Ahoj, chtěl jsem se na něco zeptat, ale nenašel jsem vhodné téma. Jestli tady už někde je, tak pls o odkaz a tohle klidně smažte.
Jde mi o to, jestli lze nějak rychle odvzdušnit palivovou soustavu. Dnes mi volal kamarád, jestli bych mu nepřivezl naftu v kanystru, protože mu na cestě domů chcíplo auto (Renault). Začala mu svítit rezerva a auto po chvíli chcíplo, prostě došla nafta. Ale bylo mu divný, že by došla nafta tak brzo po rozsvícení kontrolky a zkusil nastartovat a tím to zavzdušnil. Když jsem přijel a natankoval mu, koukl jsem do motoru a našel tam takovou pumpičku, tou jsem zapumpoval a v průhledné hadičce bylo vidět, jak protéká nafta i s bublinkama. Pak jsem zkusil nastartovata a nic, zase pump a pak to nastartovalo. Zajímalo by mě, jestli to má nějak takto podobně vyřešené i Focus? Koukal jsem do motoru, ale nic, co by mi připadalo jako pumpička jsem nenašel. Ale třeba jsem jen špatně koukal. Díky za odpověď.
Odvzdušnění palivové soustavy
- malond
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odvzdušnění palivové soustavy
focus to nema . ale je to u fiesty a fusiona .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- stand
- Zkušený
foki a nedalo by se to do focuse nějak naroubovat?foki píše:focus to nema . ale je to u fiesty a fusiona .
Při výměnach filtru by se to šiklo..
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
uz jsem to delal ale bylo to pro cloveka kteremu z niceho nic to neslo nastartovat a pomohlo jen napumpovani . stalo ho to asi 1500 a myslim ze naklady se nerentujou proti poctu pouziti .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
ja sa pridam, mam sice mondeo, ale :
uz 3krat mi dosla nafta tak ze som zastal, po doliati z kanystra štart na prvy šup.
podla inych zdrojov uz nove motory nedovolia zavzdusnenie, napr. aj u renaultu boli tieto pumpičky iby na starších vozoch, 1,5dCi to už nemá vraj preto že už nedovolí vysať naftu.... mne by to takto davalo logiku, ved v nadrzi je snimac, to znamena ak odstaví privod paliva v momente ak dosiahne stanovene minimum tak nedojde k zavzdušneniu sústavy a tym padom nie je potrebne ju odvzdušnit...
uz 3krat mi dosla nafta tak ze som zastal, po doliati z kanystra štart na prvy šup.
podla inych zdrojov uz nove motory nedovolia zavzdusnenie, napr. aj u renaultu boli tieto pumpičky iby na starších vozoch, 1,5dCi to už nemá vraj preto že už nedovolí vysať naftu.... mne by to takto davalo logiku, ved v nadrzi je snimac, to znamena ak odstaví privod paliva v momente ak dosiahne stanovene minimum tak nedojde k zavzdušneniu sústavy a tym padom nie je potrebne ju odvzdušnit...
FORD Mondeo KOMBI, 2.0 TDCi , 96Kw, 6-ti kvalt, GHIA X, 2005

- malond
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
No je to Renault Megane r.v. 03 a pumpička tam je