Tece prevodovka?
-
- Nováček
Tece prevodovka?
Prosim pomozte. Dneska jsem zlehka nakouknul pod auto a vidim takovejhle brutalni flek... Na zem to nekape (alespon ne pres noc), ale jsem z toho trosku zdesenej. "Novy" auto a hned tohle... Spojka zabira dost nahore, brzdove kapaliny je ale dost takze to bych pricital stari - 136.000 km najeto. Rychlosti radit jdou v pohode, sem tam problemy se zpateckou ale to je asi u starsiho auta normal. Nejake napady?
Diky!
Diky!
Focus Turnier Ghia, 2002, 1.6 - 74kW, Pepper red
-
- Nováček
Re: Tece prevodovka?
Tak olej opravdu tece ze spoje mezi motorem a prevodovkou. Otazkou nyni je co s tim, srouby jsem utahnul jeste vic a olej dolil... Ted uvidime. Nasel jsem aditivum do prevodoveho oleje (http://e-shop.oleje-maziva.net/index.ph ... cts_id=797), nemate s tim nekdo zkusenost?
Diky!
Diky!
-
- Test driver
a čo to radšej pretesnit?
-
- Nováček
tak to je samozrejme idealni varianta, ale... jsem ted ve Svedsku a prace servisu je tu NESKUTECNE draha takze to asi musi pockat nez se dostanu do Cech kde me beztak ceka vymena spojkove sady. takze pokud to jen trochu pujde tak bych to chtel resit docasne takhle
-
- Test driver
osobne by som to asi riešil dolievanim ako naliatim nejakeho sajrajtu do nej
-
- Nováček
mam fofo 2002 1.6 kombi a stejný problém.u mého protéká gufero poloosy a vypadá to dost podobně i ty příznaky.příští týden jde na opravu tak napíšu na kolik to vyšlo a jaké díly.
Ford Focus Kombi 1,6 Ghia 2002 šedá metalíza
-
- Nováček
predem diky! ja to zatim resil reklamaci v bazaru kde jsem to koupil a cosi s tim udelali (podle me dotahli srouby a zamazali silikonem...) ale od dovolene v Norsku (ca 3.000km) zatim v pohode. nicmene info se hodi, beru to jako docasne reseni...Mcloren píše:mam fofo 2002 1.6 kombi a stejný problém.u mého protéká gufero poloosy a vypadá to dost podobně i ty příznaky.příští týden jde na opravu tak napíšu na kolik to vyšlo a jaké díly.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
poradne umyt aby bylo videt odkud to je
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
tak jsme po opravě a docela to nebylo drahé.2xgufero(originál-ford atyp) 1ks-200kč+práce,ale tu neznám přesně,protože jsem si nechal měnit rozvody,výfuk a pár dalších věcí.snad budeš mít max stejně náročnou opravu.nebo jednodušší.
Ford Focus Kombi 1,6 Ghia 2002 šedá metalíza
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Přesně! Mám to samé a mechanik mi říkal, že se to umyje a zjistí se, kde to teče. Jinak, že je to u FF "normální". Říkal, že pokud to bude jen prkotina, tak neřešit...zbytěčně rozdělávat motor.foki píše:poradne umyt aby bylo videt odkud to je

1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA
- Jemar
- Zkušený
Tak to mám zaplaťpánbůh auto nenormálníihrdlick píše: Jinak, že je to u FF "normální".

- silverine
- Nováček
Tak se připojuju k majitelům "normálního" FoFo
, pří náhodné kontrole motoru ze spodu jsem narazil na prosakující olej na převodovce, na jednom místě v oblasti konektoru/čidla (asi pro zpáteční světlo) a druhém naspodu v místě, kde se asi jedna část převodovky spojuje k druhé nebo k motoru (nevím jsem laik) - viz obrázek. U toho čidla by to nemusel být problém, zřejmě bude stačit dotažení, případně výměna těsnění pokud tam nějaké je, ale spíš mi dělá starosti ten flek naspodu.
Máte někdo konkrétní zkušenost z přetěsněním převodovky (zajímá mne hlavně cena) nebo použítím nějakého aditiva do převodového oleje nebo případně radu co s tím udělat ?

Máte někdo konkrétní zkušenost z přetěsněním převodovky (zajímá mne hlavně cena) nebo použítím nějakého aditiva do převodového oleje nebo případně radu co s tím udělat ?
Focus 1.4 Combi 2002 stříbrňák | papírová vložka vzduchového filtru, kazeťák 5000 RDS, čtrnáctky plecháče, mašlička na anténě

- SANTOS
- Nováček
vasa píše:Prosim pomozte. Dneska jsem zlehka nakouknul pod auto a vidim takovejhle brutalni flek... Na zem to nekape (alespon ne pres noc), ale jsem z toho trosku zdesenej. "Novy" auto a hned tohle... Spojka zabira dost nahore, brzdove kapaliny je ale dost takze to bych pricital stari - 136.000 km najeto. Rychlosti radit jdou v pohode, sem tam problemy se zpateckou ale to je asi u starsiho auta normal. Nejake napady?
Diky!
kluci vcera sem koupil fofo a na zvedaku sem videl spinavi ten plastovy kryt od oleje co je na prvom obrazku.co to moze byt protoze sem nevedomy v tomto
dik za odpovede
Ford focus- hatchback 1.6 16V 74 KW Zetec-s 1999 green diabolo
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
umyt a zkontrolovat kde se objevi olej .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé