Měl jsem focus combi r.v. 1999, 1,8 tddi, 66kW, najeto prý 150000 km(bez servisní knížky), když jsem ho loni v říjnu kupoval, skončil na 208000 km. Během roku jsem měnil kromě oleje a všech filtrů ještě čepy, stabilizátory, rozvody a posledně asi před dvěma týdny spojku.
Po výměně té oné spojky jsem jel cestu Košice (SK

Po rozebrání motoru mým mechanikem mi kluk zahlásil, že buď mě bude stát oprava cca 30 000, nebo do toho může dát repasovaný motor bez záruky, že bude fungovat třeba déle než pár km

po víkendu rozebírání motoru tedy přišla Dg.:
prasklý píst
poškozené těsnící kroužky na válcích
šál na klice - červené barvy (prý má být jiné barvy)
poškozený pístní čep + pouzdro na 3. válci
3. a 4 válec - "bez tlaků"
Měl bych tedy jenom prosbu nebo spíš otázku na vás odborníky, je možné, že by tohle všechno se stalo během jedné vteřiny ? To auto bylo motorově v naprostém porádku až do oného okamžiku a po oném okamžiku jsem na něm najel cca 20 km (cesta domů a pak do servisu).
Další věc - auto jsem za 10 000 korun ponechal mechanikovi, který mi ho rozebíral, bylo možné za takové auto dostat někde víc ? Jsem úplně mimo aut, nemám prostor to kde skladovat, takže pomalu jej rozebírat a prodávat na náhradní díly, to jsem si nedovedl ani představit

Kdo se dostal až sem, klobouk dolů, kdo by věděl v čemkoliv poradit, děkuji předem, chci se prostě jenom poučit a něčemu naučit do budoucna.
Mějte se a díky za obohacující članky během celého roku, párkrát pomohli.