Klucí, neví někdo jak se sundávají kliky dveří? Myslím venkovní kliky.
Předpokládám že se to demontuje z vnitřku po sundání tapecu, ale byl bych vděčný za info kde je jaký šroub, co kde vytočit, vycvaknout a tak.
Děkujíí
musíš přes tapec dovnitř, sundat krytí proti vodě, vymontovat zámek a potom šroubovákem vyndat šroubek co drží kliku(asi je to torx, já ho nemám použil sem jiný)
a dat si pozor kde co bylo,sundaval jsem ji a zrovna na tom sroubu od kliky je udelana z plastu udelana takova vlozka aby ten sroub drzel,ja jsem si ho nevsiml zapadl do dveri a pak hodne dlouho tapal
Díky kluci. A opravdu je třeba demontovat celej zámek jak píše Libor71 nebo stačí jen vycvaknout nějaký táhlo?
Když bude zítra čas, vrhnu se na to a dám info jak jsem dopadnul, popřípadě vše nafotím
Tak já jen doplním, že je ještě jedna rychlejší varianta, než sundovat tapec dveří.
Stačí nit, nebo rybářskej vlasec, zkrátka cokoliv, čím se přitáhne to hliníkové táhlo, za kterým musí být klika zaháknutá a kvůli kterému tam většinou ta klika jde blbě dát, je to relativně dobře přístupné na to aby se to dalo zaháknout, a pak se vlasec jen prachsprostě vytáhne a je to - celé ověřeno mým včerejším snažením