Znáte autobazar KNB Jaroměř?
-
- Nováček
Znáte autobazar KNB Jaroměř?
Mám dotaz ohledně autobazaru KNB v Jaroměři, slyšel někdo něco, nebo osobní zkušenost? Díky
-
- Nováček
Re: Znáte autobazar KNB Jaroměř?
Tak já už ano. Navštívil jsem ho včera, byl jsem tam na C-maxe, moc pěkný, vypadal nebouraný a to asi fakt byl, a podle diagnostiky bez závad, serviska vyplněná od dvou servisů 20km od sebe, vypadalo to vše dobře
. Teď výsledek, vyfotil jsem si servisku a VIN a dnes kamarád obvolal ty servisy v DE podle servisky a co? Ani v jednom to auto nikdy nebylo!!!
tak další nápad-centrála Ford v německu a co tam? - auto bylo prodáno prvnímu majiteli v Turecku!!!
a co na to bazar, kam jsem samozřejmě nasraně volal: my nic, my koupili takto se vším v DE, ale dáme velkou slevu a my už vozíme jenom IT, protože z německa už se málo vydělá
. Takže ........
PS: díky kamaráde Laďo, jinak bych asi naletěl. Dík

PS: díky kamaráde Laďo, jinak bych asi naletěl. Dík
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
a co jsi cekal ? 

Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
To jsem si myslel že napíšeš
. Tak jsem třeba čekal že to taky někdo dovezl a ten někdo že mohl být náhodou poctivý
no a nebyl, teda jestli tak doopravdy nekoupil. Každopádně jak takhle mám poznat který z vás dovozců je poctivej a nebo taky kterej umí nakoupit
a to jsem naštěstí nedal peníze před prověřením auta, protože pak je člověk asi v prd... nebo jak to řešíš ty, když by sepo složení zálohy provolalo DE a zjistilo že nesedí serviska? Ověřuješ si historii před nákupem a ručíš za ni. No teď jsem se rozepsal i to co jsem ti chtěl volat nebo řešit osobně, ale aspoň bude mít odpověď víc potencionílních zájemců jak to řešíš ty!?

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja si treba do toho servisu pred koupi zavolam . ale to je jedno , hledej dal . bazarnici to za 5-10t delat nebudou a protoze se dobra auta levne koupit nedaji , tak staci , driv stacilo stocit a ted se to zdokonaluje tim ze padelaji servisky , i me se stalo ze jsem koupil bez servisky ale zase mi km potvrdil do kupni smlouvy ale nikdy jsem ji nedodelaval , jednou jsem ji doobjednal ale to to melo asi 21000km najeto a doobjednavala se primo v servise kde se delal servis a kde se to auto prodalo jako nove . takze i kdyz byla nova serviska tak vse souhlasilo .
a jak jsem napsal na zacatku , kazdej komu jsem treba nabizel auto na vykup mi rekl ze chce min na 100000 investovaných 30t vydelat ale to jde pouze podvodem s tachometrama . az na to prijdes tak uz treba venku nic zajimaveho nebude a budes muset sahnout hloubeji do kapsy nebo se smirit tim ze to bude mit vic najeto , rikam to na rovinu protoze ti nebudu slibovat ze to bude do tveho pozadovaneho stavu kdyz to je nerealne . to to radsi necham byt .
a jak jsem napsal na zacatku , kazdej komu jsem treba nabizel auto na vykup mi rekl ze chce min na 100000 investovaných 30t vydelat ale to jde pouze podvodem s tachometrama . az na to prijdes tak uz treba venku nic zajimaveho nebude a budes muset sahnout hloubeji do kapsy nebo se smirit tim ze to bude mit vic najeto , rikam to na rovinu protoze ti nebudu slibovat ze to bude do tveho pozadovaneho stavu kdyz to je nerealne . to to radsi necham byt .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Ač nerad, tak musím souhlasit
bazarníci musí nějak žit a to co nejlépe
a my zákazníci chceme co nejlépe nakoupit a proto hledáme a porovnáváme, a pak se mlátíme do hlavy 

- spanel
- Pokročilý
Je faktem, že kupovat ojetinu je vždy tak trochu sázkou do loterie. Při prohlídce auta je nutné zachovat si chladnou hlavu a nepodlehnout pocitu, že TO AUTO SE MI LÍBÍ A TO MUSÍM MÍT. Pokud je kupující lama, tak by si měl sebou vzít někoho, kdo se trošku vyzná, kam se kouknout a nač se zeptat. Je nutné zbystřit pozornost hlavně při tvrzení, že auto je v perfektním stavu po starším pánovi, je zajímavé, ale tuto větu asi školí jedna firma všechny bazary v ČR. Pak bývá podezřelé i to, že k autu jsou veškeré možné origo papíry návody k rádiu, ... ale chybí serviska a to většinou u auta, které má na tachometru 60 000 a opotřebení interiéru, volantu, pedálů jak při 240 000. Dalším matoucím prvkem je nevůle dát nahlédnout do velkého TP již při prohlídce vozu, obvykle se ukáže, že tzv. první majitel je ten, který auto dovezl do ČR a registroval jej, kopie originál TP (například z D) ale bohužel jako zázrakem není, ale zaručeně je to po prvním majiteli z Německa. Je na pováženou, když na voze jsou gumy sjeté prakticky na 0 a auto má 2 dny starou technickou. Výhodou je, že u nových aut bývá VIN za sklem přístupný a tak například u Fordů si můžete ve Ford ETIS alespoň projet VIN, a vypadnou vám základní data o zrodu vozu a země pro kterou byl vyroben. Dejte pozor také na výmluvnost prodejců, jsou to přeškolení koňští handlíři, a nedejte se zviklat zlehčováním nalezených závad typu to se lehce stříkne a bude to dobrý, to bude jen uvolněný šroubek, to se dotáhne a hotovo, to se lehce slepí,... Jakákoliv koroze karosérie je z dlohodobého hlediska problém a drnčení uvolněného šroubku může skrývat vážnou závadu, která se vždy projeví až po uplynutí záruky. Obvyklý trik je z lepšího sundat lepší kola (pneu), případně dát nové poklice a dát je na horší auto, opticky to vylepší dojem. Přehazování autorádií je naprosto běžné. Divné je, když vám nabízí zaručeně super auto se serviskou původ z ČR a jen jeden klíč, bez Carpasu či kódů pro rádio, nebo Bluetooth. Dobrý efekt udělá i pokropení vozu před prohlídkou na slunci. Pokuste se prostě o autě získat maximum informací, nejevte o auto přehnaný zájem, vemte sebou na první obhlídku tzv. skeptika, který bude o všem pochybovat v reakce na vychvalování prodejce, napište si základní údaje a projeďte internet, počkejte s koupí do druhého dne, nejednejte bezhlavě a navštivte více bazarů, vyčkejte s koupí, VŽDY najdete lepší nabídku, než o které jste právě nyní přesvědčeni, že je to ta životní. Může to být pravda, ale spíše jde o náhodu statistickou. Vždy i při největší opatrnosti můžete šlápnout vedle, ale alespoň to těm šizuňkům neulehčujte. 

Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White
- sid
- Zkušený
no je to tak hlavně ta druhá věta v příspěvku :
" prohlídce auta je nutné zachovat si chladnou hlavu a nepodlehnout pocitu, že TO AUTO SE MI LÍBÍ A TO MUSÍM MÍT."
je pravda , že při koupi chce omezit emoce a kupovat jen rozumem
" prohlídce auta je nutné zachovat si chladnou hlavu a nepodlehnout pocitu, že TO AUTO SE MI LÍBÍ A TO MUSÍM MÍT."
Ford focus II 1,8 HB 2007

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ono kdyz jdes kupovat treba RS tak se tezko drzi emoce na uzde , to by musel byt zarytý fanda škodagroupsid píše:no je to tak hlavně ta druhá věta v příspěvku :

Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Raada
- Test driver
Jeste bych pripomenul to, co vam bude srotovat v hlave kdyz si pro auto pojedete sami do ciziny - jel jsem pro nej 800km a tak preci neodjedu s prazdnou
.

- spanel
- Pokročilý
To chápu, je to těžké rozhodování, ale v dnešní době internetu není problém vytipovat v okruhu, nebo po trase několik bazarů a dát si načas s prohlídkou a výběrem. A s tím ST, to celkem chápu, ale tohle je byznys, takže k čemu je splněný sen ST, když pak do auta nastrkám na opravách další desetitisíce korun. Ono platí pravidlo, že když koupíte ojetinu nad cca 5 let, musíte počítat s tím, že to auto potřebuje další investice v objemu cca 10% pořizovací ceny a to je při ceně 200 000 Kč hezkých 20 000 Kč. Čím starší auto, tím vyšší nároky na finance. Konkrétně u ojetého ST, s nejasným původem bych byl velmi, velmi opatrný. Představa toho, jaká kalvárie mě může čekat až se provalí všechny problémy, dokazování a reklamační tahanice, které obvykle končí větou, tak mě žalujte, a pak se můžete soudit třeba 10 let s firmou, která již neexistuje, zvlášť, když stáčení tachometru u nás není trestným činem, pak pán bůh s námi.
Však to tu i onde na různých motoristických fórech můžeme číst stále dokola.
Však to tu i onde na různých motoristických fórech můžeme číst stále dokola.

Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White
-
TO JSOU PODVRATACI JA JSEM CHTEL PRODAT AUTO KTERE SE PRODAVA ZA 30 AZ50 TISIC
DOSTAL JSEM NABIDKU 20 TISIC NARUKU KDYZ JSEM PRIJEL Z VELKYM TP TAK BYL NAJEDNOU STOP STAV
PO PETI MINUTACH ZNICH VYLEZLO ZE ME DAJI 10 TISIC
A K TOMU TO JEDNANI A ZAJEM VEC RESIT NEMELO TO CHYBU
TAKZE OD TOHOTO BAZARU NEKOUPIM ANI KOLO NATOZ AUTO
DOSTAL JSEM NABIDKU 20 TISIC NARUKU KDYZ JSEM PRIJEL Z VELKYM TP TAK BYL NAJEDNOU STOP STAV
PO PETI MINUTACH ZNICH VYLEZLO ZE ME DAJI 10 TISIC
A K TOMU TO JEDNANI A ZAJEM VEC RESIT NEMELO TO CHYBU
TAKZE OD TOHOTO BAZARU NEKOUPIM ANI KOLO NATOZ AUTO
- NEEO
- Test driver
Já jsem sháněl Cmaxe od r.2006-2008-do 300000Kč a nepodařilo se mi sehnat nic,ani v DE.podle VIN to bylo vždy jinak než prodejce uváděl-viz. auto re.
Nakonec si 50tic.přidáme a koupíme radši Cmaxe nového v fuulllll palbě.

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ten cernej se ti nelibi ?
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
to si koupis 1,6 ? tak uprimnou soustrast ! uz ted ti umrel motorNEEO píše:J

Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé