umisteni CD changeru
- Hrasek
- Nováček
umisteni CD changeru
Zdravim vsechny, koupil jsem si Focusa 1.6 16V rv99 a je tam radio na kazety. Potreboval bych poradit kam se montuje CD menic. Vim ze jednodussi by bylo dat tam na MP3 nejaky jiny ale to by zas nefungovalo ovladani na volantu a ja si na to rychle zvykl. Poradte mi pls kam se to montuje popripade jak. Diky vsem za radu.
- Fako sk
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: umisteni CD changeru
montuje sa pod sedadlo spolujazdca

Ford Focus Hatchback 1.8 TDDi Trend, 66 kW, r.v. 2001, Made in Germany
Fooookus
..lešti focusa kým sa dá lebo nikdy nevieš čo sa ti môže stať a potom ho nebude mať kto leštiť..
- Hrasek
- Nováček
prosim te a nemohl bys me poradit jak? Je lepsi si to nechat udelat? A jeste jedna otazka jsou ty menice kompatibilni? abych nekoupil menic a nezjistil ze to nepojede. Diky
- Fako sk
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
to ti ja už neviem povedať lebo ja CD changer nemám. Ale mám jeden slúbený (origo) od kamaráta zo svojho starého focusa takže budem sa s tým v blízkej budúcnosti zaoberať aj ja
. Ale myslím že montáž nebude zložitá pokial tam máš pripravené káble pod sedadlom
. Záleží aké máš rádio napr. ja mám 6000 CD a to je s CD changerom kompatibilné...

Fooookus
..lešti focusa kým sa dá lebo nikdy nevieš čo sa ti môže stať a potom ho nebude mať kto leštiť..
- Hrasek
- Nováček
ja se ted dival na net a oni prodavaji USB adapter pro fordy a to se napoji misto CD menice a muzes tam pripojit USB nebo flasku a kdyz tam hodis USB flasku treba 4GB a sikovne to schovas nebo to vyvedes na palubovku aby to pekne vypadalo tak mas vystarano. Stoji to 2300 coz je levnejsi nez novej changer jenom na CD. Objednam to a uvidime. Do 14 dnu to muzu vratit.
- Fako sk
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
jj to je možnosť tiež. ved vyskúšaj to myslím že niekto z fóra to tu má. ale zas keď mám človek možnosť dostať Cd changer zadara tak nič viac netreba 

Fooookus
- pkadecka
- Test driver
Tak co, jak seš s tím spokojenej?Hrasek píše:ja se ted dival na net a oni prodavaji USB adapter pro fordy a to se napoji misto CD menice a muzes tam pripojit USB nebo flasku a kdyz tam hodis USB flasku treba 4GB a sikovne to schovas nebo to vyvedes na palubovku aby to pekne vypadalo tak mas vystarano. Stoji to 2300 coz je levnejsi nez novej changer jenom na CD. Objednam to a uvidime. Do 14 dnu to muzu vratit.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
- Hrasek
- Nováček
Jeste to nemam, nemaji to v Brne skladem tak do 3 dnu to teprv dojde. pocitam ze v patek si pro to pujdu.
- Hrasek
- Nováček
akorat nevim jak vytahnout to radio co tam je, na to jsou potreba dva draty. To se tam jenom zasune a radio se vytahne nebo je to nejaky patent nevite nekdo?
- pkadecka
- Test driver
No nejlepší by asi byly ty originál vytahováky, jsou na konci tak tvarovaný, že se za ně rádio vytáhne. Prej to jde ale vytáhnout i obyč. zahnutými dráty nebo pomocí 4 šroubováků.
Já jsem rádio vytahoval taky pomocí zahnutejch drátů, ale šlo to mizerně (možná proto, že ty dráty byly měděný, tj. moc měkký), jedna strana šla povytáhnout, ale druhá držela, naštěstí to byla ta, kam se nechá šáhnout zevnitř palubky, když vyklopíš přihrádku u spolujezdce. Tak jsem ty packy uvolnil ručně a rádio pak šlo vytáhnout.
Já jsem rádio vytahoval taky pomocí zahnutejch drátů, ale šlo to mizerně (možná proto, že ty dráty byly měděný, tj. moc měkký), jedna strana šla povytáhnout, ale druhá držela, naštěstí to byla ta, kam se nechá šáhnout zevnitř palubky, když vyklopíš přihrádku u spolujezdce. Tak jsem ty packy uvolnil ručně a rádio pak šlo vytáhnout.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Mazda 6, 2.0i, 2004
- VH123
- Zkušený
Já jsem si udělal přípravek z kousků silnějšího drátu - není potřeba nějak přehánět délku, pak se jen zbytečně ohýbá. Vypižlal jsem pilníkem podle fotek originálních přípravků na koncích zářez a srazil jsem hranu (práce ani ne na 5 minut) - na koncích vzniknou takové kuličky, pak líp drží v těch dírách při vytahování. Vyplatí se to vyrobit, už jsem musel vyndavat rádio asi 5x (elektrobastlení pod středovým panelem bez vyndání rádia nejde).pkadecka píše:No nejlepší by asi byly ty originál vytahováky, jsou na konci tak tvarovaný, že se za ně rádio vytáhne. Prej to jde ale vytáhnout i obyč. zahnutými dráty nebo pomocí 4 šroubováků.
Vojta
- Hrasek
- Nováček
tak to je super, sezenu nejaky draty a hura na to. V pondeli mi dojde ten USB adapter misto changeru tak budem kouzlit. Uz se tesim. Jinak diky za rady. Zkusim obyc ocelovy drat a kdyz to nepujde tak jo spiluju.
- Hrasek
- Nováček
pkadecka píše:No nejlepší by asi byly ty originál vytahováky, jsou na konci tak tvarovaný, že se za ně rádio vytáhne. Prej to jde ale vytáhnout i obyč. zahnutými dráty nebo pomocí 4 šroubováků.
Prosim te nemohl bys me vyfotit ty tvoje udelatka na vytahnuti toho radia? Ja si s tim pacim hlavu uz hodinu a zurim u toho. Nechapu jak ti zlodeji to maji za 10s venku. Dik
- Hrasek
- Nováček
Tak radio jsem dostal ven za pomoci 4 hrebiku 80tek a trochu zrucnosti. Uz mam namontovany ten MP3 adapter a best of. 1000x lepsi nez changer a jeste levnejsi. mam tam hozenou 4GB flasku a jedeeeeeem.Vrele doporucuji!
-
- Nováček
prosímtě, jak to vypadá? nemáš někde fotku? jak ten kábel vypadá a jak to máš zapojené? A kde jsi to prosímtě sehnal. Díky.