Stránka 5 z 16

Napsal: 21.10.2007 20:17
od Skubi
to nebyl pes, ale čičinta :lol: :lol:

Napsal: 22.10.2007 10:12
od Dany
Langoše
Pro někoho novina, někdo už se toho přejedl.
250ml mléka ohřejeme ať je vlažné a přidáme kostku droždí. Nadrobíme a řádně promícháme. Přidáme špetku cukru a necháme odstát. Doporučuji to radši dělat v krýglu, páč to vyskočí jedna báseň. Vylijeme do mísy a přidáme cca 500dkg hladké mouky a uválíme v těsto.
!!!Necháme hodinu stát na teplém místě!!!
Válečkem pak uválíme langoše do požadované velikosti a smažíme.
Na langoš pak příjde česnek, kečup, sýr +-tatarka ááá je to.

Napsal: 24.10.2007 14:56
od Skubi
BANÁNOVÝ DORT - slavnostni pochoutka

suroviny :
2 rozesmaté oči, 2 dobře formované nohy, 2 plné nádoby mléka, 1 kožešnová mísa, 1 banán 15 - 20 cm dlouhý, 2 vejce

postup :
hluboce se podiváme do rozesmátých očí, roztáhneme dobře formované nohy a jemně masírujeme nádoby s mlékem, dokud se kožešinová mísa dobře nepromastí. Občas zkoušíme prstem, zda je mísa dost mastná. Potom pomalu vložíme banán do mísy a přikryjeme vejci. Dort je hotový, až banán pustí štávu. Pokud je kožešinová mísa stále dost mastná, může se v pečení pokračovat, pokud máme po ruce zralý banán.

upozorneni : jestliže se nám dort připálí, je potřeba dort z mísy vylízat. Přeji příjemné zážitky a dobrou chut !!

p.s. pozor, aby z z toho nebyl nákyp na 9 měsíců !!!!!!!!!!

Napsal: 24.10.2007 16:41
od HORST
Nejsem sice rozeny kuchar, ale posledni recept od Skubiho me oslovil,takze se asi dam na vareni :wink:

Napsal: 24.10.2007 16:47
od Dany
Skubi, dáš nám v Olmiku ochutnat? :lol:

Napsal: 24.10.2007 18:26
od pette
Banánový dorty já tůze rád :!: :lol: :lol:

Napsal: 28.10.2007 16:09
od Jari
NEEO píše:Přidám taky jednu rychlovku pro návštěvy.
Listové těsto rozválím na plech jako na štrůdl a na to dám místo jablek šunku nebo slaninu a k tomu sýr nebo to co dům dá a potřu to hořticí a zabalím jak štrůdl a pak to upeču a nakrájím.Je to lahoda.Zkuste to. :P
Včera odskoušeno-můžu doporučit-mňam-mňam :lol: :lol:

Napsal: 28.10.2007 19:11
od Tad
to Dany: čo je to taký Krýgl 8O 8O

Napsal: 28.10.2007 19:14
od Skubi
krýgl = půlitr s uchem :wink:

Napsal: 28.10.2007 19:44
od Tad
no tak sem zase o něco chytřejší, sem si nejdřív myslel že je to kýbl ale zase sem řikal že by to bylo veliký na 250ml mléka :lol: :lol:

Napsal: 28.10.2007 19:52
od Dany
Je to fakt jen kvůli tomu prostoru. Do poloviny máš mlíko a do té druhé ti vyskočí ten zbytek. Jestli to dáš do nějaké třídecovky, tak ti to přeteče ven :wink:

Napsal: 28.10.2007 20:01
od NEEO
Jari píše:
NEEO píše:Přidám taky jednu rychlovku pro návštěvy.
Listové těsto rozválím na plech jako na štrůdl a na to dám místo jablek šunku nebo slaninu a k tomu sýr nebo to co dům dá a potřu to hořticí a zabalím jak štrůdl a pak to upeču a nakrájím.Je to lahoda.Zkuste to. :P
Včera odskoušeno-můžu doporučit-mňam-mňam :lol: :lol:
Ahojky.jsem rád že ti chutnalo- :lol: třeba to nechám upéct i na náš květnový srázek. :lol: :lol: :lol:

Napsal: 30.10.2007 08:33
od dosik
Tak jsme doma s přítelkyní vyzkoušeli ty Danyho česnekové placičky a musím říct, že to byl gurmánský zážitek. Akorát jsem místo čerstvého česneku dal nakládaný a místo jednoho vajíčka rovnou dvě, lépe to pak drželo.
takže Dany díky za prima receptík.až budu mít chvilku, tak jsem dám nějaké naše domácí osvědčené, ať se ostatní také mohou inspirovat

Napsal: 30.10.2007 09:45
od PedroH
Taky přidám jeden receptík na mlsku:
Bramborové placky - aneb Moravská pizza

Bramborové placky (kdo neví jak se dělají: brambory oškrábat, umýt nastrouhat a přidat 1 nebo 2 vejce, trochu hladké a zbytek polohrubé mouky, majoránku, nejlépe více než 4 velké stručky česneku, sůl, trošku pepře a sušené papriky a zamíchat, až bude tak středně tekoucí těsto - přidávat v průběhu míchání mouku,páč brambory pouští vodu)

Takže bramborové placky usmažíme dohněda, nakrájíme na ně rajčata, papriku, trochu šunky nebo jiné uzeniny, posypeme nastrouhaným sýrem a oreganem a dáme na chvilku (aby se sýr pěkně roztekl a zelenina trošku změkla) zapéct do trouby.
PS: můžeme přidat i jinou zeleninu dle chuti a libosti, já mám vyzkoušenu tuto.

Dobrou chuť Vám přeje šéfkuchař-hasič PedroH :lol:

Napsal: 30.10.2007 10:31
od čajda
PedroH píše:Taky přidám jeden receptík na mlsku:
Bramborové placky - aneb Moravská pizza

Bramborové placky (kdo neví jak se dělají: brambory oškrábat, umýt nastrouhat a přidat 1 nebo 2 vejce, trochu hladké a zbytek polohrubé mouky, majoránku, nejlépe více než 4 velké stručky česneku, sůl, trošku pepře a sušené papriky a zamíchat, až bude tak středně tekoucí těsto - přidávat v průběhu míchání mouku,páč brambory pouští vodu)

Takže bramborové placky usmažíme dohněda, nakrájíme na ně rajčata, papriku, trochu šunky nebo jiné uzeniny, posypeme nastrouhaným sýrem a oreganem a dáme na chvilku (aby se sýr pěkně roztekl a zelenina trošku změkla) zapéct do trouby.
PS: můžeme přidat i jinou zeleninu dle chuti a libosti, já mám vyzkoušenu tuto.

Dobrou chuť Vám přeje šéfkuchař-hasič PedroH :lol:
PedroH od tebe bych čekal spíše recept na flambované maso nebo něco se žhavýmí chilli papričkami :lol: :lol: a hlavně na konci receptu jsi měl napsat, že vše je třeba uhasit několika krygly ( pullitr s uchem :D ) píva :lol: :lol: :lol: