Výměna zadního pravého brzdového třmenu?

Odpovědět
malond
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Výměna zadního pravého brzdového třmenu?

Příspěvek od malond » 21.10.2008 14:29

Rovnou předesílám, že jestli je tady podobné téma, tak jsem ho nenašel, takže příspěvek klidně přesuňte :)

Už jsem to okrajove resil v jinem tematu, ale nic moc a byl to spis OT.

Nedavno jsem zjistil, ze mi piska zadni prave kolo. Hodil jsem to na hever, sundal trmen a zjistil, ze jedna desticka je uplne sjeta az na kov. Pritom jsem jeste zjistil, ze jeden vodici cep brzdoveho trmenu byl zasekly (nenamazany), takze jsem ho namazal, koupil nove desticky a myslel, ze bude vse ok. Piskani prestalo, ale dal jsem to kontroloval a prisel jsem na to, ze po ujetych 30km je trmen tak horky, ze na nem neudrzim ruku a od kola jde horko. Takze jsem to znovu rozebral, sundal jsem trmen a slapl na brzdu, abych prisel na to, jak je na tom ten pist. Ten normalne vyjel, ale zpatky se mu vubec nechtelo (mam za to, ze u starych aut se to dalo zamacknout pouze rukou) a pri otaceni s nim jsem slysel kovove zvuky (skripani kovu o kov). Nakonec jsem ho tam nacpal zpatky. Pak jsem jeste zjistil, ze mam na poklicich nejakej sajrajt olejovej, takze asi brzdovou kapalinu. Dle meho to teda vypada, ze budu muset koupit novej trmen. Nebo se s tim da jeste neco delat? Za asi 3400,- se da koupit novej u Elitu viz http://www.elitecat.cz/Default.aspx kod 850.212578 . Je to vsechno, co mam koupit, nebo s tim souvisi jeste neco jineho? Diky za rady

EDIT: u Elitu to nemaj a ani mit nebudou, ma nekdo napad, kde to sehnat? Prodaj mi to primo u Fordu jen tak?

KASHA
Pokročilý
Pokročilý

Re: Výměna zadního pravého brzdového třmenu?

Příspěvek od KASHA » 25.10.2008 21:08

Já bych zkusil rozebrat pístek a podívat se co tam dře a nedře, třeba stačí vyměnit nějakej komponet v něm a bylo byto výrazně levnější.
FORD FOCUS C-MAX, 2,0 TDci, r.v. 2006, titanová šedá, Kola hnusný plechový 16ky od JUNIORA :o), GHIA...kůže, navi...bla bla bla

Kilek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna zadního pravého brzdového třmenu?

Příspěvek od Kilek » 01.05.2009 14:17

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0194576335

Obrázek

třeba tady za 75EUR...nevím zda nejde o druhovýrobu

Jinak jsem rekonstruoval brzdy na svy 25letý Hondě a stacilo vse vycistit, odstranit nanosy a vymenit pryzove casti, pistky pak sly zatlacit, ale vule tam moc neni a nesmi byt.

Odpovědět

Zpět na „Focus - podvozek 1998 - 2004“