Umi to každý... smaženice
Dneska jsem během 25-ti minutové cesty z práce

nasbiral cca 3 kila
křemenáčů a 3 kusy
kozáků . Kozáky jsem ale musel vsechny vyházet, bo sem je nechal uzravat u cesty dele nez bylo nutne, takze byly broučivé - i když trocha masa taky nejni od věci.
Ale pekne poporadku, aneb jak na to:
Celej tejden jsem cestama do a z prace monitoroval kde houby jsou, a snazil se to zapamatovat abych se v patek na vsechny mohl "vrhnout". Cesta do prace je temer po cele delce lemovana z jedne strany břízama (tam rostou houby) a z druhe strany silnicí (tam jezdej auta). Takze cestou do prace jsem mel hlavu otocenou doleva, cestou z prace doprava

krk me z toho neboli. No nakonec to vlastne tak tezke nebylo, protoze vsechny kremenace jsem nasel na cca 1 metru ctverecnim. Ten nejvetsi jsem tam bohuzel musel nechat, bo byl volakej voslizlej. A nechal jsem tam take 3 male ktere budou pocitam zase pristi patek. Snad alespon jeden byl ona a "porodijou" nejake dalsi, bo 3 jsou malo i pro jednoho.
Toto nejni for, prisaham buh a nic jsem este nepil - az zitra si dame do nosu.
EDIT: pro 2 lidi: houby zbavit sajrajtu a zivocichu, rozkrajet (sme to navalili do misky, bylo toho cca 2 litre).
Osmazit trocha cibule na vhodnem oleji - viz TADY:
jaky olej (my pouzili slunecnicovej) pridat houby, pepr, sul + dalsi koreni dle libosti, - 15 minut dusit, pridat vejce (cca 2/člověka kterej ma stredni hlad), a michat nez se vejce srazej - hotovo.
Podavame s chlebem a pred jidlem se pomodlime k bohu aby zadna z hub ktere jsme tam pokrajeli nebyla nejedla (to se pak cela smazenice muze vyhodit) popr jedovata (to se pak vola zachranka).
Lovu zdar, houbam zvlast. My
(se) právě trávíme.
Miloš.