Nejde startovat :(
-
- Nováček
Re: Nejde startovat :(
Diky za odpoved.
Procital jsem to vsechno a asi to vypada na problem kolem cerpadla.
Jen mi je divne, ze diagnostika nic nezaznamenala
Procital jsem to vsechno a asi to vypada na problem kolem cerpadla.
Jen mi je divne, ze diagnostika nic nezaznamenala
- miki21
- Test driver
U těchto "starších" aut diagnostika nehlásí kdejakou kravinu, jen čidla ze kterých má vstupy.
U těch novějších rozsvítí chybu motoru i při nedostatku vody v ostřikovačích.
U těch novějších rozsvítí chybu motoru i při nedostatku vody v ostřikovačích.

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Nováček
Takze, dnes po praci jsme sli s kolegou poslouchat, jestli sepina cerpadlo (uz jpodle pocasi jsem vedel, ze nenastartuji hned, ze to budu mit na vic pokusu) - 1 zkouska - klicek do polohy 2, cerpadlo seplo, start a motor se jen protocil a neudrzel se nastartovany. 2 - zkouska - to same 3 - zkouska, uz to nastartovalo a korat motor vydaval takove divne, dusive zvuky a jakoby postupne nabihal, po chvilce donabehl (podle zvuku do normalniho chodu)
Zajel jsem si pak pro ten ventilek a tam jsem mel moznost mluvit s mechanikem, co mi na to predtim koukal.
Rikal jsem mu o tom cerpadlu. Ja a hlavne muj kolega, ktery si auta dela sam, rikal, ze cerpadlo sepina pokazde, ze tam nevidi problem. Ten mechanik mi doporucil natankovat nejake kvalitni vysokooktanove palivo, ze muze byt problem v palivu. Pokud by pry problem pretrvaval i tak, tak by pry promeril, kolik mi to cerpadlo dava tlak - ze to, ze se sepne je jedna vec, tlak druha. A pry fokus ma mit vyssi tlak, ted si presne nepamatuji kolik rikal (5,5 mebo 6)
Uz zacinam byt bezradny, jeste mozna, az budu mit moznost, tak udelam tu diru, abych zkoukl to cerpadlo.
Uz me to stalo dost a problem porad nevyresen....
Zajel jsem si pak pro ten ventilek a tam jsem mel moznost mluvit s mechanikem, co mi na to predtim koukal.
Rikal jsem mu o tom cerpadlu. Ja a hlavne muj kolega, ktery si auta dela sam, rikal, ze cerpadlo sepina pokazde, ze tam nevidi problem. Ten mechanik mi doporucil natankovat nejake kvalitni vysokooktanove palivo, ze muze byt problem v palivu. Pokud by pry problem pretrvaval i tak, tak by pry promeril, kolik mi to cerpadlo dava tlak - ze to, ze se sepne je jedna vec, tlak druha. A pry fokus ma mit vyssi tlak, ted si presne nepamatuji kolik rikal (5,5 mebo 6)
Uz zacinam byt bezradny, jeste mozna, az budu mit moznost, tak udelam tu diru, abych zkoukl to cerpadlo.
Uz me to stalo dost a problem porad nevyresen....
-
- Člen klubu
Pri starte drz spojku (na skusku, nie natrvalo do buducna).
Skontrolovat cievku, aj ked je nova.
Vycistit/vymenit volnobezny ventil.
Pod spolujazdcovymi nohami skontrolovat, ci nie je mokro pod kobercom.
Pred startom skusit otocit klucik do 2. polohy, po dobehnuti cerpadla vypnut, potom zas zapnut a vypnut, potom skusit nastartovat.
Chybu snimaca klukoveho hriadela pri starte myslim nehlasi. Mozem ti to vyskusat ak velmi treba.
Skontrolovat cievku, aj ked je nova.
Vycistit/vymenit volnobezny ventil.
Pod spolujazdcovymi nohami skontrolovat, ci nie je mokro pod kobercom.
Pred startom skusit otocit klucik do 2. polohy, po dobehnuti cerpadla vypnut, potom zas zapnut a vypnut, potom skusit nastartovat.
Chybu snimaca klukoveho hriadela pri starte myslim nehlasi. Mozem ti to vyskusat ak velmi treba.
-
- Nováček
Vzdy startuji se spojkou.
Volnobezny ventil zkusim vycistit - budiz.
U spolujezde myslim, ze neni mokry koberec - sahal jsem na nej nedavno, klidne mrknu zas.
Zapnou vypnout tez zkusim.
Snimac klukoveho hriadela myslis snímač polohy vačkového hřídele ??
Zksuim nahrat i nejakej zvuk....
Bydlim v Plzni
Volnobezny ventil zkusim vycistit - budiz.
U spolujezde myslim, ze neni mokry koberec - sahal jsem na nej nedavno, klidne mrknu zas.
Zapnou vypnout tez zkusim.
Snimac klukoveho hriadela myslis snímač polohy vačkového hřídele ??
Zksuim nahrat i nejakej zvuk....
Bydlim v Plzni
-
- Člen klubu
Na koberec nemusis. Pod neho. Pod zvukovu izolaciu, az na plech podlahy. Ci tam netecie.
Vackovy hriadel je hore nad ventilmi, snimac ma zozadu pod vekom ventilov.
Klukovy hriadel je dole, snimac ma na predku motora, zboku smerom k zotrvacniku a spojke.
Na start musia fungovat oba spravne a synchronne. Potom to vie ist aj bez snimaca vacky, len to hodi chybu.
Vackovy hriadel je hore nad ventilmi, snimac ma zozadu pod vekom ventilov.
Klukovy hriadel je dole, snimac ma na predku motora, zboku smerom k zotrvacniku a spojke.
Na start musia fungovat oba spravne a synchronne. Potom to vie ist aj bez snimaca vacky, len to hodi chybu.
-
- Nováček
Stano, dekuji za tve rady a pomoc
Nakonec nejspis pomohlo vycisteni volnobezneho ventilu a byl to cely problem - jiz 14 dni startuji na prvni pokus pri jakemkoliv pocasi - snad to vydrzi a problem byl vyresen, zatim to vypada, ze to bylo tim.
Takze vsem, co maji podobny problem se startovanim, jako jsem mel ja - doporucuji vycistit volnobezny ventil

Nakonec nejspis pomohlo vycisteni volnobezneho ventilu a byl to cely problem - jiz 14 dni startuji na prvni pokus pri jakemkoliv pocasi - snad to vydrzi a problem byl vyresen, zatim to vypada, ze to bylo tim.
Takze vsem, co maji podobny problem se startovanim, jako jsem mel ja - doporucuji vycistit volnobezny ventil

- Fofan
- Zkušený
A ja ho doporucuji vymenit
jen pro zajimavost,kdyz bude chybet signal od otacek ze snimace tak to urcite zahlasi chybu i u tohodle auta to se neboj. Jinak i kdyz si to uz nejspis vyresil,tak kdyby nahodou tak nepodcenuj to cerpadlo,neznamena ze kdyz ho slysis tak ze bude v poradku,je to pomerne nedavno co sem se s tim zase setkal cerpadlo spina ale vypaleny kontakty maji vetsi odpor a pumpa tlaci malo,je potreba pak sledovat tlak. Samozdrejme az jsou jisty ostatni veci jako zapalovani,volnobeznej ventil,teplotni cidlo.... Dokonce me pred par tydny blbe startovala jedna 1.6ka doopravdy kvuli horsi kvalite benzinu, po natankovani premioveho paliva u OMV plus aditiva a vymazani KAM se to spravilo,prosli sme vsechno a nakonec takova blbost zase zejo 

Ford Focus Mk2-07 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Černá Panther (met)
Ex. Ford Focus Mk1 2.0 Zetec

-
- Nováček
Dobre. Necham to pak nekde promerit - jaky tlak ma davat to cerpadlo ?
Diky
Diky
- petulak
- Test driver
- Fofan
- Zkušený
No mas to krasny 

Ford Focus Mk2-07 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Černá Panther (met)

-
- Nováček
Ahoj, mám takový problém.
Auto mi už pár dní špatně startuje a hlavně vždy hodně smrdí benzín.
Dnes ráno jsem nastartoval jako vždy trochu s problémem a smradem benzínu. Při couvání z parkoviště a při rozjezdu, musím dávat pozor, aby mi to nezdechlo. Ujel jsem asi 10 km, se dvěma zastávkami a přijel domů. Za tři hodiny jsem chtěl odjet a už jsem nenastartoval.
I když jsem s těmi ranními starty měl problémy, tak jsem to moc neřešil, protože asi po 500-ti metrech se mi auto vždy přepnulo do LPG a už jelo bez problémů. Když jsem měl teplý motor a nastartoval rovnou na LPG, tak bylo taky vše bez problému.
Dnes jsem si všiml že mi kape benzín, zřejmě z regulátoru tlaku na odvodu paliva zpět do nádrže.
Může to být příčina?
Auto mi už pár dní špatně startuje a hlavně vždy hodně smrdí benzín.
Dnes ráno jsem nastartoval jako vždy trochu s problémem a smradem benzínu. Při couvání z parkoviště a při rozjezdu, musím dávat pozor, aby mi to nezdechlo. Ujel jsem asi 10 km, se dvěma zastávkami a přijel domů. Za tři hodiny jsem chtěl odjet a už jsem nenastartoval.
I když jsem s těmi ranními starty měl problémy, tak jsem to moc neřešil, protože asi po 500-ti metrech se mi auto vždy přepnulo do LPG a už jelo bez problémů. Když jsem měl teplý motor a nastartoval rovnou na LPG, tak bylo taky vše bez problému.
Dnes jsem si všiml že mi kape benzín, zřejmě z regulátoru tlaku na odvodu paliva zpět do nádrže.
Může to být příčina?
FF 1,6/74kW LPG r.v.99
- petulak
- Test driver
-
- Nováček
Tak jsem zjistil, že když zapnu klíček a začne tlakovat čerpadlo, tak mi chrstá benzín z hadičky u toho regulátoru i u vstřikovací lišty, před regulátorem myslím ne.petulak píše:membrána tlaku paliva na přívodu.
Hadičky vůbec netěsní, nemá tam být nějaká sponka, nebo to znamená je to jen příčina, že odešlo něco jiného?
Dík
FF 1,6/74kW LPG r.v.99
- petulak
- Test driver
hadice, na fest. dej tam sponky, a uvidíš.
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback