spotreba TDDi
- Wincenzou
- Pokročilý
Re: spotreba TDDi
Ty jo, já jsem řešil podobný problém, ale to mě to žralo 7 litrů. Ale tohle? To je smrt. V servisu ti nic nenajdou... já jsem změnil trochu styl jízdy, řadím dřív, přidávám aditiva a motor nechám 3 nebo i déle minut jen tak na prázdno a pak se teprve rozjedu. Ale stylem jízdy to rozhodně nebude, nedokážu si představit, jak bys musel jezdit, abys měl takovou spotřebu...
No určitě ti držím palce at to vyřešíš a budu na to čekat.
No určitě ti držím palce at to vyřešíš a budu na to čekat.
-
- Nováček
Stylem jízdy si myslím,že to nebude,protože jezdím pořád stejně.Taky zkouším nechat motor ohřát a pak jedu.No uvidíme co bude dál sám jsem zvědavej.Známej v servisu mi poradil (prodej to dokud je čas,novej majitel než si toho všimne,tak nalítá mraky km.)To jsou mechanici co od nich bys určitě něco koupil.)

Ford Focus combi 1.8 TDDI 66 KW Ghia černá metalíza r.v 2001
- IBU
- Nováček
Nazdar. Len ma tak napadlo, aký vplyv má na spotrebu medzichladič - teraz myslím konkrétne na jeho vonkajšie znečistenie. Keď som zhodil plastový kryt, tak rebrovanie bolo celkovo dosť zašpinené, mastné usadenieny, prach a podobne. Prefúkol som to kompresorom, ale asi by to chelo niečim odmastiť.
Focus 2001 Combi, Trend, TDDi 66 kW
- Tabi
- Zkušený
IBU já už jsem chladič jednou čistil,a to dost poctivě.
Měl jsem ho venku a vypláchl ho technickým benzínem,to byla černota,potom byl jak novej.
Každej zanesenej chladič bordelem určitě ničemu dobrýmu nepřispěje.Každej výrobce aut tam dá takovou velikost chladiče,aby vzduch ochladil na optimální teplotu.Ale nedokážu si představit tak zanesenej chladič,kterej by zvedl spotřebu třeba o 3 litry/100 km.Vím,že třeba dost jetej vzduchovej filtr dokáže taky zvednout spotřebu u některýho auta v pohodě o 1 litr/100 km.Já určitě doporučuju taky intercooler vyčistit,aby měl motor dostatek vzduchu.Ono se nezdá,ale tam litr navíc,tam půl a už leze spotřeba nahoru.Dost taky dokáže udělat špatnej vejfuk nebo katalizátor.No a taky ty poj.... čidla,tady jsou min. tři,které mají ať přímo nebo společně s dalšíma,co dočinění s dávkováním paliva(nebo přípravou směsy) prostě elektronika no.
Čím víc takovejch blbostí v autě tím je to horší pak najít.Všichni víme,že kolikrát nedokáže ani diagnostika odhalit závadu.

Byl:Focus I viewtopic.php?f=96&t=10408
Je:Focus II viewtopic.php?f=97&t=32686
Je:Mondeo mk4 viewtopic.php?f=256&t=49613
Je:Fiesta mk7
Je:Focus II viewtopic.php?f=97&t=32686
Je:Mondeo mk4 viewtopic.php?f=256&t=49613
Je:Fiesta mk7
- Wincenzou
- Pokročilý
Tak moje průměrná spotřeba z léta 7l klesla na 6,25. Změna místo 16'' kola 14'',přidávám aditiva, motor při nastartování nechávám 3minuty klapat (dobrá věc-doporučuji), pak tedy řadím cca ve 1900/ot a snažím se nejezdit pod 1500/ot ( každý říká něco jiného, někdy říká držet to nad 2000/ot a řadit do 2500% - bůh ví jak to je...), a snažím se vyhýbat největšímu zlu pro diesely- to jest krátké trasy, styl jízdy taky klidnější....
Takže asi přesedlám z 16'' na 15'' letní, nebo myslíte, že by stačily nízkoprofilový na těch 16''?
Já nevím jak dělají velký rozdíl ve spotřebě.
Takže asi přesedlám z 16'' na 15'' letní, nebo myslíte, že by stačily nízkoprofilový na těch 16''?
Já nevím jak dělají velký rozdíl ve spotřebě.
-
- Nováček
Nechat běžet studený motor na volnoběh? Dobrá věc, leda tak na zničení motoru. Jednak se tím motor vůbec neohřeje, jednak je nízký tlak ztuhlého oleje, jednak se bude zanášet sazema. To, co se dělalo kdysi s benziňákama, je pro diesel už úplná vražda.
Mondeo combi 2004 TDCi 96kW
- Jardak
- Test driver
To že se motor neohřeje je pravda,ale s tím mazacím tlakem oleje je to přesně naopak.Hustší olej hůře protéká protéká vůlemi v ložiskách,proto jeho výši určuje redukční ventil.Stačí dát na opotřebovanější motor tlakoměr místo čidla a je krásně vidět jak tlak s ohříváním motoru klesá(hlavně na volnoběh).Jinak souhlasím s fofo2001,volnoběh studenýmu motoru nedělá vůbec dobře.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
- Wincenzou
- Pokročilý
Aha, tak o tom čtu poprvé...to sim musím někde vyzjistit.
Je o tom tady nějaké vlákno?
Je o tom tady nějaké vlákno?
- LukášV
- Nováček
KDyž tady řešíte spotřeby .. podívejte se na můj vývoj spotřeby
http://www.spritmonitor.de/en/detail/363754.html
Jezdím pořád stejně,celý týden stejné trasy co to auto mám +- podobně naloženej. Kola mam stejný na léto i na zimu a ted v zimě mi to žere naopak mín . nechápu to !!

Jezdím pořád stejně,celý týden stejné trasy co to auto mám +- podobně naloženej. Kola mam stejný na léto i na zimu a ted v zimě mi to žere naopak mín . nechápu to !!
- Wincenzou
- Pokročilý
Spotřeba 49,32 nebo 2,35?
.. kde proboha tankuješ za 36kč?

- LukášV
- Nováček
To jsem to tam nějak blbě natukal ,ale v průměru to sedělo ..Wincenzou píše:Spotřeba 49,32 nebo 2,35?.. kde proboha tankuješ za 36kč?
TO neni 36 za litr ,ale 36e za celé tankování

Akorát jediný rozdíl je ten že jsem odstranil katalyzátor ! !
- Wincenzou
- Pokročilý
Jo aha
... no jaký je rozdíl mezi s kat. a bez něho?

- LukášV
- Nováček
no kat je pryč od nového roku a spotřeba šla dolu očividně .. jede to stejně akorát je to hlučnější z venku ,ale to mi vubec nevadí
)

- Wincenzou
- Pokročilý
A co emise?
Je možné, že kdybych měl org katalyzátor a už mám najeto cca 138tis. , že by mi stoupla spotřeba?
EDIT: Tak asi kat. budu mít org
... pročetl jsem pár diskuzí, je asi nepravděpodobné, že by mi stoupla spotřeba... předpokládám, že máš euro 3, takže emise taky v pohodě...
Takže obě otázky jsou pravděpodobně nepodstatné...
Je možné, že kdybych měl org katalyzátor a už mám najeto cca 138tis. , že by mi stoupla spotřeba?
EDIT: Tak asi kat. budu mít org

Takže obě otázky jsou pravděpodobně nepodstatné...
- soulec
- Nováček
minuly tyden sem si udelal vejlet nakejch 400 km po soustkach pekne kadlakadla kochani krajinou a stahnul sem spotrebu az na 4,8l.jinak hned jak bude trocha casu tak chci zaslepit EGR,pryc s katalizatorem,procistit intelcoler,vzducovej filtr....trosicku tomu moturku ten chod zjednodusit.
Ford focus combi 1,8 TDDI 66kw r.v.2000 stříbrná met. https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 96&t=24251
byl opel omega 2,0i 85kw ďesnej žrout
byl opel omega 2,0i 85kw ďesnej žrout