Servis klimatizace

Prostě vše kolem vzduchu.....
Odpovědět
iri
Nováček
Nováček

Servis klimatizace

Příspěvek od iri » 17.07.2006 07:42

Tak jsem byl v servisu s klimou. Koukli na to a prej že je úplně prázdná. Natlakovali ji dusíkem na půl hodiny, jenže nezjistili žádnej patrnej únik, takže provedli naplnění, přidali barvivo a že mám tak po 10 hodinách provozu klimatizace přijet na kontrolu UV lampou.
Cestou dom (45 minut) jsem ji samozřejmě hned vyzkoušel a zdála se být OK. Druhej den ráno přijdu do garáže, nastartuju a klima už zase nespíná.
Tak tomu vůbec nerozumím. Jak je možný, že nezjistili žádnej únik při zkoušce dusíkem, když byla tak rychle prázdná?(předpokládám že nejede opět proto, že je bez chladiva). :(
Ford Focus 1.6 16V, 1999, combi

Jairo
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

klima

Příspěvek od Jairo » 17.07.2006 14:06

Tiez som mal problem s klimou.Nespinala,poistky i rele OK,bolo jasne,ze uniklo chladivo.Na jednej rurke nasli dierku,zazvarali,naplnili a klima ide.Otazka je dokedy.Zeby som mal stastie a na vedeni bola len jedna diera? 8O
Moc tomu neverim a cakam,kedy moja radost z klimy opadne,lebo som bol v takom podivnom autoservise,ze az.Pristup divny,veduci divny... :?
Odpovede na moje zvedave otazky: ANO/NIE, nic viac.
No,jednoducho zatial som rad,ze klima funguje...cakajte dalsi prispevok typu "klima opat nejde"... :(
Bol - Ford Focus 1.6 16V HB 1999 Zelena metaliza
Obrázek

Honza
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Honza » 17.07.2006 14:25

To Iri-měl jsem stejný problém.Otázkou je,jak dalece to tou lampu kontrolovali.
Ať se podívají na těsnění na trubičách co vedou dole z chladiče klimy-je to malinký kroužek cca 1 cm velký a hlavně,aT´nekoukají jen na chladič,ale i pořádně na kondenzátor(taková jakoby hliníková bandaska vedle chladiče dole) u r.v. 1999 na něj ještě dávali ocelovou objímku a ta zoxiduje a prožere hliník,tam může být taky únik chladiva.
FF 1.6 16V Ghia 1999 metla ala Masox :twisted: Eibach,Green Twister....

Jairo
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

hlinik

Příspěvek od Jairo » 17.07.2006 15:14

To s tymi zeleznymi a ocelovymi obijmkami a uchytmi je pravda.Ked to zoxiduje,moze to urobit do hlinikovej rurky dieru a potom nie je problem aby chladivo uniklo.Treba sa preto zamerat najma na tieto casti klimy. Ja som mal s tym tiez problem (dufam,ze uz je navzdy porieseny). Nad pravym prednym kolesom je tiez prave jeden taky uchyt - ocel+hlinik. Nestastna kombinacia.
Bol - Ford Focus 1.6 16V HB 1999 Zelena metaliza
Obrázek

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 17.07.2006 16:38

kua, jak to tak tady čtu, tak se mi ani do toho servisu nechce, klima zatím jede ( asi ji skopčák před prodejem nechal naplnit ). uvažoval jsem, že ji nechám vydesinfikovat a vyměnit náplň, ale začínám mít obavy, že by mi po návštěvě servisu nemusela fungovat :wink:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Honza
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Honza » 17.07.2006 16:39

dokud jede,tak jí dej pokoj :wink:
FF 1.6 16V Ghia 1999 metla ala Masox :twisted: Eibach,Green Twister....

Odpovědět

Zpět na „Focus - klimatizace a ventilace“