spotreba TDDi
-
- Junior
Re: spotreba TDDi
Určitě k tomu může přispět, že v zimě na 10 km sotva ohřeješ motor a v létě se valíš na širokých gumách.
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
- risomas
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
205 je na tddi viac nez dost ta spotreba 7l na to sedi. V zime by si mal mat nizsiu na 185 ak nejazdis kratke trasy.
A to hustenie v zadu sa mi zda ze to mas make. Ja davam do predu 2.4 do zadu 2.5. Pri nalozeni by som mal mat vzadu podla manualu az 3.1 ale to som nikdy neskusal.
A to hustenie v zadu sa mi zda ze to mas make. Ja davam do predu 2.4 do zadu 2.5. Pri nalozeni by som mal mat vzadu podla manualu az 3.1 ale to som nikdy neskusal.
Honda Shadow 130dB
toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373

toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373

- fplisek
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
S tím ti asi nikdo nepomůže, je to prostě tak, na diesela je to krátká vzdálenost co jezdíš, nejen v zimě, i v létě se auto pořádně nezahřeje, co mám teď palubní pc tak sleduju spotřebu a ta klesá až po takových 10 až 15km, tento týden co jsem jezdil přez Brno ráno ke škole a odpoledne zpět, mám to tak 3km, tak mi ukázal BC 8,7 l/100km
, jinak mám taky tak 7 l/100km, v létě jezdím na 17", v zimě na 14"

Ford Focus 1.8 TDCi 85kW + Bluefin, K&N, IC z FoFoII, Silver, 17" Wolf, Eibach, RS nárazník, xenony, nivelace, ostřiky, ST vyhřívané sedačky, vyhřívané čelní sklo, 4x el. okna, digi klima, BC, el. šíbr, tempomat, alarm: Galerie

-
- Junior
K tlakům - já dávám cca. 2,5 dopředu a 2,6 dozadu. Když jedu sám, je to trochu tvrdší, ale většinou vozím rodinku, tak nemusím furt dofukovat/odfukovat. Předek je lehce přes doporučení Fordu, ale alespoň mám přes sezónu pokoj.
- Wincenzou
- Pokročilý
No takhle, auto mi začne pořádně topit v půli cestě, ale to stejně asi ještě není motor řádně zahřátý že? :/ . Jinak podle nálepky co mám na víku u nádrže, která udává právě to nahuštění, tak bych to měl mít takhle správně. Ale zkusím tomu naložit více. Jenom se bojím, že tvrdší kolo se na sněhu udrží podstatně hůře než měkčí.
Jinak k těm letňákám, můžete mi poradit, jaký rozměr pneu by byl ideální? S tím, že mám 16".
Díky!
Jinak k těm letňákám, můžete mi poradit, jaký rozměr pneu by byl ideální? S tím, že mám 16".
Díky!
-
- Junior
- Wincenzou
- Pokročilý
Tak to bych nemohl mít ani 16"
. Přitom, jeden z práce má taky kombajna F., jen benzináka a v techničáku má 16"

- Wincenzou
- Pokročilý
fplisek píše:S tím ti asi nikdo nepomůže, je to prostě tak, na diesela je to krátká vzdálenost co jezdíš, nejen v zimě, i v létě se auto pořádně nezahřeje, co mám teď palubní pc tak sleduju spotřebu a ta klesá až po takových 10 až 15km, tento týden co jsem jezdil přez Brno ráno ke škole a odpoledne zpět, mám to tak 3km, tak mi ukázal BC 8,7 l/100km, jinak mám taky tak 7 l/100km, v létě jezdím na 17", v zimě na 14"
Tak to je docela smutný, to už i kámošova octavie z 98 má spotřebu max do 5,5 i ve městě se studenym moterem...
- fplisek
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Octávka ve městě s takovou spotřebou? 

Ford Focus 1.8 TDCi 85kW + Bluefin, K&N, IC z FoFoII, Silver, 17" Wolf, Eibach, RS nárazník, xenony, nivelace, ostřiky, ST vyhřívané sedačky, vyhřívané čelní sklo, 4x el. okna, digi klima, BC, el. šíbr, tempomat, alarm: Galerie

- Wincenzou
- Pokročilý
Jo, představ si to... má jí můj kámoš a hodně lidí z práce...a narozdíl ode mne, mají palubní počítač 

- Wincenzou
- Pokročilý
Vewehr píše:K tlakům - já dávám cca. 2,5 dopředu a 2,6 dozadu. Když jedu sám, je to trochu tvrdší, ale většinou vozím rodinku, tak nemusím furt dofukovat/odfukovat. Předek je lehce přes doporučení Fordu, ale alespoň mám přes sezónu pokoj.
Tak jsem se nechal inspirovat a od včerejška mám to samé jako ty

-
- Junior
Koukni do podpisu. Mám TDCi
. Tytlaky mi vyhovují. Na podzim nafouknu, do jara to vydrží, kola sundám, hodím do garáže a na podzim, když přezouvám, maj ještě dost tlaku na pohodlný přesun na dofuk.

- Wincenzou
- Pokročilý
Vewehr píše:Koukni do podpisu. Mám TDCi. Tytlaky mi vyhovují. Na podzim nafouknu, do jara to vydrží, kola sundám, hodím do garáže a na podzim, když přezouvám, maj ještě dost tlaku na pohodlný přesun na dofuk.
Jo promin, mě jenom zaskočilo 74kW...což mají taky 1.6i, nebo se snad mýlím?
-
- Junior
-
- Nováček
Jako bohužel je to tak, že máloco má tak dobrou spotřebu, jako starší Oktávka s rotačním čerpadlem nebo PD systémem. Forďácký motor se jí v tomhle rovnat nemůže.
Ale i v tomhle počasí po městě se studeným motorem se dá s TDDi jezdit v pohodě za 6,5, v létě nebo po zahřátí i lehce pod 6. Chce to koukat dopředu, co svítí na semaforu, nechávat si trošku odstup od auta jedoucího přede mnou, rozjíždět se jen tak prudce, jako ostatní... Čím víc brzdím, tím víc paliva mi to žere.
Ale i v tomhle počasí po městě se studeným motorem se dá s TDDi jezdit v pohodě za 6,5, v létě nebo po zahřátí i lehce pod 6. Chce to koukat dopředu, co svítí na semaforu, nechávat si trošku odstup od auta jedoucího přede mnou, rozjíždět se jen tak prudce, jako ostatní... Čím víc brzdím, tím víc paliva mi to žere.
Mondeo combi 2004 TDCi 96kW