HonzaK72 píše:Peníze jsou zboží jako každé jiné. Někde se nakupují, někde se prodávají se službou. A ta služba je sakra nákladná. Nákladnější než stavba servisu na auta, než uvedení eshopu na trh, atd.......

HonzaK72 píše:Peníze jsou zboží jako každé jiné. Někde se nakupují, někde se prodávají se službou. A ta služba je sakra nákladná. Nákladnější než stavba servisu na auta, než uvedení eshopu na trh, atd.......
ad 1) protože trh to dovolí. A trh se zatím nijak markantně nestěhuje k nepoplatkovým bankám, jejichž business model poplatky jen skryl do úrokových sazeb. Na příkladu upadajícího business modelu mbank je to jasně vidět - už zavedli poplatky. (odpověď pro jiného usera)petersbond píše:Vysvětli mi, proč tedy v zahraničí poplatky stejných bank jsou úplně jiné ??
Nebo, proč za sepsání smlouvy si účtujete odměnu procentuálně z půjčené částky?
To jako , když je stavba dražší, tak si taky můžu účtovat za stejnou práci více ??
To je morální??
Omlouvám se, ale na tohle se nedá odpovědět, protože je to demagogie. Zákony ekonomiky prostě fungují jinak než jak si komunisté představují a ani oni je nezměnili. S tím uděláš asi tolik jako s tím, že je tráva zelená a nebe modrý. A ani nemám už moc chuť vysvětlovat elementární ekonomické principy někomu, kdo nerozumí základním věcem, promiň. Určitě jsi ve svém oboru odborník, já ve tvém určitě ne. Naopak to platí ale taky.ballu píše:Jen malý postřech, dnešní garnetůra prohlašuje, že jsme vše prožrali tak, se budou utahovat opasky ještě více. Tak mě Honziku vysvětli, když se podívám na graf zadluženosti každého občana co "prožral" tak sloupec dluhu je vysoký jak ajfelovka , ale sloupec navýšení mzdy je oproti němu krtičenec. Kdybych měl osobně něco prožrat, tak by plat musel tu ajfelku převyšovat. Nereaguj, že se k tomu musí připočíst i sociální náklady, ale jaké, všude a za vše platím více a hlavně za věci, za které se neplatilo, tak tato kolonka se tímto srovná.![]()
Ten nárůst dluhu je uložen na účtech těch horních 10 ticíc, ale naši potentáti nemají zájem je z tamo vydolovat, protože i jim bylo odsypáno.![]()
A o komanče se neotírej, stát byl soběstačný, jídlo kvalitní , dle norem, kterým i dnešní EU nesahá ani po kotíky. Zemědělci dotováni , tak jak nyní jinde na západ od hranic. A zavírání za katr, dokonce i sám Husák poslal do basy svého bratrance za ránu v bance.
Prosim tě, než se tu veřejně ztrapníš, přečti si co jsem o mojí VŠ psal.[/quote]fofok píše:
No jen tak na okraj, mbank a fio jsou stále suverénně nejlevnější pro malé podnikatele. Stačí si to porovnat zde:HonzaK72 píše: Na příkladu upadajícího business modelu mbank je to jasně vidět - už zavedli poplatky. (odpověď pro jiného usera
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host