Poradte prosim, ktory FF2
-
- Nováček
Poradte prosim, ktory FF2
Ahojte, som tu novym clenom. Budem predavat svoju almeru s ktorou som bol maximalne spokojny a tuzim po niecom novsom. Rozhodol som sa pre Focus2(r.v.05-06) hlavne kvoli rovnakemu podvozku, pomere cena-kvalita a samozrejme udajnej spolahlivosti...Moj problem spociva v tom ze neviem pre ktory motor sa mam rozhodnut. Postaci verzia 5dv.hatchback a motorova jednotka by to mala byt 1.6 benz (85kw) alebo 1.6tdci(psa). Preferujem benzinovy motor kvoli jednoduchsej konstrukcii a udrzbe. Mam takpovediac strach z dieslu hlavne kvoli pripadnej poruche cerpadla, vstrekovacov, turba ci dvojhmot. zotrvacnika, ale uprednostnujem nizsiu spotrebu a silu dieselu.... Jazdim mesto-medzimesto v pomere 50:50 , rocne nie viac ako 15-20 tis.km. Dakujem za vase odpovede a pripadne rady
- tomason
- Test driver
Re: Poradte prosim, ktory FF2
rozhodnout se musíš sám tak asi 1.6 VCT 85KW co v kufru ,ale slick pač se tam nic moc už nevejde
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- bee
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
ja by som bral benzín 1.6 TI-VCT, ten motor má v papieroch 115k ale z tých čo s ním boli na brzde nikto nemal v serii menej ako 120k. Je riadne papierovo podhodnoteny.
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Keby mal v papieroch 120+, tak by 1.8 so 125k nikto nekupoval

- martasak
- Junior
No pokud seženeš ve slušném stavu tu 1.6ku Ti-VCT s 85kW, tak je to v tvém případě myslím jednoznačná volba, je to IMHO technologicky nejvyspělejší benzíňák ve Focusech. Já bych do ní býval šel taky, ale s těmi parametry co jsem chtěl tak moc nebyly. 1.6 TDCi jezdí pěkně, ale tam je ten risk že se ti něco vy...
Nicméně u krátkého Focuse ti klasická 1.6 nestačí ? Tam bys měl velký výběr a dobrou cenu.
Nicméně u krátkého Focuse ti klasická 1.6 nestačí ? Tam bys měl velký výběr a dobrou cenu.
Ford Focus II Style, do provozu 11/2007, 1.6 TDCi 80kW, dark grey, dovoz D. Galerie .
Spotřeba dlouhodobě 5.1 l/100 km (jsem už líný ty účtenky zadávat).
Spotřeba dlouhodobě 5.1 l/100 km (jsem už líný ty účtenky zadávat).
-
- Nováček
Jasne ze 74kw verzia by postacila, avsak zopar konikov naviac , udajne nizsia spotreba ci lepsi zatah od spodu by neuskodilo......alebo sa mylim???
- Zbigi
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zdar. koukam že máš stejný problém tak se skus mrknout na tuto větev. je jen o par mist pod tebou. Jaky motor Diesel nebo Benzin . Ps: ja jsem asi ve stejnems stavu jak ty a ta 1,6 benal - je jasna volba.
FOFO 2 Kombi, 1,6 TdCi
- Compressor
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Když máš strach z dieselu,tak proč nad ním uvažuješ?
-
- Test driver
priznam sa ,ze prestavam rozumiet pojmu lepsi zatah odspodu...
teraz jazdim dieselom a tam kde som si dovolil nechat pri mojej 1.6 4 stupen, tu musim 3,pretoze inak neprijemne vibruje cely motor..on dieselu som si malinko predstavoval ze pojde jak traktor a nieze kazdu chvilu budem musiet radit,pretoze sa mu pacia otacky tak od 1800 do 3000...
teraz jazdim dieselom a tam kde som si dovolil nechat pri mojej 1.6 4 stupen, tu musim 3,pretoze inak neprijemne vibruje cely motor..on dieselu som si malinko predstavoval ze pojde jak traktor a nieze kazdu chvilu budem musiet radit,pretoze sa mu pacia otacky tak od 1800 do 3000...
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
chmelko: to je tim, ze mas peugeot
Ja uzivam otacek 1500-4500. Pokud se mi obcas "povede" jet na cca. 1200, tak dochazi k vibracim. Proto drzim motor ve vyse uvedenych otackach a v poho. Rozsah otacek sice neni jak u benzinu, ale i tak to staci.

-
- Test driver
tak motor bude identicky...ok prevodovka
ale nieje normalne aby som nemohol dojizdet k nejakej krizovatke na vysokom stupni a bal sa ze chcipne, alebo stlacim plyn a brutal diera
turbodiesel ma parardny zatah pri priamej akceleracii,ale benzin mi prijde viac zabavnejsi...davkovanie plynu su dve rozne veci u tychto motorizacii

ale nieje normalne aby som nemohol dojizdet k nejakej krizovatke na vysokom stupni a bal sa ze chcipne, alebo stlacim plyn a brutal diera

turbodiesel ma parardny zatah pri priamej akceleracii,ale benzin mi prijde viac zabavnejsi...davkovanie plynu su dve rozne veci u tychto motorizacii
-
- Nováček
Diky za rady chlapi....Ako je na tom FoFo2 s antikoroznou upravou??? Je to celokaroseriovy pozink alebo len do pol auta??? Viem ze FoFo 1 mal s koroziou mensie problemy , hlavne prve rocniky. Zacala sa mi strasne pacit verzia sedan, ale je ich pomenej..... diky moc za odpovede

- Cowley
- Zkušený
Podle mne se Ti-VCT vyplati pokud chces jezdit sportovneji - viz charakteristika motoru: rozdil ve vykonu se pozna az od 4000 otacek, do te doby je to stejne (krome maleho rozdilu v kroutaku, samozrejme). Take zalezi na stavu - 1.6 16V je docela provereny, u VVTi jsem slysel jobovky ohledne zapekajiciho se mechanizmu casovani ventilu, ale vsechno je z druhe ruky.martasak píše:No pokud seženeš ve slušném stavu tu 1.6ku Ti-VCT s 85kW, tak je to v tvém případě myslím jednoznačná volba, je to IMHO technologicky nejvyspělejší benzíňák ve Focusech. Já bych do ní býval šel taky, ale s těmi parametry co jsem chtěl tak moc nebyly. 1.6 TDCi jezdí pěkně, ale tam je ten risk že se ti něco vy...