a za par vterin se to jakoby nakopne a jede to normos....Chci to dat do servisu,ale rad bych znal vas nazor...chci mit aspon trochu predstavu co by to mohlo bejt. Nevim jaky v tom servisu sou, takze nechci skoncit jako "musime vymenit tohle a tohle a jeste tohle a bude to za 15 litru"
-zahratej motor
-zatim sem to cejtil jen na trojce treba od 3000-4000
-najeto 112000
-kabely vypadaj skoro jak novy,svicky nevim ani nevim kdy se to menilo
-error code na selftestu zadnej
Kdyz se to stane,tak trochu povolim plyn a za par vterin se to jakoby nakopne a jede to normos....Chci to dat do servisu,ale rad bych znal vas nazor...chci mit aspon trochu predstavu co by to mohlo bejt. Nevim jaky v tom servisu sou, takze nechci skoncit jako "musime vymenit tohle a tohle a jeste tohle a bude to za 15 litru"
Focus ST 170 (2003)
- fleguso
- .
Ahoj,dělalo mi to něco podobného-v nízkých(dle některých ideálních)otáčkách cca 1500-2000,při prudší akceleraci to párkrát zaškubalo,při jemném přidání a ve vyšších otáčkách pohoda.Koupil jsem nové ORIGO zapalovací kabely a problém je téměř pryč.Až bude nějaká korunka navíc,tak koupím ještě nové svíčky a bude to doufám OK.Pak dám vědět.
Nyní:Mondeo ST220 V6 3.0 sedan blue performance
Bylo:Mondeo ST200 V6 2.5 kombi
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 54&t=27828
Bylo:Mondeo MKI 1.8 HB
Bylo:Mondeo MKI 1.6 HB
Bylo:Sierra 2.0
- n8w
- Nováček
no me to ani neskube,spis zadusi...no bojim se aby to nebylo paliv. cerpadlo...pak me jeste napadl paliv. filtr...
Focus ST 170 (2003)
- fleguso
- .
Asi bych se podíval na ten pal.filtr,vzduchový filtr a možná na škrtící klapku,ale nejlepší by byla samozřejmě diagnostika-to ti tady asi řekne každej.
Nyní:Mondeo ST220 V6 3.0 sedan blue performance