zimne starty-riesenie?

ander
Nováček
Nováček

zimne starty-riesenie?

Příspěvek od ander » 16.12.2009 22:57

Ahojte vsetci majitelia fofo TDCI 1,8 85 kw a podobne.Takze... ked som ho kupoval tak som netusil ake su problemy so zimnymi startami (dnes -4 stupne az na 6-ty krat,nebudem to dalej rozvijat,poznate to).Preluskal som vsetky cz a sk fora a pytal sa znamych a stale je to o tom istom "riesenie nie je". Ako ste sa aj vy docitali a na vlastnej kozi zistili,je nemyslitelne aby sme my majitelia platili nehorazne sumy za system pokus omyl (vymen zhavice,vstreky,cidla,zotrvaky,common rail) to su hromady penazi,ale o tom vam tiez nemusim pisat.Poznate to. A niekto si napchava vrecka.Ved predajcovia a servisy musia kazdorocne o tomto probleme vediet,a maju priame kontakty na distributorov,vyrobcov a vyvojarov firmy FORD. To by mali riesit oni a nie ja ako zakaznik a majitel auta.Myslim ze to nie je problem len zakaznikov slovenska a ciech ale urcite to existuje aj inde.Mala by sa spisat nejaka anketa,peticia ,staznost alebo ja neviem co a predlozit to vyrobcovi nech to riesi,lebo sa nejdna o jedneho alebo dvoch jeho zakaznikov. Viem ze nebudem vyzerat ako vzorny fordak,ale uz viac nemienim cakat kym sa otepli alebo vrazat dalsie sumy penazi ,aby som v zime nastartoval. Takze moj napad je aby sa to riesilo na najvyssej urovni (u vyrobcu), inac focusa na jar predavam. PS: JA si mozem kupit auto hociake ale oni pridu o verneho zakaznika. Takze :?: :?: :?:
Fofo 1,8Tdci 85kw 2001

skyso
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: zimne starty-riesenie?

Příspěvek od skyso » 16.12.2009 23:32

Suhlasim s tebou a mas moju podporu..
Uz ma prestava bavit ten ford..mam ff 1,8 tdci 85kw 2001, a len citam na tomto fore prispevok za prispevkom a odskrtavam si zaradom podobne problemy s mojim focusom.
Velmi som bol nateseny ked som ho kupoval. Potom nastal jeden problem, neskor dalsi, teraz je kusok zima a ja mam obavu, ze ma zena necha, lebo po nu do prace nepridem.
Tiez ma napadla taka vec, ze preco to neriesi ford nejakou normalnejsou cestou nez vrazat za servisi pomaly tolko penazi co stoji obycajna felda, ktora vsak aspon dlhsie vydrzi.
Normalne lutujem, ze som si forda kupil. Tiez planujem zimu preckat a na jaro pojde kade lahsie.
---
copy by skyso

ander
Nováček
Nováček

Příspěvek od ander » 16.12.2009 23:41

ahoj ja nemozem povedat ze lutujem lebo som ho strasne dlho zhanal a bol som v celku spokojny,ale toto je velky a rozsireny problem a riesit to na urovni zakaznika je v dnesnej dobe absurdne. ak o tom tvorcovia forda vedia mali by sa zamysliet a riesit. A ak nevedia mali by sa dozvediet.
Fofo 1,8Tdci 85kw 2001

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 16.12.2009 23:41

očakavam párstranový thread ale riešenie nebude podla mna žiadne a peticia uz vobec nie :(

ander
Nováček
Nováček

Příspěvek od ander » 16.12.2009 23:43

Teba to trapit nemusi ty take auto nemas
Fofo 1,8Tdci 85kw 2001

Palec4
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec4 » 17.12.2009 00:31

niekde som cital a tusim ze aj niekto ma motor s predhrevom ci s cim to,ford to vyrabal pre krajiny ktore su podstatne vysie na sever,skuste hladat.myslim ze diesle celkovo maju v tuhej zime vacsi problem,ja nakopnem auto sice na prvy krat ale dlhsie toci kym chyti :mrgreen:
Focus 1.8 TDdi 66KW Ghia Strieborna metaliza r.v. 2000/6 - _predane_
Obrázek
ObrázekObrázek

skyso
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skyso » 17.12.2009 01:09

ander píše:ahoj ja nemozem povedat ze lutujem lebo som ho strasne dlho zhanal a bol som v celku spokojny,ale toto je velky a rozsireny problem a riesit to na urovni zakaznika je v dnesnej dobe absurdne. ak o tom tvorcovia forda vedia mali by sa zamysliet a riesit. A ak nevedia mali by sa dozvediet.
ja som tiez svoj dlho zhanal..teda kym som nasiel ten presne ktory som chcel..a teraz lutujem, ze som bol tak trosku zaslepeny..vsetko je ok, len keby nebol tolko servisovany..

..teraz sa normalne bojim toho, ze sa mi pri starte rozpadne..pred tym som mal benzinak a ten ked nestartoval, tak mal taky pevnejsi zvuk ako ten roztraseny dizel...tu mam pocit, ako keby som startoval tank, a cakal, kedy my odpadne motor aj s podvozkom.
---
copy by skyso

Palec4
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec4 » 17.12.2009 01:13

aky tank? :lol: krasny zvucik mmmmmmmmmmmm
niekomu jednoducho diesle nesedia..
Obrázek
ObrázekObrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 17.12.2009 06:28

ja nevim ale myslim ze tohle nebude nikoho zajimat , predpokladam ze vsechny auta jsou od firem a maji najeto kolem 80000-120000km .(nebudu brat vyjimky se 100000 original - ktere jsou jezdene od 0 nebo od nejakeho rozumneho stavu ). navic ford neporusil zadnou zarucni podminku . a za to ford nemuze ze nekdo tankoval naftu ze sudu.
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

skyso
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skyso » 17.12.2009 09:15

No, chlapci tu tankovali z tolko ospevovaneho shellskeho sudu a aj tak si dodrbali vstreky. Ako ok, tankujte si co chcete, ale predsa, naco vyrabaju take motory, ktore sa dodrbu po jednom natankovani trosku nekvalitnej nafty. To ako keby: tu mate velmi dobry motor, ale radsej ho nepouzivajte, lebo na chod potrebujete velmi dobru naftu, ktora sa este nevyraba. A ked sa vam to nakoniec dodrbe, tak tu mate nahradnu suciastku, ale bohuzial, je velmi draha, ale to je jedno, lebo vy mate velmi dobry motor..

Palec4: :))..tank je to! :)
---
copy by skyso

Palec4
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec4 » 17.12.2009 13:33

ty si teda nespokojny,tusim mas nieco proti focusu,niektori tu mali horsie problemy ako ty nebrali to tak tragicky,zla nafta?naco si potom kupoval diesel?
Obrázek
ObrázekObrázek

skyso
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skyso » 17.12.2009 14:41

odstranená citácia.

no som nespokojny, lebo dat za auto 5300 a ani nie po 2 mesiacoch dalsich 1200, a furt tam nieco huci je dost na nespokojnost..a ako tu vsetky tie problemy citam, tak si mozem pripravit dalsich 2000 eur.

ford neford, fanusik nefanusik city musia ist bokom, ked mas v penazenke prazdno.
---
copy by skyso

Palec4
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec4 » 17.12.2009 15:58

5300e? no dost nato ze si ho kupoval az teraz,len motorizaciu by sisi mohol hodit do podpisu.
ja som kupoval za 6t uz ho mam rok a pol,sice som don uz nieco vrazil ale z mojej strany max spokojnost.
Mna by tiez stvalo to aky mas momentalne problem len pri kupe si ma byt obezretnejsi aj ked to niekedy nejde..
Obrázek
ObrázekObrázek

skyso
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skyso » 17.12.2009 16:08

odstranená citácia.

FF 1,8 TDci 85KW 2001 kupoval som ho v juni 2009. Vtedy som na nom ziadne vady nebadal, okrem teda viditelneho pouzivania na karoserii..auto nastartovalo a slo v poriadku, nic nenaznacovalo tomu aby sa to dojabalo..len proste raz na ceste z prace motor do safe modu, strata vykonu, diagnostika - vadne vstreky..Ano, moja chyba, ze som si ho nedal pri kupe na servisnu prehliadku..ale aj tak..
..dizla som dovtedy nemal, tak som nevedel posudit, ako pradie tmavsia PH..Je pravda, ze som ho pri kupe nedal na servisnu prehliadku..to auto som zhanal dlho, velmi sa mi paci, no tolke problemy s nim..
---
copy by skyso

Palec4
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec4 » 17.12.2009 16:12

to je skoda,ale 1200 evri je uz kua dost,a dalsich 2000? 8O to hadam nie,za take peniaze uz kupis repasovany motor ktory nema nic nabeha ako sa takto chytat za hlavu co sa ti pokazi.

,,édo" :mrgreen: inak tak ako je problem na TDDI s cerpadlami tak je na TDCI problem so vstrekami cize bud vyrobna vada alebo uz noso km.
Obrázek
ObrázekObrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 1998 - 2004“