A kolega výše napsal, že natankoval Shell naftu a přidal VIF????Hampy píše:...Do shellu liju VIF....
Asi oba porovnáváte něco jiného.
Tím, že do kvalitní a nepančované nafty dáš VIF, vyrobíš aditivovanou naftu, která má úplně jiné vlastnosti...
A kolega výše napsal, že natankoval Shell naftu a přidal VIF????Hampy píše:...Do shellu liju VIF....
Nafta se liší to je pravda ale liší se i motory.Hampy píše:Co jsi ČETL tak nespokojenost, já a celá má rodina co na ni JEZDÍME tak za X let stále spokojenostale nafta se liší pumpu od pumpy, třeba máme jen štěstí že ta naše je ok
Tak jsem se dovolal do ÖMV a konečně mám pravdivé informace k Maxx Motion. V zimním provedení je to pouze čistá nafta s speciální složkou NExBTL která sice pochází z rostliného oleje, ale hydrogenizováním se převede na kvalitativně stejný produkt jako je nafta. Tím pádem odpadá problém se skladováním. Z důvodu filtrovatelnosti a odolnosti do -35 C má cetanové číslo 53 a to v zimním provozu bohatě stačí.
Na letní provoz bude Max Motion s jiným složením, ale také bez staré FAME biosložky, ale s cetanovým číslem převyšujícím 60. Takže opravdu tato nafta je bezkonkurenční a ačkoliv je mírně dražší než Verva, super je její čistota a dlouhodobá skladovatelnost a zajištění čistoty palivového systému.
http://forum.skodahome.cz/topic/116618- ... e__st__100Dneska jsem koupil plnou nádrž nafty u ÖMV Maxx Motion Premium Diesel (38,20 Kč) a to je nafta 3 tisíciletí. Odebraný vzorek na pumpě byl křišťálově čistý a motor běží sametově a táhne líp než na Top-Q od Benziny. Po prohnání mrazákem při-20 stupňích jsou konkurenční nafty na hraně použitelnosti a ÖMV Diesel je uprostřed a je stále čirý. Benzina u mě skončila a od teď jezdím na ÖMV.
Benzina mi zatím ani na dva dotazy neodpověděla, na porovnávací fotky nereagovala, zato ÖMV mi velice ochotně sdělila všechny informace a taky mi pošle kompletní technickou specifikaci která se dodává při expedici Maxx Motion. Takže i z jednání těchto firem si můžu udělat názor na kvalitu firmy.
![]()
Asi bych četl pozorněji.Radekjo píše:Eidž Jak víš že Shell je kvalitní nafta. Zatím co jsem četl a slyšel tak nespokojenost.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů