Reklamace skryté závady
- pavelk
- Junior
Reklamace skryté závady
Ahoj,
máte někdo zkušenost s reklamací skrytých vad auta v bazaru?
Máme následující problém:
koupili jsme auto a po chvíli ježdění začalo zlobit - viz. fórum inetrier-problém tachometru.
Prostě jsme dojeli na diagnostiku a vyhodilo to nějaký chyby, ale chystám se na výměnu čidla otáček.
Myslíte že se to dá klasifikovat jako skrytá vada a požadovat zaplacení opravy od bazaru respektive předchozího majitele?
Díky a čau P.
máte někdo zkušenost s reklamací skrytých vad auta v bazaru?
Máme následující problém:
koupili jsme auto a po chvíli ježdění začalo zlobit - viz. fórum inetrier-problém tachometru.
Prostě jsme dojeli na diagnostiku a vyhodilo to nějaký chyby, ale chystám se na výměnu čidla otáček.
Myslíte že se to dá klasifikovat jako skrytá vada a požadovat zaplacení opravy od bazaru respektive předchozího majitele?
Díky a čau P.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
MYSLIM ZE JE NUTNE PROKAZAT ZE TA ZAVADA TAM BYLA V DOBE PRODEJE A ZE VAM JI PRODAVAJICI ZATAJIL . POKUD TA ZAVADA VZNIKLA OPOTREBENIM TAK SI MYSLIM ZE SE NA TO ZARUKA NA SKRYTE VADY NEVZTAHUJE .POKUD SE MYLIM TAK ME OPRAVTE .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
jo jo, je to tak jak piše foki. A popravde řečeno i kdyby ti to ten prodejce zatajil tak se bude cukat. 

F.F.kombi 1.8 16 V GIA Black metal [img:2ro1ll6e]https://www.focus.kvalitne.cz/black_group.gif[/img:2ro1ll6e]
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
skryta zavada jo ale je problem to dokazat , kdyz si koupis novou vec tak na to dostanes zaruku od vyrobce , kdyz si koupis pouzitou vec tak dostanes zaruku na skryte vady ale ne na vady vznikle pouzivanim nebo unavou materialu .pavelk píše:aha a já si myslel že kupující je zákonem chráněn že jako když se do půl roku objeví závada, která se nedá předpokládat tak opravu hradí předchozí majitel - hmmmm tak to jsem se splet
skryta vada je ze ta vada tam byla uz v dobe prodeje a ze prodavajici ji zatajil . napr : ze bylo auto bourane , ze ma misto airbagu odpory nebo misto pistu spalicek a pod . a neupozorni te na to , tak pak se to da uplatnovat .
ale u vady ktera vznikla opotrebenim si myslim ze je tezko neco uplatnit .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Většinou se v kupní smlouvě uvádí:pavelk píše:já jsem se právě domníval že SKRYTÁ - je jako že o ní ani ten prodávající neví a né jako ZATAJENÁ. no ono je to asi jedno.
Prodávající prohlašuje, že před podpisem této kupní smlouvy byl seznámen se stavem vozidla, se všemi vadami a okolnostmi, pro které by se vozidlo mohlo stát pro kupujícího neupotřebitelným. Dále prohlašuje, že je mu technický stav vozidla dobře znám, toto v tomto stavu přebírá, a že kupní cena odpovídá technickému stavu vozidla.
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jj, přesně tak a pak už je to jenom o šikovnosti právníka
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ven to z druhe stranky - ty das zaruku na neco o cem ani nevis ?pavelk píše:já jsem se právě domníval že SKRYTÁ - je jako že o ní ani ten prodávající neví
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že by se záruka měla vztahovat např. na to, že upadne kolo, upadne výfuk, vysype se převodovka atd. Jako preventivní prohlídka na uvedené závady musí ale sloužit provedení platné STK. Ta se většinou u starších aut dělá co 2 roky. Proto si nechávám u sebe kopii poslední STK od prodaného auta.foki píše:ven to z druhe stranky - ty das zaruku na neco o cem ani nevis ?pavelk píše:já jsem se právě domníval že SKRYTÁ - je jako že o ní ani ten prodávající neví
Závadu čidla lze těžko považovat za skrytou závadu a na ní by si vylámal zuby i super právník.
Naposledy upravil(a) pelen dne 25.07.2006 20:14, celkem upraveno 1 x.
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
pevně doufam že zrovna neřešiš nejaky problem v tomto smyslu.
Ja s tim ma zkusenosti z predchoziho vozu a nikomu bych to nepřal.
Ja s tim ma zkusenosti z predchoziho vozu a nikomu bych to nepřal.
F.F.kombi 1.8 16 V GIA Black metal [img:2ro1ll6e]https://www.focus.kvalitne.cz/black_group.gif[/img:2ro1ll6e]
- Ahmed
- Test driver
Kdyz ma to auto nahrkane pres 100 000 km, tak se ty zavady muzou objevovat jak na bezicim pase a mas to treba jenom opotrebenim. Ja jsem behem 5000km vymenil alternator, baterku, lanovody a celisti v bubnech, lozisko a cekaji me tycky stabilizatoru a pak asi i spojka
A nic z toho predtim nijak zvlast patrne nebylo. Prevodovka se ti muze pokakat taky uplne kdykoliv a nahodou, stejne tak jako motor. Muze to byt treba vyrobni vada.

- Ahmed
- Test driver