disfunkční

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Dis...

disfunkční

Příspěvek od Dis... » 18.11.2009 00:01

Zdravím všechny. Jak už název napovídá, moje auto je bohužel nefunkční. Jsem z toho poněkud zklamaný a jelikož jsem se ho dneska zbavil, tak bych rád mluvil o mém v tuhle chvíli bývalém autu.
Měl jsem focus combi r.v. 1999, 1,8 tddi, 66kW, najeto prý 150000 km(bez servisní knížky), když jsem ho loni v říjnu kupoval, skončil na 208000 km. Během roku jsem měnil kromě oleje a všech filtrů ještě čepy, stabilizátory, rozvody a posledně asi před dvěma týdny spojku.
Po výměně té oné spojky jsem jel cestu Košice (SK :-) - 4eské Budějovice - cca 800 km, pár kilometrů před cílem jsem začal slyšet takty (typické pro diesel) motoru poněkud hlasitěji. Dojel jsem s ním domů, odstavil ho na parkovišti, za dva dny jsem s ním jel cca 5 km do servisu, auto bylo slyšet zejména v nízkých otáčkách a při rozjezdech cukalo, zapnutím turba se zvuk zmírníl a auto jelo plynuleji. Co jsem si však všiml byl šedý hustý dým za mnou, přes který jsem neviděl ani auto kolegu, který jel hned za mnou.
Po rozebrání motoru mým mechanikem mi kluk zahlásil, že buď mě bude stát oprava cca 30 000, nebo do toho může dát repasovaný motor bez záruky, že bude fungovat třeba déle než pár km :-)
po víkendu rozebírání motoru tedy přišla Dg.:
prasklý píst
poškozené těsnící kroužky na válcích
šál na klice - červené barvy (prý má být jiné barvy)
poškozený pístní čep + pouzdro na 3. válci
3. a 4 válec - "bez tlaků"

Měl bych tedy jenom prosbu nebo spíš otázku na vás odborníky, je možné, že by tohle všechno se stalo během jedné vteřiny ? To auto bylo motorově v naprostém porádku až do oného okamžiku a po oném okamžiku jsem na něm najel cca 20 km (cesta domů a pak do servisu).

Další věc - auto jsem za 10 000 korun ponechal mechanikovi, který mi ho rozebíral, bylo možné za takové auto dostat někde víc ? Jsem úplně mimo aut, nemám prostor to kde skladovat, takže pomalu jej rozebírat a prodávat na náhradní díly, to jsem si nedovedl ani představit :-)
Kdo se dostal až sem, klobouk dolů, kdo by věděl v čemkoliv poradit, děkuji předem, chci se prostě jenom poučit a něčemu naučit do budoucna.
Mějte se a díky za obohacující članky během celého roku, párkrát pomohli.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: disfunkční

Příspěvek od foki » 18.11.2009 07:22

dal bych do nej spodek (pisty a blok ) do 10000kc , + nejaka prace 5000 a prodal bych ho za treba 50-60000kc podle stavu . ale 10000 je super cena , on sezene spodek a bude ho mit do 20000kc :lol: to bych si vzal taky , mozna i za 15000 :mrgreen:

a to ze se ti tohle stalo , s nejvetsi pravdepodobnosti prestalo mazat (vadna olejova pumpa ) a tim doslo s postupnemu zadirani (proto cervene šály ) a taky je mozne ze odesel strik a nafta horela i kdyz nemela . ale to by byl propaleny a ne praskly .

co to bylo za mechanika ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

stand
Zkušený
Zkušený

Re: disfunkční

Příspěvek od stand » 18.11.2009 07:40

Tak takhle se to dělá :roll:
Chápu žes nechtěl mít starosti, ale taky bych ho radej opravil.

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“